Mám ponúknuť dcérke v noci čaj namiesto mlieka?

ppetinka
2. jan 2015

Už 3. noc odstavujem malú od kojenia .. ona proste potrebuje niečo cuckať, dudlík dakedy vypluje a place, vyberá ho z úsť, nechce ho.. .. ked dám čaj, poťahá a zaspí .. nerobím chybu, ak jej v noci ponúkam čaj ??? nechcem, aby sa potom budila v noci kvôli čaju, to by bolo ako z kaluže doblata ... ďakujem

lucinocka
2. jan 2015

@ppetinka ja som tiez tak oducila Sofi, sice nie od MM ale UM... kus podudkala caj a zaspala...cim vysli posledne zuby, tak sa vobec v noci nebudi..

janinah
2. jan 2015

môj syn sa budil v noci do troch rokov a ani čajom som ho neošalila,musela som nadránom kakavko dávať..jednoducho z niektorých vecí dieťa musí vyrásť a nik ti nepovie,kedy to tvoje prespí celú noc

lienka2407
2. jan 2015

@ppetinka nepises kolko ma malicka mesiacov alebo rokov ale myslim si ze na cajik si nezvykne,nemyslim ze by to mal byt problem 🙂

bubulatko
2. jan 2015

Ja mam malu a ma 16M a tiez ju este kojim,ale idu jej zubky tak by stale chcela MM kazdu hodinku a pol a ja som uz bola na nervy stoho tak som ju naucila v noci na lucku vodu a v pohode raz za noc jej dam MM a ked sa zobudi ze este chcetak jej ponuknem vodu a napije sa a spi dalej.Tak asi tak to u nas funguje . 🙂 🙂

katy1979
2. jan 2015

ak ti to je jedno s tym cajom a nezatazuje ta to tak daj. nasi pri odstavovani v noci nechceli nic. za par noci sme mali vybavene. od nocneho kojenia som ich ale odstavila pred 1. rokom. uz som si v noci nepamatala ani co robim.

pribinak
2. jan 2015

Len caj neslad, lebo sa ho nauci pit velmi vela a budes riesit, ze slecna vypije za noc liter caju

jamelia
2. jan 2015

Tiez sme vo faze odstavovania 🙂 syn bude mat o mesiac dva roky a zaspaval jedine pri mliecku, aj v noci sa budil aj 5x. Prva noc sa este dala, aj cez den sa mi ho podarilo uspat, uvidime, co dalej. Ale on pit v noci nechce nic ine. Cumlik nema uz od 7 mesiacov, takze ho tiez nicim neoblaznim 🙂 drzim palce.

jonas17
2. jan 2015

ide ti len o to, aby prestala piť materské mlieko, alebo aby sa prestala budiť? pretože ked chceš prestať kojiť a naučíš ju na čaj, tak sa može stať, že sa bude budiť v tých istých intervaloch, ale bude žiadať čaj. ja keby som chcela prestať kojiť a dosiahnuť, aby sa nebudila, tak by som nedávala žiadnu náhradu. no tu treba vraj pár nocí nespať a vytrápiť sa 😖 no a ked ti ide len o odstavenie, tak radšej ako čaj by som dala čistú vodu. deti sa v noci budia preto, lebo chcú cítiť mamu, chcú sa utíšiť, pritúliť,pomojkať..nepotrebujú až tak piť. myslím staršie...neviem, koľko má tvoje...ked nebude mať prsník, zvykne si a možno sa prestane aj budiť 🙂

ppetinka
autor
2. jan 2015

jonas17 moja má 14m .. a skôr mi ide o to budenie v noci .... niekedy sa budí 2x inokedy aj 5-6x za noc, preto ju chcem odstaviť od nočného kojenia ... a zatiaľ jej dávam čaj, lebo s cumľom ju neuspím .. to je taký rev, že až a muž na to nervy nemá, aby plakala ....vraj on ju smadnú v noci nenechá..... :(( ja som čítala, že veľa detí sa už potom na čaj nebudilo, no ale zákon schválnosti je svina, preto sa bojím toho, že to nočné odstavenie bude naprd, ak si tá moja navykne na čaj ....

ppetinka
autor
2. jan 2015

@jamelia a ako uspávaš synčeka, ked sa ti v noci zobudí a nechce dudel ani nič piť ? neplače ti veľmi ??? lebo tej mojej som nadránom skúsila nedať čaj a to revala pekne

janinah
2. jan 2015

@ppetinka ak reve,tak niečo potrebuje....prepáč,ale to je príliš skoro chcieť od 14m. dieťaťa,aby v noci nechcelo piť či už mlieko či čaj...predstav si ten malý žalúdočok a aké asi množstvo kašičky či jedla vie zjesť na večeru...jednoducho to nestačí a nečuduj sa,že hladné dieťa v noci reve...

tuppe
2. jan 2015

@janinah lenze ona v noci netahá, iba si dudlikuje, takze pochybujem, ze je hladna..rano uz tahá ale v noci nie

luba41
2. jan 2015

@tuppe no ale ved na to ten prsník je..niekto dáva cumel v noci, niekto dáva flašu s UM, čajom, vodu a tá čo dojčí, dáva prsník..ak spíte spolu, je problém ju uspať s tým prsníkom? nikde nie je zaručené, že ked odstavíte, že sa nebudú budiť..presne tak sa môže budiť niekolkokrát aj na tú flašu s UM, čajom alebo vodou..
a je normálne budiť sa v noci-budia sa všetci-aj deti aj dospelí..dospelí sa pretočia, idú sa napiť, na WC, ale malé detičky potrebujú k tomu mamu, prsník....takisto sa potrebujú uistiť, že mama je s nimi , že nie sú samé..o tom je to budenie..
@ppetinka

leanax
2. jan 2015

@janinah môj bude mať o dva mesiace dva roky a tiež sa v noci budí na mliečko, čajíkom ho neoklamem... tak si ma nepotešila, že ešte cca rok to bude trvať ☹ samozrejme každé dieťa je iné tak snááď ten môj feši prespí skôr celú noc 😵

jamelia
3. jan 2015

@ppetinka nastastie aj tuto noc stacilo pritulit ho a spinkal dalej, vobec neplakal 🙂 sama som bola prekvapena. Ale on spava medzi nami v posteli a dost v nej cestuje.

ppetinka
autor
3. jan 2015

Tak moja musi aj cucnut :'( sice len vodu ale pritulenie velmi nestaci. Tiez spinka s nami

ivkadracova
5. jan 2015

Rezim jedenia a caj miesto mlieka je dobra cesta k prespatiu celej noci. Dobre by bolo keby ten caj dostala od tatka, lebo Ty si "mliekaren". Tatko nie 🙂 alebo dakto iny.. Nesvietit, nerozpravat.

pslahorova
5. jan 2015

Ja len nechapem preco mate potrebu vsetky odstavovat dieta?

eveenka
15. jan 2015

@ppetinka ahoj, niektore deti skratka do urciteho veku nedokazu prespat celu noc hoci ich aj vecer natlacis "ako kacicu" s myslienkou ako dobre sa najedli teraz bude spat ako dudok a (s prepacenim) prd makovy :D dokonca som citala ze to moze trvat az do 4 rokov treba byt trpezlivy ono to pride postupne. Musis skusat co ju uspi ci len pohladkanie, par slov to uz je na tebe 🙂 u nas je zaruceny a 100% osvedceny cicik niekedy je t castejsie niekedy prespi aj celu noc vsetko to pride len nesmieme na dieta tlacit a chciet do odneho vsetko naraz ale musi to dieta na tu danu cinost ci stav skratka "dozriet" :D