Mám oddialiť kŕmenia bábätku?

25. feb 2022

Ahojte
Mám polrocne bábo plne kojene.
Chcem sa spýtať či to má niekto podobne alebo mám na Tom začať pracovať a odďaľovať intervaly.
Dieťatko mi nevydrží dlhšie bez kŕmenia cez deň Max 2.5h a v noci 3h, príležitostne Max 4h.
Skúšala som totiž oddialiť intervaly kŕmenia ale vôbec sa mi nedarí. Pri prvom dieťatku som kojila v noci po 6-7h, nakojila a potom po ďalších 3h cca. Pri druhom dieťati sa mi nedarí predĺžiť interval na viac ako spomínane 3-4h. Nevadí mi že častejšie papa, po tomto intervale sa budí dorana už každú 1-2h, viem že aj na dudkanie, no to už týždeň obmedzujem ak nezaspím pri Tom 😀 spí bábo vedľa mňa, nevstavam...
Čo by ste poradili ? Neriešiť? Je možné že tak často papa?
Po tých 3-4h ako sa v noci (okolo polnoci) budí, počujem ako mu skrka v brušku a hneď za tým sa zobudí aj na hlad 😀 máte to niektorá podobne?

nelca0510
25. feb 2022

Neriešiť. Keď si pýta,tak si pýta.🙂

anavianavi
25. feb 2022

Ja mam tiez polrocnu dceru. Povedala by som, ze jedava velmi podobne, i ked uz ma zeleninove prikrmy 2x denne a ani ma nenapadlo sa nad tym zamyslat. Ja by som jej tiez predlzila intervaly, pretoze je horny koniec tabulky velkosti, ale popravde si neviem predstavit ako by sa to co i len dalo. Babatka dobre vedia co a kolko potrebuju. Chces ho nechat plakat, ci ako? Moja mala, ked je hladna, tak nepocka a ani sa nezabavi niecim inym.

amelie2017
25. feb 2022

Ja mam obe deti od cca 3 mesiacov na ume. Prva jedla v noci 1 krat, niekedy ani to nie, po roku uz vobec. Aktualne mlady panko 7 mesiacov- je v noci aj 3 krat. Niekedy vydrzi 5 hodin, niekedy pyta uz po 2 a pol. Ako neviem, ako by som mu to mala predlzit. Necham ho revat hodinu, lebo este nema mat mlieko? A teda po 2. krmeni uz nespim, uz mu len cumel davam, cicikam..mrnci kazdu chvilu...ano, aj si niekedy ponadavam, poplacem,...ale nebude to trvat vecne..

enoula
25. feb 2022

A preco chces odďaľovať? Ved ked je hladne, nech sa naje... Su deti, co sa v noci budia, potrebuju jest/pit/citit mamu a ine nie..

autor
25. feb 2022

@anavianavi plakať nie, ved som si nie vždy istá tym hladom, vlastne som sa zamýšľala či môže byť hladne po 3h spánku iba keď už má polroka... 😀 iba mi to príde pričasto asi, keďže staršie dieta vydržalo 6-7h bez kŕmenia v tomto veku (včera som to pozerala v knihe o nom), preto som sa nad tým dnes zamyslela.
@enoula len preto že si Niesom občas istá či je hladne po 3h spánku alebo či mám uspavat ďalej že sa nedá zaspať 😀 nevadí mi že vstávam, skôr mám zo seba pocit že vždy automaticky už vyťahujem na mrknutie prso tak sa zamýšľam či je problém vo mne alebo že bude ozaj hladna

petamich
25. feb 2022

mam 7M, ktory uz ma zavedene 3 prikrmy a MM ma na ranajky, veceru a v noci - a napriek tomu, ze je ako drevorubac aj tak sa v noci budi kazde 3-4 hodiny 🤷‍♀️ u nas je proste hladny, on sa ani nezobudi, on sa proste dozaduje jedla a skusala som aj vodu, aj "tvarit sa, ze tam nie som" ako mi radila pediatricka, co sposobilo akurat, ze sa zobudil a bol potom dve hodiny hore o 3 rano, dakujem neprosim 😃

jazula
25. feb 2022

Moja má 9 mesiacov a cez deň väčšinou papa každé 2-3 hodinky (dlhšie vydrží len zriedkavo, to musí byť veľmi úspešný prikrm). V noci sa zvykne zobudiť tak po 4 hodinách, potom to už veľmi nesledujem, zamrnčí, dám prso, pár minút potiahne a spíme ďalej (spíme spolu). Ale cca každé 2 hoďky to zvykli byť. Keď zje na večeru viac kaše (tým myslím max polovičku porcie😉), tak sa v noci zobudí len 2x. Ale to sa nestáva často.
Neriešim či sa budí pričasto. Cez deň je podľa mňa aj naozaj hladná, to pekne ťahá a ak sa zacina hrať, odpájam ju. V noci sa podľa mňa skôr potrebuje uistiť, že som tam a všetko je v poriadku. Tak jej to doprajem 🙂

luccija
25. feb 2022

@petamich to je teda rada od pediatricky🙂
Autorka každé dieťa je iné neriad sa prvým, že nepýtalo...je to úplne normálne mne sa budila každé 3 hod ešte aj v roku aj pol ako budík a skúšala som aj vodu, čaj...cumel...veď je ešte len 6 m pôjdu zuby aj to sa môže častejšie budiť.Ked jej vyšli stoličky akoby utalo a budila sa už len raz v noci

petamich
25. feb 2022

@luccija ano to su tie uzasne rady - ze tvarte sa, ze tam nie ste, tak asi minutu som sa vydrzala tvarit 🤪 ale ona ma aj tak podozrieva, ze mu davam cukor, lebo vela pribera a to teda naozaj nedavam ale co mam robit, ked je proste maly zrut, sa narodil a mal 4.5kg 🤷‍♀️

autor
25. feb 2022

@luccija
@jazula
@petamich
Ďakujem krásne. tak super, aspoň viem že to nie je niečo nezvyčajné a že ozaj je iba hladne bábo.....
Po polnoci to už neriešim, vtedy sa koji aj každú hodinu či dve, ale keďže pritom spíme, nikdy neviem ako sa napapalo. Šlo mi len o ten prvý večerný spánok.
S prikrmovanim len začíname.
Ďakujem za odpovede, ste zlaté 🙂🙂

asocial
25. feb 2022

Ale vsak 2.5 hodiny je super. To je luxusny interval. Ked si pomyslim na dieta nacucnute celu noc a aj dvakrat za hodinu.. nic v zlom. Je este malinke...

panda21
25. feb 2022

Jooj tak vy máte ešte parádne intervali. Môj sa ešte v roku kojil každú hodinu 😂 doteraz je to malý závislák a blíži sa k druhému roku.

luci_ba
27. feb 2022

ja mam 2mesacneho. Či sa zobudi po 1,5 hodine alebo 4, dam mu. Neriešim. Niekedy si len 3 minutky potiahne a zaspi pri tom

mareri
22. mar 2022

ja som dávala umele mliečko a aj tak som vstávala v noci každé tri hodiny