Co lepsie podporuje tvorbu mliecka? Pocula som ze su dobre polievky s racsou ale vraj je dobry aj kminovy caj - asi za lyzicku kminu zaliat vodou. Alebo su oboje na nieco dobre?
to je jedno a to iste,rasca = kmin 😉
neviem, ci rasca podporuje tvorbu mliecka... skor je to o tom, ze zlozky z rasce idu do MM a tie uvolnuju detom pripadne bolesti bruska... 🙂
ja som pila ked rascovy cajik ked mala mala problemy s bruskom... 🙂
rasca a kmin je to iste 😉 a tvorbu mliecka vraj podporuje melta, aj zasmazkove polievky, a rascova je dobra aj na prdkanie 😉
To som si teraz dala 😢 zdalo sa mi ze su nejak moc podobne 🙂
pookie tak skus toto, razka, fenikel, a aniz, lahodny cajik, na kojenie, an tvorbu mliecka.. 😉
V akom zlozeni? 🙂
das so vsetkeho po cajovej lyzicke, na jeden liter vody.. das do vraceho hrnca a nechas zavreit , par sekund a zatvoris...prikrivkou.. nechas par minut postat a scedis, mas to teple studene, stale lahodne.. nezabudni osladit , sladke je to naozaj osviezujuce.. 😉
potom su este mandle dobre na podpotu mlieka, kukurica.. 😉 a mas aj homeopatika..
mas velky vyber..
a zaprazena polievka dokaze robit divy to je fakt..
skus vela pit a vyvazenu stravu, to ti tvorbu mliecka urcite podpori.ja som zo zaciatku vypila aj 3-4l vody+caj..
aj vinea robi divi 😉
treba poskusat, na kazdeho funguje nieco ine... 😅
vinea uz vela divov nenarobi, kedze z nej urobili chemiu...kedysi bola vinea vyrabana z hroznovej stavy, teraz ako ich kupila kofola, tak ju vyrabaju z koncentratu....ale ak niekde natrafis este na staru cervenu vineu (tie flase bez tych slepeckych znakov) tak ta b y mala byt tiez este z cistej hroznovej stavy robena...
pripadne skus hroznovy dzus...
rasca-slovensky nazov kmin-cesky nazov 😀
ja si myslim, ze tvorbu mlieka podporuje pitie tekutin( stolova voda a caje), odpocinok a caste prikladanie babätka. Kamoska pila caje od vymyslu sveta a vsetko mozne na podporu tvorby mlieka a aj tak stratila mlieko.
pomaha aj klud a neriesenie, ci je dostatok mlieka
pripadne aj homeopatika
ahoj tak ja suhlasim s fifinnou a s alififi,vela pitia a caste prikladania a s cajmi na tvorbu mlieka mam praveze opacne skusenosti,neskutocne ma z neho bolelo brucho,furt ma dulo a aj maly stale plakal,akonahle som ho prestala pit a na brusko davam sab simplex,mame po probleme,a mliecka je dost..Myslim si,ze ak sa ma mlieko stratit,tak sa strati a hotovo...
tu sa odporuca pit cajik pre kojace maminy uz od 34tt, nealko pivko 2deci, v SR su homeopatika na podporu materskeho mlieka stoja okolo 2€ ale predovsetkym je potrebna vyvazena strava, oddych.. na bolesti bruska - pre miminko, mamina by mala pit kamilkovy cajik ..
Kde byvas ak mozem vediet?Lebo tu v Anglicku som zatial na cajik pre kojace mamicky nenatrafila 😒
ahoj, ja kojim dcerku uz vyse 11mesiacov, pijem dva krat do dna nejaky caj na kojenie, ale nezda sa mi, ze by som po nom mala vela mlieka. ☹ ja ich pijem, lebo mi chutia. 🙂 zo zaciatku som jedla vela rascovej polievky, ale potom som zistila, ze skor to dcerke robi bolesti bruska, tak som to obmedzila.
ja pijem caj pre dojciace matky ale len raz- dvakrat do tyzdna lebo potom mam tolko mlieka ze ma az prsia bolia 😉 ale fakt hrozne 😝
a zlozenie je aniz, rasca a fenikel takze pravdepodobne ma rasca na tvorbu mlieka dobry vplyv. a super je tiez melta. tu si dam kazdy den pol litra a zatial som nemala ziadny problem s mlieckom 😉
Dost zien si meltu chvali, kamoska isla na SK tak mi ju prinesie a o par dni teda vyskusam 🙂 Nepila som ju od detstva 😒
pookie je to to iste..... 😉 len ine meno... u nas teda my doma sme pouzivali slova razka;.. 😉
ale jeto to iste.. 😉