Nechali ste to na prírode alebo ste niečo brali alebo papali navyše? Aby ste mali pre bábo papať? 😇
(Viem, že to nejak neovplyvníme niektoré, ale pre istotu sa pýtam.
Nikdy som nefajčila ani nepila alkohol. )
Potrebujes normalne zdravo jest a budes okay. Zdrave tuky a proteiny, zeleninu a ovocie.
Mne sa ako veganke moja babka cudovala, ze vobec mozem kojit ked nepijem mlieko 🤣
Na zvysenie produkcie je fajn casto kojit-dopyt a ponuja 😉
samozrejme ze ovplyvnis, ide o dopyt a ponuku. Takze treba vela prikladat, pit dostatok tekutin. Ale samozrejme su veci ktore neovplyvnis, naprikald mne nabehol cyklus takmer okamzite, napriek intenzivnemu dojceniu a pocas ovu alebo tesne pred zaciatkom menzesu som bola skoro "nasucho"
Pri staršom som musela iba odsavat, nebol schopný sa najesť z prsníka a to som brala. Pri mladšej som nebrala nič ta sa kojila
Ja som si dávala vineu, alebo matysak alebo sladkosti a tiež vitamíny a plno jedla. Dojčením som chudla, tak aspoň takto čiastočne som to chudnutie spomaľovala (lebo to bolo asi až príliš rýchle, po 6mes som končila s dojčením, keď už som mala menej než pred tehotenstvom). Záleží to teda na tvojom organizme. Aky máš metabolizmus a zásoby všetkého potrebného na výrobu mlieka 🙂
Nic som nebrala. Boli dni, ked som mala mlieka malo, boli dni, ked mi tieklo po bruchu. A chcem este povedat, ze dojcenie vobec nie je jednoduche. Ja uplne rozomiem mamickam, ktore to vzdali. Ja som to chcela vzdat 100x, ked syn vrestal od nervov a hladu, ked sa mi pokazili zuby, ked ma boleli klby, ked mi padali vlasy. Ale vzdy som si povedala, do zajtra vydrzim. A na dalsi den uz bolo opat dobre.
Nakoniec som obe deti dojcila do 2,5r. Dnes sa spatne divam ako na najkrajsie momenty na materskej.