Moja mala ma 9 tyzdnou a dojcim len neviem ci mam dos mlieka lebo pije asi 5az 7 minut niekedy aj menej a po tom chce cajik vypije asi 2dc ale robi to len cez den v noci ju nakojim a caj nechce. spinka dobre aj bribera.Niektory mi povedali ze mam silne mlieko ze potom pije tak vela caju niekedy aj 1 liter na den je to normalne?Dakuje
nedavaj jej čajík namiesto čaju ju nakoj, dojčene babo nepotrebuje čaj....všetko čo potrebuje ma v mliečku
silne mlieko neexistuje,urcite ju nedopuj cajom,a uz vobec nie liter...kojene deti sa nemaju dopovat cajom...vsetku potrebnu vodu ma v mlieku...ako moze 9 tyzdnove chciet cajik??ona zje,vypije len to,co jej das ty...preco jej miesto caju neponuknes zase cici?
moje nervy..... 😠
ahoj, pokiaľ pekne priberá, je to v poriadku, nerob si zbytočné starosti. čajík jej neuškodí. 🙂
9 tyzdnove by nemalo pit vobec cajik. Staci len kojit. Ked pyta tak vtedy daj. 🙂
neviem si predstaviť, ako ti povie, že chce čaj...ked po tých pár minútach kojenia pustí bradavku, po prestávke jej daj zase prsník, nie fľašku, ved také malé dieťa odkiaľ pozná čaj? je jasné, že si jej to ponúkla ty...moja sa narodila na jar a celé horúce leto vodu, nieto ešte čaj, nepoznala...a snád jej ten čaj nesladíš...vyhodiť fľašu, vždy ked dieťa zamrnčí, priložiť na prsník a kojiť a kojiť a kojiť.... 😉
na cajik nezvykaj.. ak mas mliecko, tak bud rada a ponukaj len prsnik..
davaj jej len prsnik. Na cajik ma este cas.
take male dieta nema pit ziaden caj! len materske mlieko.... chces ju tym cajom odstavit od prsnika, ci co? cim menej budes kojit, tym menej mlieka budes mat, az nemusi byt vobec a budes musiet riesit umele mlieko. urcite chapes, ze take malicke babo nemoze vyzit z caju... tam nema nic uzitocne.
ak mas pocit, ze ma malo tekutin, tak moja rada je.... koj ju tak casto, ako si pyta... produkcia mlieka sa upravi podla potreby dietata, ak ju do toho nebudes kafrat s inymi tekutinami 😉
mojej som ja nedavala caj ani vodu vobec, len som ju kojila a uplne stacilo. Asi si ju na to navikla...
Nie je silne a slabé mlieko! Je iba mlieko. Kojené deti do cca 6mes. nemusia piť nič iné okrem mlieka. Potrebné tekutiny majú v mlieku.
čo sa týka času kojenia nerob si starosti. Môj Jurko ťahal vždy max. 3 minúty. Nech si každý vravel čo chcel , že ťahá iba predné mlieko nebola to pravda ( za prvé tri mesiace priberal po kile mesačne) a čo sa týka čaju nemusí to byť problém pokiaľ je určený pre detičky a bez cukru tak prečo nie.... Prečo by potom predávali čajíky pre deti od narodenia? možno by som ho dala menej....
V materskom mlieku - predné mlieko je od smädu a zadné mlieko od hladu. Prestaň dávať ten čajík- čím viac čaju vypije tým menej mlieka sa ti vytvorí. A aj po pol roku - keď bábo papá príkrmy tak môže si zapiť materským mliekom. Môjho som kojila do 16mesiacov a nič iné nepil. Čisto kojeným deťom ( do pol roka) čajík treba pri teplote-chorobe a keď sú vonku horúčavy.
ahoj........ak máš pocit že malej tvoje mliečoko nestačí a chudne tak sa poraď s doki alebo s laktačnou.............čaj si daj ty.....ten ti prejde do materského mlieka a malú nebudeš dopovať čajom..............pretože ho vôbec nepotrebuje..............ak je zdravá a neberie žiadne lieky.....nepotrebuje kojené dieťa čaj.........ponúkaj iba prsník.............malinké deti sa vedia najesť aj do 5-10 min. si vytiahnú potrebnú dávku a pri dlhšom kojení už iba dudlujú a užívajú si maminku 😀 😀 😀
netreba davat cajik, staci len kojenie... a slova silne mlieko a slabe mlieko su blbost.. treba prikladat a prikladat
Súhlasím s dievčatami... a dúfam že jej nedávaš tie granulované čaje... to je hrozný hnus... najnovšie som niekde našla že obsahujú návykovú látku,aby sa dieťa naučili na to a pýtali si to furt..a tým samozrejme rastú kšefty... 😒 Keď už čajík,tak je plno rastliniek ... treba si nazbierať a nasušiť..alebo si kúpiť sypaný či bio ... 😀 he he neviem či som neodbočila
cajik nedavaj,to je strasne vela caju co ti vypije..stale prikladaj.ked je smadne pocucka si predneho mliecka.do pol roka im staci len mlieko...ine je ked je chore alebo su horucavy...
to co je za sprostost, ze ti vypije liter caju 😀 😝 isto to normalne nie je...
A nechce ten cajik nahodou preto, ze sa jej nechce tahat z prsnika? Ako ti tu uz niekto pisal len aby si neskoncila na um. Vykasli sa na caj a iba koj. A flasu by som tiez nedavala.
určite čaj nie..je to neprirodzené v minulosti nikoho nenapadlo dorábat dietatku čaj...kde kedy ako? To je výmysel 80 tych rokov.
mna by fakt zaujimalo, ako si 9 tyzdnove dieta vypyta cajik....ved pri takom dietati podla mna este matka ani nevie, ci je hladne, ci pocikane, ci neviem co..alebo mozno ja som len zla matka...
v kazdom pripade, mlieko dietatku staci, netreba ani vodu, ani caj, radsej castejsie prsnik...
čaj nedávaj môj malý 2mesiace-2 týždne sa hned od začiatku najedol za 5 min.!!! má dobrý cuc 😀 aj ja som myslela že či to stačí ale krásne priberá, rastie a ten čajík sa lahko jej ťahá tak cucá ale je to strašne moc čo ho vypije naozaj by som jej dala prsko ved mliečko nie je len na hlad ale aj smäd pokial viem to predné je redšie na smäd a zadné hustejšie na zasýtenie či?
Nie je to normalne.