Baby mam si brat uz odsavacku na mlieko do nemocnice? Som prvorodicka a zname mi radia, ze nemam kupovat dopredu lebo neviem ci mi to bude treba.Staci rucna ci lepsie eletricka? Dakujem za rady🙏🏻
@diaszoky ber to tak že v dnešnej dobe kúpiš odsávačku online a kým prídeš z pôrodnice tak ju máš doma. Väčšinou v nemocniciach majú takže poskytnú a ty dovtedy zistíš ako si na tom. Podľa mňa je zbytočné ju kupovať dooredu. Či ručnú alebo elektrickú je na tebe. Väčšinou je lepšia elektrická lebo je to bez roboty ale poznám aj ženy čo lepšie odsali s ručnou
@kkovacovak ano chapem aj ja to tak planujem. Len sa bojim aby v nemocnici nemali pripomienky, ze nemam vlastnu
@diaszoky budes rodit v BB? Ak ano, tak tam maju odsavacky, pozicaju, ja som tam rodila 4x, tak mam dobru skusenost. Ale bola som na nadstandarde a jedna zenska sestra bola perfektna, velmi mi pomohla pri tretom babatku. Mala som aj svoju odsavacku rucnu, ale vtedy mi nepomohla, upchali sa mi mliekovody, tak mi doniesla elektricku. Doma mam elektricku, pri prvom babatku som dlho odsavala, lebo sa nevedel prisat a mala som pozicanu Medelu, tak som si kupila potom tu. Je to dobry pomocnik.
@diaszoky to určite mať nebudú. Pri najhoršom pošleš chlapa kúpiť a donesie ti. Ale nemyslím si že to bude potrebné
Pokiaľ bude dieťa narodené v termíne, odsavacku by som nebrala. Vacsie využitie ma pri predcasniatkach, ktore su menšie, slabsie a nevladzu si vysať z prsníka
Ahoj… ja by som si zobrala byt tebou… neviem ako je na tom tvoja nemocnica s vybavenim ale tam kde som ja rodila, som bola stastna,ze ju mam, lebo mali ich malo a netuzila som po tom striedat si ju s niekym.. v taske mi zabrala naozaj malo miesta a oplatilo sa.. na druhy den po porode som mala prsia take nabombene, jeden prsnik som mala vacsi ako hlavu dietatka a to nemam nejak velke prsia… a neskutocne ma boleli,takze som musela odsavat 2x aj v noci do uvolnenia a cez den tiez dost krat… inak by som mala zapal na 1000%.. byt tebou vezmem si svoju a nic nenecham na nahodu… ved o co ide o ten kusok v taske?
@diaszoky vies co napriklad u nas v nemocnici mali len elektricke a len dve na cele oddelenie. Takze za mna to bolo dost narocne. Radsej by som si po troske rucnou a bez cakania. Lebo som proste musela cakat kym sa poodsavaju zeny. Prva vec co manzel letel kupit ked sme prisli z porodnice a pred porodom ma to ani nenapadlo🙂)
Pre mna napr. Bola odsávačka zbytocne vyhodene peniaze, vobec som ju nepoužila a to som kojila do 3rokov. Ako pisu zienky vyssie, ak budes potrebovat objednas a alebo posles niekoho kupit a mas to raz dva. Naliate prsia som vzdy odstriekala do uvoľnenia.
Ja som ju nepotrebovala, aj keď mi ju muž do pôrodnice doniesol. Keď sa mi začali nalievať prsia tak jedna sestrička povedala že si mám začať odsavat a potom druhá sestrička povedala že sa nemôže prvé dni odsavat, jedine ručne odstriekavat kým sa bradavky nevyformuju a nezvyknú si na sanie. Tak si vyber 🤷😂
@vierus08 naliate prsia odstriekat do uvolnenia? Neviem teda kolko si musela odstriekavat ale ja som si odsala elektrickou 150ml a stale som nemala uvolnene. Asi by som odstriekavala dva dni a nehovoriac o tom ze bradavky bolia brutalne same o sebe a pri odstriekavani je to este horsie.
Ahoj ja som mala vlastnú ručnú odsavačku v nemocnici a nič mi nepovedali ... a niekde v zozname je napísané že si môžeš robrat
@diaszoky ja mám aj odsávačku aj haaku a za mňa je haaka (kolektor na mlieko) využiteľnejšia 🙂 do pôrodnice som brala aj haaku aj odsávačku, pri prvom som nemala ani jedno a chýbalo mi to veľmi pri druhom som už až tak nevyužila, dcéra hneď pila 🙂 rodila som v Trenčíne, odsávačky majú aj požičiavajú, ale je ich málo, takže sa neujde každej
Mne v nemocnici dali. A následne som si až doma na druhý deň kúpila, lebo som potrebovala. S ručnou skúsenosť nemam ale elektrickú som si pochvalovala