Ahojte. Prosim vas, dojci niektora z vas s klobucikmi? U nas to bola jedina varianta ako maly zacal papat. Od 1mes zacinam vzdy dojcenie bez klobucikov, niekedy sa chyti a papa, niekedy nie (cize musim dat opat klobucik aby sa napapal). Este ani raz sa mu nepodarilo napapat sa uplne bez pouzitia klobucika. Ma 6tyz a neviem ci je lepsie snazit sa ho stale odnaucit od klobucikov, dojcit s klobucikmi alebo to skusit opat neskor? Papa pekne, pribera dost. Nemate niektora prosim skusenosti? Dakujem pekne 🙂
@stanka0806 pozri, jemu to zjavne vyhovuje, k tomu aj prospieva, tak ak ti to vadí, tak to proste pretrp... nebude to do dvadsiatky...
Ja som s klobučikom stratila mlieko 😔 u mňa som skúšala kade čo ale nepomohlo
@stanka0806 Ahoj🙂 Ja som kojila s klobúčikmi do cca 2 mesiaca. Boli sme na návšteve a klobúčik zostal (nie náročky) doma. A keďže sa malá chcela napapať, tak to zvládla aj bez klobúčika a odvtedy sme už nepoužívali.
Ale každé bábätko je iné a keď to tvojmu bábätku vyhovuje zatiaľ s klobúčikom, tak ho nechaj tak. Hlavne, že má plné bruško🥰
Ja som kojila s klobucikmi, a po mesiaci lekar povedal, ze mam skusit bez a v pohode to islo. Kojila som rok a pol 🙂
@stanka0806 ahoj tak moja skúsenosť klobúčiky som používala len preto lebo ma to bolelo ( asi nízky prah bolesti ) niekedy som použila niekedy nie ...je jasné že cítiť umelinu je nanič a pokiaľ ťa to neboli snaž sa ho kojit normálne bez umeliny....ja čakám teraz druhé a klobúčiky mám už kúpené no budem sa snažiť ich používať čo najmenej
@stanka0806 svagrina kojila malu s klobucikmi uz od porodnice a kojila ju takmer do dvoch rokov ;) ak takto papa, preco by si ho odnaucala? Moze cuckat kolko chce a neznici ti bradavku ;)
Ked je babo dobre prisate, nenici bradavku. Ak je chyba v prisati, treba to riesit, mozu byt problem prirastene uzdicky. Starsim generaciam sa to automaticky strihalo este v porodniciach, dnes sa okolo toho robia caviky 🙄 kazdopadne to treba dat urobit, aby sa predislo predkusu, krivym zubkom, medzere medzi zubami ci logopedickym problemom. A po strihani cvicit, aby sa neprirastli opat 😉
@arcanne2
Co sa tyka klobucikov, tak su maminy, ktore dlho dojcili cez ne, ale jednoznacne odporucam sa ich co najskor zbavit. Prsnik nie je priamo stimulovany, dieta sa spravne neprisava - na kus plastu sa to neda tak ako na prso - a moze nastat pokles tvorby, z toho vyplyvajuci laktacny strajk (babo sa odmieta prisat, hneva sa, place) a hrozia aj ine komplikacie (nerovnomerne vyprazdnovanie prs moze vyustit do upchatia a zapalu mliekovodov). Naozaj skus ich nepouzivat, babo sa sice pojeduje, lebo si na ne zvyklo, ale ak vydrzis, vyrazne si ulahcis zivot 😉
Tiež som kojila s klobucikmi pol roka. A potom do 3 rokov bez. Skúšala som viac krát bez a chytila sa keď mala 7mesiacov. Začala som p prvom mesiaci zo zdravotných dôvodov.
Skusaj to stale bez klobucika, vystriedaj polohy uvidis v ktorej sa chyti lepsie, nam to slo v priecnej. este by sa to mohol naucit, ja som ho to naucila za par dni, je to trochu ine prisatie ale prirodzenejsie a potom to bude ovela lepsie, nemusis stale hladat kde je klobucik, aj v noci ak kojis poleziacky tak len vytiahnes cecok a ide to. Plus myslim ze sa mi potom navysilo aj mlieko.
ja som mala komplet vtiahnute bradavky, takze to slo len s klobucikmi, nedam na ne dopustit, mala mi bradavky aj v nich krasne vytiahla a ked mala 4 tyzdne nahodne som jej vyskudala dat len prso a zacala pit uplne krasne z nich, takze neboj sa, skusaj, a ked to nepojde bez, aj s klobucikmi je super nech si hovoria poradkyne co chcu
@stanka0806 ja som oboch kojila s klobucikmi cca 4 mesiace, potom cca do roka bez nich. Mne sa inak nevedeli prisat. Ked uz boli vacsi a silnejsi, tak som jednoducho klobuciky odlozila. Ale iba preto, ze to mme zavadzalo. Mlieka som mala habadej, nikdy ziadnu infekciu ani ziadne mamilovske klobucikove strasidlo.
@stanka0806 ja som tiež s nimi začala, lebo sa dcérka nevedela prisať, skúšala som ju to odnaučiť, podarilo sa až po 6-tom mesiaci... Verím, že ich už nebudem musieť pri ďalšom bábätku použiť, narobili mi kopec problémov, ktoré razom po nepoužívaní prestali
@stanka0806 tam treba len skúšať, naša sa bez klobúčikov chytila až okolo 3-4mesiaca
@miskooo1987 mne to vobec nevadi, len mi pride prirodzenejsie dojcit bez klobucikov a kedze je to nase prve babo chcela som pocut skusenosti inych 😉
@corrida Nas maly nemal ani koliky ani reflux, obcas brusko bolelo ale pediater mi povedal ze je to preto lebo babo este nema dobre vyvinute travenie... 😉odporucil mi probiotika a mozem povedat ze super 💪
@stanka0806 ahoj, ja som kojila syna s klobucikmi 15mesiacov. Zo zaciatku sme sa snazili ho to odnaucit, chodila ku mne aj laktacna, vela sme sa natrapili, no nepodarilo sa. Maly mal prirastene uzdicky, po kratkom case mu zarastli znova. Za mna to bolo v pohode, neskor som bola ja rada, lebo ked mu vysli prve zubky, zacal ma velmi hrýzť. S.klobucikom sa.to dalo vydrzat ;)