Mám zápal prsníka a vytláčam si hnis. Poradíte?

diastella
23. aug 2014

Ahoj. Mám zápal prsníka a beriem aj Atb, uz druhé balenie. Mlieko mi z toho zatvrdnuteho miesta nechcelo ísť von, teraz trošku vytlacim ale ide mi aj hnis. Je to normálne?

kikuleenka
23. aug 2014

Ja som to mala tiez, po nasadeni ATB to bolo do tyzna v poriadku, aj laktacia normalne dalej pokracovala.

maminag
23. aug 2014

ahoj, ja som tiež mala toto, jedny atb nezabrali, tak mi potom dr. predpísala druhé, silnejšie, bolo to už lepšie, ale prsník som mala taký bolestivý, odsávala som sa do fľaše, pretože som mala strašne popraskané bradavky, krvácalo to a keď som videla, že ešte polovica z toho odsatého je hnis, tak som to malému ani nedávala, len som sa odsávala, ale potom som mlieko stratila....držím prsty...

katkabac
23. aug 2014

Ja som mala zapal prsnika 3krat ale nastastie lieky zabrali. Pri druhych dvoch som to rozchodila doma.Hnis som nemala tak len by som poradila ten bolestivy prsnik co najviac odsavat aj s tym hnisom.Malo by sa to upravit spolu s liekmi.Drzim prsteky nech je vsetko ok a dojcite dalej

simikl
23. aug 2014

ja som si zapalom presla asi 4 krat z toho raz som ostala na ATB. s placom lebo som nemohla na ne kojit maleho ,ale odsavala som stale., a vzdy to chytil lavy prsnik. co by som mohla poradit je postruhat kapustny list dat na sacok niako sa obviazat na 30 minut a bolest ustupi, vzdy ked som citila ze sa mi pomaliunky robi hrcka zo zvacsenej zlazy, okamzite som struhala kapustu :D,stava z kapusty by mala zapal vytiahnut a mne to pomohlo hned a treba prikladat castejsie., . Pocula so aj o slivkovom dzeme zohriatom a prilozenom na prsnik aj o vinovych zabaloch.

polystyren
24. aug 2014

Hnis z prsníka je prejav ťažkej choroby. Nekŕm dieťa svojím mliekom, kúp Sunar. Zamysli sa nad svojim zdravotným stavom. Určite máš aj iné zdravotné problémy.

jaris84
24. aug 2014

Ja som si zápalom prsníka prešla 3x v priebehu mesiaca a stále som skončila na ABT. Všimla som si, že Keď ATB začali zaberať, tak vtedy sa mi už spustil aj hnis, ale to už som vedela, že bude OK. Odsávala som, ale aj kojila zároveň. Najprv som si ten hnis s odsávačkou odsala a potom som priložila malú - tá mi vedela vysať prsník najlepšie (sám lekár mi vravel aby som ju na zapálený prsník prikladala čo najčastejšie)a kojila som ju potom do 14M. Nedávala som žiaden sunár, ani nič podobné - načo, keď som mala dostatok svojho mliečka. Tak drž sa a skoré zotavenie.

kika831
24. aug 2014

Tiez som si presla zapalom prsnika. Treba co najcastejsie odsavat a mne pomohli kapustove listy a nastruhany zemiak som si prikladala. Pokial ti ide hnis, tak by som urcite nedojcila. Ty ak si budes odsavat pravidelne, tak mlieko nestratis. Drz sa. Skore uzdravenie

anjelik2509
24. aug 2014

ja som toto mala na Vianoce minulý rok pri druhej dcérke...Mala som aj teplotu, bolel ma komplet celý prsník, mala som ho tvrdý a začervenaný...Pomohol mi paralen a teplá voda a masírovanie, či skôr vytláčanie mlieka von....A šlo mi také husté žlté, skôr to pripomínalo hnis ako mlieko...A kamoška gynekologička mi povedala, že to treba rozmasírovať, lebo že inak to narezujú a to ložisko musia vyčitiť...Takže radšej horúca voda a masírovanie ako skalpel..

henriett19
7. dec 2014

HELP! Ahojte kočky, mám problém a idem si k vám po radu. Môj syn má 15 mesiacov a dojčím ho ešte sem-tam, väčšinou pred spánkom na ukľudnenie a v noci papá normálne mlieko. A vždy len z pravého prsníka, lebo ľavý takmer od narodenia odmietal, neviem prečo. V piatok ráno som cítila, že ma začína bolieť prsník a urobila sa mi hrča a červený fľak, tá hrča bola len jedna a tak som masírovala a dávala som mliečko, no malý veľmi nechcel. Myslela som, že je to len upchatý mliekovod a tak som to neriešila. Mala som aj zvýšenú teplotu ale len 37,1 °C a takisto aj včera a dnes. Dnes už mám tých hŕč viac a keď som si ich rozmasírovala a začala odsávať tak mi z niektorých mliekovodov išiel hnis a krv v takých guľôčkach. Zajtra chcem ísť s tým k dr. nech mi pichne injekciu na odstavenie. Máte s tým niektorá skúsenosť? Uľaví sa mi? Ešte sa pokúsim dnes čo najviac odsávať aby mi ten hnis zmizol. Ak máte skúsenosti dajte mi prosím nejakú radu. Ja viem, že som asi mala ísť cez víkend na pohotovosť, ale ako vravím nemala som skúsenosť s takýmto niečim a myslela som, že to rozmasírujem a bude dobre. Lebo toto sa mi stávalo keď mal malý dva týždne, že sa mi upchal mliekovod a potom som masírovala a bolo dobre.

maykaaa1122
27. sep 2017

skus bepanthen na bradavky..musia sa ti ukludnit..ked ich nebudes hydratovat, uplne sa ti znicia..