Ahojte, je to sice moje druhe dieťa ale tak kazde dieta je ine a rada sa zijde vzdy. Ide o to, že mam pocit ze ked uz ide noc a idem uspavať malu tak uz mam malo mlieka , nie dost nato aby ju to nasytilo a aby zaspala kludne. Ide o to ze ja ju zacnem dojcit, jeden prsnik prestriedam druhy prsnik a zaspava v postielke v podstate sama, len stale je to ze nezaspi proste hneď , musim prist aj 10 krat a dat jej cumlik naspat, tak som vyskusala jej dat UM, vypije aj 60ml ešte a potom proste vytuhne a spi .. moze byt ze mam malo mlieka ? A to aj v noci potom sa častejšie budi a to uz ju davam k sebe do postele a len vytiahnem prsnik kedy treba. Tak neviem co robiť. Lebo cez den jej asi stači , ale to cez bdele okna je tiez umrnčana… tak neviem uz. Má 5 mesiacov, a prve mesiace to bolo vpodstate v pohode. Teraz ma aj prikrm cez obed už. Inak MM . Parkrat to UM som skusila na noc ci pomoze a pomohlo tka neviem uz
@tani777 a prečo potom este vypije z flase ked jej vraj moj prsnik staci?
Prvy syn mi v noci spal jedine na prse to som sa nemohla od neho pohnut rok a pol… preto by som chcela aby slečna spala v svojej postielke , ako od narodenia kef som mala plne prsia doslova sa dusila z mlieka a teraz vecer ju kojim a mam pocit ze si len cuca ale nic poriadne nevypije
Daktore deti su take,ze im davaju,ta piju..a dalsia vec je to,ze cumlik na flasi je ovela vacsi ako bradavka,niektorym detom moze dost spustat hltaci reflex,a tak saju a piju a saju a piju 🤷♀️
Ja to chapem,mam dve deti odkojene,mladsia bude mat 4 a to len nedavno sme zacali spat v noci normalne 😵💫 ale teda 5m je malicko,ona Ta fakt potrebuje este mat pri sebe
Ahoj aj ja to tak mám večer, že mám vždy málo mliečka. A aj pri prvom dieťati som to tak mala. Dávam fľašu UM a neskôr to plánujem nahradiť detskými kašami, aby lepšie zasýtili bábo
Ak už papa prikrmy, skus na večeru dat kašu (my sme s prvým začali prikrmy s kašou na večer, na odporúčanie pediatricky, az potom zeleninou).
Ale u syna som mala rovnako - do 4.mesiacov zaspal na prsníku a spal, od 4.mesiacov som ho musela 6x uspať v priebehu prvej hodiny, až potom spal 2-3hodky bez budenia. A v noci sa budil ďalších 5-6x. Takže nemusí to byť tým, že máš málo mlieka (inak každá má fyziologický najmenej mlieka prave vecer). Môže to byť "iba" spankova regresia, jednoducho ma plytký spánok, zobudí sa a potrebuje tvoj prsník, aby znova zaspal.
No a este aj to ze ona aj cez den je dost urevana umrncana, po zobudeni usmievava max 15 minut a potom kolotoc revania len na ruky a aj na rukach jej nie je dobre, za cele bdele okno len premrnči, davam ju na prsnik stale a tiez pozorujem ze pusta prsnik a sa nervaci chyti sa a pusti a dookola , najprv kym sa jej pusti mlieko potom pije a po 3-4 minutach toto odtahovanie, ked si stlacim bradavku tak idu nejake kvapky ale nie vzdy zeby normalne vystriekoo, dnes uz som toho mala fakt dosr lebo som sa ani najest nevedela tak som jej dala flaskku a na pockanie vypila 100ml a bola cele bdele okno relativne v pohode aj posedela v babybojrne aj ju zabavilo kusatko inak to vobec nevydrzi. Tak kto mi teraz vysvetli ze ked sa vraj tak upravuje castym prikladanim tvorba mlieka tak preco jej to nestaci? Ja ju nemozem mat 2 hodiny na prsniku ked sa odtahuje len … ja uz neverim tym blbostiam o materskom mlieku ci kks - a to mam uz druhe dieta a pri prvom som tiwz bola na prasky z toho kojenia ze ci mam dost mlieka , ale akokeby som sa bala vyskusat ci UM urobi dobre lebo ny som sa sama sklamala ze moje mlieko nie je dost
Ahoj,nemas vecer malo mliecka,mala potrebuje Teba,preto stale pyta prsnik..vie,ze ked jej das prsnik,tak nikam nepojdes 😊 um pomohlo preto,lebo je tazsie stravitelne ako mm,a tym padom dietatko potrebuje vsetko energiu na jeho stravenie a spi lepsie (niekedy)