Prosim o akekolvek rady moje 8dnove babo sa mi nechce spravne prisat, ja viem, ako vyzera spravne prisatie - predchadzajuce 3 deti som kojila do roka, len tento tu nie a nie sa pricucnut, dokrmujem odstriekanym z flase, ale rozmyslam, ze prejdem na cievku, kym je este cas. Problem je ze odo mna nevytiahne takmer nicmame Len ked si prso stlacam, ale aj prehltna dva tri glgy a dalej nic.mame taketu super kombinaciu na 4. den zisteny prirasteny jazyk nastastie uzdika je uz prestrihnuta, moje velikanske bradavky vacsie ako predtym pri detoch mierne vpacene , velke prsia, pomaly tok mlieka ale to sa mi mozno len zda, lebo predtym pri rozbehnutom kojeni mi pri stlaceni mlieko priam striekalo. Problemy s kojenim som mala aj pri predchadzajucich detoch vzdy na zaciatku, dcerku som rozkojila celkom z flase asi v 6 tyzdnoch potom co v 3tt bola pod porod. vahou, dehydrovana a podvyzivena- ups. Potom plne kojenie do 11 mes. Ale keby mi niekto vedel poradit budem vdacna.
Je mi to ľúto ale niektoré deti to proste nevedia,slabo vyvinutý saci reflex aj moja bola taká pol roka som odsavala každé 2 hodiny 24 hodín nonstop...hrozné ale prešlo to...treba kľud a pokoj nestresuj sa...
@ballenka poradi ti laktacna poradkyna....
hladaj na www.mamila.sk a dohodni sa s nou 😉
ja by som sa na tvojom miest obratila na laktacnu ta ti urcite pomoze 😉
@ballenka ja som mala taký problém pri druhej dcérke, ktorá sa tiež nevedela prisať, pritom prvú som dojčila dva roky. Po pár dňoch sme si to ale nacvičili aj s tou druhou a bola dojčená 16 mesiacov. Tretia sa zas na jeden prsník prisala v pohode, na druhý nevedela. Hlavne nestresuj, ak máš mliečka dosť, tak len skúšaj rôzne polohy a spôsoby 😉 aj dieťatko sa to musí naučiť..hoci sací reflex má, ten prícuc si treba nacvičiť a pri každom dieťati treba použiť iné finty
jednoznacne najdi laktacnu poradkynu a sup sup rychlo za nou
Ja so malukrmila prve dva mesiace na barovom pulte a to tak ze mala lezala v perinke na pulte 🙂 tiez nam to moc neslo pre moje vpacene bradavky. Velmi mipomohla elektricka odsavacka avent ta mi ich trochu vytiahla a krmila som na striedacku flasa a prsia. Potom od 6 mesiaca iba prsia az do 15 mesiaca. Podla mna treba trpezlivost a ked to nepojde tak co uz existuje odsavacka a ty budes moct nechat ulohu kojnej aj na niekoho ineho 😎 .
dakujem ja nie som vystresovana, len by som rada aby to uz bolo to prave kojenie bez odstrekovania- rucneho ohrievania nutenia- nacviku na prso. Milujem ked je to uz rozbehnute. zavolam nejakej lakt.poradkyni a uvidim, @ci mi nejak bude vediet pomoct. Na konci ,,tunela ,, nevidim nic ine nez kojenie.
@sirinka
@azbestica
@jaduska
@jaduska
@madlei
@cawes
dakujem za rady. to s tym barovym pultom ma pobavilo.- mliecny bar
ja by som tiez skusila tie klobuciky
Mne pri prvej pomohli a pekne sa rozpapala.A keby sme mali problem siahla by som po nich aj druhy ci treti krat.A ozaj ako pisu aj vyskusat inu polohu pri dojceni.Tu tiez zabera.Vela zdaru nech sa vam podari rozbehnut to.
Ahoj ja som mala taky isty problem tak mne v porodnici poradila laktacna ze mam mojho drobceka kojit v inej polihe ze som si jo podlozila a on bol z boku ze som mu drzala hlavicku.. Vlastne dom ho mala po mojom boku 😉 ze nozicky mal pri chrbte mojom a islo to super hlavne koli tiez mojim mega prsiam a vellkym bradavkam ☹ a na bradavku som si nedala klibucik ale cumel z flase pomohlo to asi 3tyzdne sme to takto praktizovali no ale potom som stratila mliecko koli stresu:((( no ale kym som ho mala tak som kazde dve hodinky odsavala lebo mali mi zprdnikanevytiahol moc mliecka takze sme to museli takto .. Tak drzim palce papa
ahoj, mne sa dcera nechcela prisat, lebo kym bola v inkubatore zvykla si na cumlik, tak som kojila cez cumlik z flasky, tak skus, nam to islo 🙂 🙂drzim palceky 🙂 🙂
@ballenka sme uz diskutovali v inej teme. len by som k tym klobucikom upozornila, ze z nich dietatko saje rovnako ako z flasky, teda sa odnauci spravne prisat. klobuciky su casto zdrojom mykoz a inych infekcii a hlavne dietatko cez nich nesaje spravne a teda pomaly, ale isto sa tvorba mliecka znizuje, az o neho mozes uplne prist, ako napr. @shehzade_91 to nebolo zo stresu, ale nespravnou technikou dojcenia. Stres moze tvorbu mliecka znizit, ale nie je to dovod na uplnu a nahlu stratu mliecka. Preto postup, ktory si sa rozhodla uplatnit, tj. cievka je najlepsi sposob, ako situaciu riesit. inak ta futbalova poloha sa naozaj pouziva pre zle sa prisavajuce deti. nuti ich otvorit velke usta. urcite vyskusaj.
@beton moj mali ma uz 16 mesiacov takze uz nekojim :( ale si myslim ze nieco na tom bude ja som dostala neskutocny strach lebo mi mali pri plakani ked mal 3tyzdne zcernel no vlastne zmodrel ale skor to ako cierna vyzerala ☹ v ten den kym sa mu to nestalo som si odsala 200ml a mali zmodrel vecer a na druhy den som neodsala ani 20ml takze nieco sa tam udialo :( :( ale dakujem za radu pomoze inym maminkam 🙂
@ballenka ja by som skusala rozne polohy, mojim detom napriklad uplne na zaciatku najviac vyhovovala futbalova poloha, lezkali na kojacom vankusi a lahsie som im napasovala bradavku do pusinky, ajmi v tej polohe dobre mliecko tieklo ... Inak si myslim, ze treba chvilku vydrzat, babatko rychlo zosilnie a aj laktacia sa lepsie rozbehne...