Materské mlieko - nechali ste to na prírode, alebo ste brali niečo navyše?

24. okt 2024

Nechali ste to na prírode alebo ste niečo brali alebo papali navyše? Aby ste mali pre bábo papať? 😇
(Viem, že to nejak neovplyvníme niektoré, ale pre istotu sa pýtam.
Nikdy som nefajčila ani nepila alkohol. )

veklipo
24. okt 2024

Nic som nebrala. Boli dni, ked som mala mlieka malo, boli dni, ked mi tieklo po bruchu. A chcem este povedat, ze dojcenie vobec nie je jednoduche. Ja uplne rozomiem mamickam, ktore to vzdali. Ja som to chcela vzdat 100x, ked syn vrestal od nervov a hladu, ked sa mi pokazili zuby, ked ma boleli klby, ked mi padali vlasy. Ale vzdy som si povedala, do zajtra vydrzim. A na dalsi den uz bolo opat dobre.
Nakoniec som obe deti dojcila do 2,5r. Dnes sa spatne divam ako na najkrajsie momenty na materskej.

freepalestine
24. okt 2024

Potrebujes normalne zdravo jest a budes okay. Zdrave tuky a proteiny, zeleninu a ovocie.
Mne sa ako veganke moja babka cudovala, ze vobec mozem kojit ked nepijem mlieko 🤣
Na zvysenie produkcie je fajn casto kojit-dopyt a ponuja 😉

cookie29
24. okt 2024

samozrejme ze ovplyvnis, ide o dopyt a ponuku. Takze treba vela prikladat, pit dostatok tekutin. Ale samozrejme su veci ktore neovplyvnis, naprikald mne nabehol cyklus takmer okamzite, napriek intenzivnemu dojceniu a pocas ovu alebo tesne pred zaciatkom menzesu som bola skoro "nasucho"

petruldo
24. okt 2024

Pri staršom som musela iba odsavat, nebol schopný sa najesť z prsníka a to som brala. Pri mladšej som nebrala nič ta sa kojila

lenkakravcova
24. okt 2024

Ja som si dávala vineu, alebo matysak alebo sladkosti a tiež vitamíny a plno jedla. Dojčením som chudla, tak aspoň takto čiastočne som to chudnutie spomaľovala (lebo to bolo asi až príliš rýchle, po 6mes som končila s dojčením, keď už som mala menej než pred tehotenstvom). Záleží to teda na tvojom organizme. Aky máš metabolizmus a zásoby všetkého potrebného na výrobu mlieka 🙂