Prosím Vás zienky mám strašne výčitky a cítim sa hrozne, mám týždňovú dcérku a mame veľký problém s kojenim, skúšam stále ale mala sa nechce prisat a je nervózna keď ju dávam na prsník, tak zatiaľ odsavam a dávam jej s fľašky, a mám pocit úplného zlyhania..:( ako sa toho pocitu zbaviť ?
Robila som to isté skoro pol roka.inak sa nedalo.vycitky sú zbytočne.bala som sa o prsné bradavky.ale znormalizovali sa potom.mam ich normálne.len dieťa to nedalo.
Zavolaj si laktacnu poradkynu.Mne ta v porodnici velmi pomohla.Stacilo zmenit par malickosti a je to ovela lepsie.
hlavne sa za nic neobvinuj. to je zaklad. Proste niekomu to ide, niekomu nie. NIe si o nic menej mama ako druhe. Ak sa ti da aspon odsavat, tak odsavaj a davam do flasticky. Ak by ani to neslo, je velky vyber dnes uz kvalitnych umelych mliecok. Tak prejdes na UM, a budes davat malinkej take. I tak budes stale vynikajuca mamina. (Ne)kojit, (ne)odsavat, alebo davat UM nieje zlyhanie.
Kazda mama je uzasna, lebo kazda sa stara o svoje dietatko ako najlepsie vie. A pre kazdu mamu a pre kazde dieta je to najlepsie nieco ine. Kazdy ma to svoje.
Zapamataj si jedno - spokojna mama = spokojne dieta. Ak sa ty budes trapit aj dieta bude nervozne, z toho budes ty este viac rozhodena, atd zacarovany kruh. Ale ak ty budes spokojna, vyrovnana, aj babatko bude spokojne.
Ziadne vycitky, ziadne triznenie, ziadne veci nasilu. Hlavne klud a pohoda...
drz sa 😉
Aj ja som sa snazila, ale neslo to. Aj laktacnu som mala a nic. Tiez som 4 mesiace odsavala, potom som o mlieko prisla a presli sme na um. Dcera ma 3 roky a je to spokojne zdrave dievcatko. Nestresuj sa preto.
@erika2789 uvaz podla seba. Ja som mala problémy tiež a cítila som sa hrozne. Aj preto, že sa mi nepáčilo kojenie. Keď mi v nemocke na zápal prsníka povedali, že dieťa prežije aj na UM, tak som bola rada. Tri mesiace som to kombinovala a potom prešla na UM. Dieťa nasýtené, spinkalo a ja spokojná. Hlavne, nech nehladuje.
skus zavolat laktacnu poradkynu https://laktacnaporadkyna.sk/loc/spisska-nova-ves/.
Deti nie sú blbe, prišla na to ze z fľaše to ide ľahšie tak si ju vyzaduje a prsník odmieta. Ak chceš kojit, tak flasu daj preč a priprav sa na cca 3 dni bojov. Ak ti nevadí odsavat a dávať vo fľaši tak pokračuj, pripadne prejdi na um ak to nepôjde. Hlavne musis byť v pohode, pocity zlyhania patria k materstvu, ale zas moc si ich nepripustaj 😅
@erika2789 prestan sa obvinovat. Laska k dietatu sa nemeria poctom odkojenych mesiacov. Su maminy, ktore nekojili vobec, ci uz zo zdravotnych alebo inych dovodov, maminy s dietatkom, ktore si adoptovali, myslis, ze su horsie, ako tie, ktore dojcili dva, tri roky? Vobec nie. Tvoje dietatko potrebuje kludnu, vyrovnanu maminu, tak si to prestan vycitat
@erika2789 ak chces, napis mi sukromnu spravu. Ak chces kojit a dat tomu sancu. Ja som s 2 detmi vybojovala kojenie. Druhe v poradi nemalo problem. Iba prve a tretie. Jeden sa nevedel prisat mesiac, druhy 6 tyzdnov. Kojila som cez klobuciky a dokrm flaskou, napisem Ti postup, co nam fungovalo, mozno aj Vam zafunguje. Plus odsavacka na cas, kym sa neprisaje normalne. S cievkami mi to neslo, ale da sa to aj takto. Teda nam to fungovalo pri 2 detoch.
Zavolaj si laktačnú poradkyňu, pri týždňovom bábätku je úplne normálne, že máš problémy s kojením. Táto téma je tabu, nik ti vopred nepovie, že to nieje len tak - priložím k prsníku a hotovo, je to náročné na začiatku ale ak to chceš riešiť tak to dokážeš no ak chceš kojiť tak fľašku nedávaj a ozvi sa čím skôr nejakej laktačnej, nájdeš si na stránke mamila podľa bydliska určite. Držím palce ❤
vyčitky su zbytočne, okolie nepočuvaj a kde to ide, dojči, kde to nejde, nedojči. Ved už je uplne normálne, kde deti vyrastaju na umelom mliečku
@erika2789 Nemozes za to, su veci, ktore neovplyvnis. Nie ty si sa vedome rozhodla, proste sa to stalo. Nemozes sa obvinovat za to, ze je zamracene pocasie a mas nizky tlak a chce sa ti spat. Tak isto sa nemozes obvinovat za to, ze mas problem s dojcenim.
Ak mas zaujem skusat to dalej, popros o pomoc napr. laktacnu poradkynu, pomoze ti, navedie ta, da ti odporucania ;)