Je mi to blbé pod nickom, lebo si prídem neschopná, tak preto anonym... Mám 9 dňové bábo, keď nás prepúšťali z nemocnice mlieko som nemala, možno som vytlačila tri kvapky 🙄 prsia boľavé až krvavé z toľkého prikladania... Prišla som domov, snažila som sa jesť, veľa piť, prikladala som malého, no mliečko neprišlo ani do ďalšieho rána. Ráno som dostala silné hnačky ktoré trvali dva dni, za tie dva dni som jedla len suchare a normálne jedlo som začala prijímať ešte len včera, začali sa mi nalievat prsia, začala som to mlieko odsávať, ale nedávala som ho malému, odsajem tých 60-70ml asi 3x denne, doteraz malý pil nutrilon, papa po 100ml... No a otázka je.. Mám začať prikladať malého? Cítim sa úplne neschopná, že nedokážem dať papať svojmu dieťatku, že musí piť UM. UM mu sedí, je po ňom spokojný, pekne spinká, bojím sa či svojím mliečkom to nepokazím
Prikladaj. Dieťa ináč vždy z prsníka vytiahne viac ako ty odsajes odsavackou. Tvoje telo reaguje systémom dopyt- ponuka. Takže ak sa mlieko tvorí, neboj že by bolo dieťa hladné. Veľa piť. Čaje, vodu, ... Jedz polievky.
A urob to v pohode takže daj prsník jeden na nejakých možno desať pätnásť minút koľko vytiahne. Ak ešte bude chcieť tak ponúkni aj druhý A ak sa ti aj potom bude zdať že je hladný tak mu urob 30 ml mlieka na dotlačenie. Ja som každé kojenie vždy dávala z oboch prsníkov ale na preskáčku. Jedno kojenie pravý potom ľavý a druhé kojenie ľavý potom pravý... A tak dokola. Pri posteli som mala diár a tam som s ním písal a p l l p ... dookola... Pri mladšom už som to už potom vedela odpozorovať ktorý je plnší a z toho som dala prvý. A keď pil tak aj ten druhý sa stihol naliať. keď som mala krízu tak mne vždy pomohol hipp granulovaný čaj pre dojčiace matky. Tam je fenikel aniz a neviem čo všetko... Naliala som do seba hrnček ešte teplý a hneď som mala prsia na vybuchnutie. A nemáš sa prečo trápiť ani hanbiť, pre každú je to prvýkrát nové.
Určite ti pomôže laktacna poradkyňa ak máš prvé a nevies dobre techniku .najdi si na mamila.sk v tvojom okoli .uvidis povzbudí tá ,vysvetli ti ...urcite by som na tvojom mieste to nevzdala ,um nevytvorí taký vzťah s bábätkom ako kojenie ..❤️❤️
Neviem ti ešte poradiť, ale rozhodne odporúčam si prečítať niečo od Zuzky k tejto téme: https://www.zuzanamrackova.com/single-post/2018...
Ahoj hned sa pridaj do tejto skupiny je tam vynikajuca laktacna poradkyna 🙂 kludne jej mozes napisat aj osobnu spravu 🙂
Ja som tiež skúšala ,ale nešlo to .A až mi ho bolo ľúto keď som videla aky je hladný a nervózny a ja tiež ,celé zle ...ak sa nedarí,tak našťastie že je tu náhradné mlieko,v dnešnej dobe už omnoho lepšie ako predtým a väčší výber...my sme nehladeli na cenu ale na kvalitu a nemám pocit že by malickemu dačo chýbalo oproti iným hoc aj kojenym.
Urcite treba skusat maleho prilozit, materske mliecko je lepsie.