Mám začať odsávať?

meggyinka
19. aug 2016

Ahojte mam 11 dnovu dcerku a som prvorodicka kedze stym nemam ziadbe skusenisti chcem sa poradit. Malinku kojim v podstate kazde 2-3hod. Zozaciatku pila z oboch prsnikoch no tetaz si zvykla na jeden 5-10min aktivne taha dam ju odgrgnut aj ked nue vzdy odgrgne a spokojne zaspi alebo bdie len mne sa zda ze mi nevypije vsetko mliecko ako mozno aj hej. Neviem... pocula som o odsavani ze to sa odsava preto aby som mala mlieko do zasoby alebo preco a kedy mam vlasne odsavat . Dakujem za rady

jana_eyre
19. aug 2016

Ja som nikdy neodsavala, s deťmi som bola ja, takže mlieko dozasoby som nikdy nepotrebovala.. Navyše mlieka sa tvorí toľko, koľko prsia vydaju, takže ak zacnes odsavat, tak budeš nusiet odsavat stále.. Keď nie je problém u malej s pitim, nechaj to iba na ňu.. Ak ta tlacia prsniky, tak si len rukouodstriekaj do poharika..

leporeloo
19. aug 2016

@meggyinka ahoj ak to nie je potrebne a nemas naliate prsniky urcite nezacni odsavat lebo uz to potom bude never ending story 🙂)) skor skus striedat prsniky pri kojeni a mozno kojit trosku castejsie ako kazde tri hodky to mi pride na novorodenca fakt velky rozostup aby sa ti prave nestalo ze mliecka budes mat malo ... riad sa najma svojim babatkom to ti vzdy najlepsie povie co a ako je najlepsie 🙂

darina1952
19. aug 2016

@meggyinka ahoj, bábätko je najlepšie dojčiť na požiadanie - čiže keď sa zobudí, prípadne je nespokojné. Mne veľmi pomohla príručka od firmy Avent - sprievodca dojčením. Môžeš si ju stiahnuť tu: http://www.avent.sk/search/?text=sprievodca&x=0...
Malinkú nauč papať z oboch prsníkov, aby si na oba zvykla už od začiatku dojčenia. Mlieko sa ti tvorí aj počas dojčenia, čo bábätko nevysaje nie je potrebné už odsávať a uskladňovať.

siska53
19. aug 2016

@meggyinka vypije tolko, kolko potrebuje ona. Pokial teba netlacia prsniky,tak by som zbytocne neodsavala. Alebo jedine,ak by to bolo v case rastoveho spurtu a prsniky by nestihali v tie prve dni sa tak rychlo prisposobit.