Ahojte maminky prosím Vás poraďte mi.Mám vpáčené bradavky no rada by som dojčila.Prvého syna som nedojčila vôbec , lebo nemal za čo chytiť, ale tohto by som chcela no neviem čo mám robiť, aby mal aspoň za čo chytiť.
Ak viete prosím Vás poraďte mi.
@anickamaros skontaktuj sa s laktacnou poradkynou, od prveho dna vyluc aby dieta nedostavalo cumel a flasku, aby si nenavyklo na umely cumel.
fakt skus poradkynu pride aj k tebe domov a vysvetli,ukaze nieje odveci uz teraz pred porodom.mne v porodke toto povedali ze mam vpacene bradavky a poradkyna vravela,ze to vobec nieje pravda poradila co a ako.
tak tento problem velmi dobre poznam a veru luto mi je ze som laktacnu nevyhladala skor. V prvom rade uz do nemocnice si zober odsavacku ta ti pomoze keby sa ti naplnili prsia odsat a hlavne ti povytiahne bradavku a vtedy hned nasadit babatko. Ja som si dva mesiace odsavala a davala som svoje mliecko malemu z flasky bohuzial ale nechcela som to riesit umelym mlieckom ked svoje som mala vela. A uz tretí týzden kojím pretoze sa chytil samozrejme som stale skusala ho prisat a podarilo sa az teraz. Som stastna ze sa predsa chytil - podla mna pretoze tecie z viacerych castí bradavky a nie len z jedneho ako to je u flašky. A hlavne som verila ze to dokazem a doktorka mi povedala ze chytil pretoze citil a poznal to mliecko a kedze vyrastol bolo mu lahsie aj chytit. Drzííííím velmi palce nech sa podari
To s tým dvorcom je pravda, bábo sa má prisávať naň, ale pokiaľ na podnebí nezacíti bradavku, tak sa púšťa a hľadá ďalej. A keďže nenachádza, je nespokojné. Rozhodne to chce veľa trpezlivosti a používať aspoň na začiatku odsávačku. Nemyslím namiesto dojčenia, len chvíľku aby sa bradavka povytiahla a naštartoval sa spúšťací reflex. Držím palce.
urcite kontaktuj laktacnu poradkynu napr. na www.mamila.sk ale na bradavkach az tak moc nezalezi, dietatko ma sat hlavne dvorec a celkovo sa bradavky po porode mozu zmenit a babo by malo byt schopne si ich vtiahnut. Treba hlavne poziadat aby ti babatko hned po porode dali, byt s nim co najviac v kontakte a skusat od prvych minut 🙂
http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab...
@anickamaros