ahojte chcem sa spytat mala ma 2 roky a je kojena.....vcera som si nahmatala na prsi taku malu gulku ☹ neviem ci to mozem mat aj s mileka ....,mate skusenosti???vdaka
Môže to byť z mlieka ako píše latvia, ale ja by som sa vzhľadom k veku dcérky a frekvencii dojčenia (asi už nie veľmi často) prikláňala skôr k verzii - fibroadenóm (FIA). Sú to malé zväčša nezhubné nádory a sú hormonálne aktívne, takže majú tendenciu rásť v období tehotenstva a dojčenia - a potom sa zas zmenšiť.
Odporúčam skočiť za doktorom - USG prsníkov sa môže robiť aj pri dojčení, hoci sa potom ťažšie vyhodnocuje, dobrý odborník by s tým nemal mať problém.
ja som mala pocas dojcenia absces, vytvorila sa mi taka mala hrcka pri dvorci bradavky, bolo to hnisave lozisko, lekar mi to napichol a vysal to striekackou, aj poslal na rozbor, urcite chod k lekarovi, ja som to tam mala asi 3 tyzdne, lebo boli akurat vianoce a moj gynekolog neordinoval a ten co ho zastupoval, to vobec neriesil, najoniec mi to cele scervenalo az ma z toho bolela ruka na tej strane, najskor mi urcili tiez diagnozu fibroadenom, robili mi sono, ale nakoniec to bol ten absces, zo zaciatku to nebolelo, az neskor.
1vera1 tiež sa mi to stalo, bolo to z mlieka: nahriala som si prsník, v predklone jemne masírovala a potom odsala. Ale už som sa chystala k doktorke, našťastie sa mi to podarilo vyriešiť 😉
ja mam tiez hrcku na prsniku...objavila sa mi tam par dni po porode,maleho som kojila 3 mesiace,myslela som,ze z mlieka,ale hrcka je tam aj teraz..na kontrolne sono chodim kazdeho pol roka,neviem nijaku diagnozu,nic mi s tym nerobia...asi cakame kym sa to na nieco zvhrne...obcas ma to aj pobolieva...
napis prosim ip ak si bola u dr,co ti na to povedali
moze to byt aj z mlieka, radsej by som to sla dat skontrolovat lekarovi