Mám si umývať Bepanthen z prsníka pred kojením?

evita876
24. jún 2015

Mamičky, kúpila som si Bepanthen na podrazdene bradavky, pretože mi vraveli ze sa pred kojenim nemusí umyvat.V pribalovom letáku je ale napísané, ze pred kojenim treba umyt.Vie mi niektorá poradit ako to je?ďakujem

darina1952
24. jún 2015

@evita876 ak je na letáku napísané, že ho treba pred dojčením zmyť, tak by som tomu verila a zmyla si ho z pŕs pred každým dojčením. Určite ale viem že krém na bradavky značky Avent a Babylove z DM-ka sa nemusí zmývať a sama som ich aj používala. Tak si kúp jeden z nich a máš to vyriešené. Bepanthen si nechaj na detský zadoček 😉

lilimoni
24. jún 2015

Ja som po kojeni didi umyla a natrela a pred kojenim, som si didi utrela mokrou plienkou 🙂 radsej daj dole krem. Takto nic nepokazis 🙂

prego81
24. jún 2015

ja som si skoro na 100% ista ze som pouzivala klasicky Bepanthen mast aj na bradavky prave kvoli tomu ze sa nemusel zmyvat. A nezmyvala som ho. Pises ze si kupila Bepanthen na bradavky. Mozno je to iny typ maste.

daisylucky
24. jún 2015

Myslim, ze bepanthen sa musi zmyvat. Nemusi sa myslim avent masticka a mamavit take papieriky.

maloreta
24. jún 2015

Mne v potrodnici dali masticku bepanthen a povedala mi sestricka ze ten sa zmyvat nemusi ale v letaciku o tom nebolo pisane. Taka modra krabicka.

eveenka
25. jún 2015

Ahoj, ziaden kremik na bradavky proti popraskaniu sa nemusi zmyvat, to ze to je v letaku napisane je ako ochrana danej firmy. kremik si natries po dojceni, a pri dalsom dojceni uz je vacsina z toho kremu vsiaknuta do pokozky a nieco ti vsiakne do podprsenky atd....a navyse neustale umyvanie vodou bradavky len vysusuje a drazdi a je vacsia pravdepodobnost ze tymto ti popraskaju. Tuto info mam aj od laktacnej poradkyne 🙂

Inak co sa tyka masticiek ja som mala pri prvom tehu od aventu drahu cca 13€ a bola len na bradavky, teraz som skusila kupit v bio obchodiku bambucke maslo so sezamovym olejom co je vyuzitelne aj na suche lakte, paty ci kolena, na pery atd je toho viac a 100ml ma vyslo na 7€...a je to super mozem len odporucit

ladyzs
25. jún 2015

V letáku je určite napísané, že sa má umývať ja som ho mala tiež a aj som si umývala. Potom mi muž kúpil Avent a ten je najlepší na popraskanie a podráždenie bradaviek. Mne pri malej (prvorodenej) praskla bradavka tu bolesť si neviete predstaviť a stýmto krémikom Avent sa mi zahojila napriek kojeniu za dva dni 🙂 Doteraz ho používam a dala by som Nobelovú cenu tomu čo to vymyslel 🙂)

meusicka
25. jún 2015

ahoj, ked v letaku pisu umyvat tak ja by som zmyla. ved skus ochutnat aku to ma chut. ja som pouzivala z DM babylove a ten sa zmyvat nemusi aj chutovo je to celkom obstojne. ale ked mi tak mala sala tak divo ze mi bradavku aj tak po obvode natrhla a teda kremik mi na hojenie tej rany nepomohol, ale vtedy som si zacala natierat bradavky obycajnym medom... hanba ze ho nazyvam obycajny, lebo mi to naozaj pomohlo na zahojenie ran.

milota164
7. júl 2015

Ahoj ja som pouzivala Bepanthen a neumyvala som.

lubkalubka1
7. júl 2015

Ahoj, ja som to umývala, je to na vonkajšie použitie, takže na zadoček, na bradavky...a nie na vnútorné, čiže do úst dieťatka. Keď sa ti minie, tak si kúp inú - kt. sa dá použiť bez umytia, ušetrí ti to čas a je to praktickejšie. 🙂

trajamusketiery
7. júl 2015

Ja sa pouzivala este v porodnici bepanten a umyvala som ho 🙂

lauricka
7. júl 2015

netreba

lilu74
31. aug 2016

bepanthen care si nemusis umyvat pred kojenim, mne to hovorila lekarnicka pri kupe aj porodna sestra 😉

maykaaa1122
10. mar 2017

Ja sa pouzivala este v porodnici bepanten a umyvala som ho. ale zavrav s nemusi, je to na teba ako sa citis.

lilu7
14. júl 2017

Tiez aktualne pouzivam bepanthen care malemu ho natieram po kazdom prebalovani a ja si nim natieram bradavky nakolko ich mam popraskane a dost vysusene. Umyvat si ich pred kojenim nemusim nema vonu ani chut a neskodi a malemu nevadi-obavala som sa ze sa nebude vediet prisat ale nema s tym najmensi problem😉

lubka3232
21. júl 2017

Ja som používala bepanthen care aj extra na popraskané bradavky a neumyvala som si to.natrela som sa vždy po dojčení a kým išiel maly papať znova prešiel nejaký čas.nemali sme takto ziadny problém