Mám nechať syna vyhladovieť, aby začal poriadne jesť?

sjuzocka
20. apr 2011

Moj syn nikdy nebol velky jedak a napriek snaham viest ho k zdravemu jedalnicku zostal verny len par svojim favoritom typu samotna ryza alebo cestovina, chlieb najradsej suchy, sem tam so syrom ci sunkou, jogurty uz nechce, babky ho naucili na pudinceky a pribinaciky a samozrejme sladkosti kedykolvek. Tie mu ja bezne nenukam ale ked sme na ihrisku vzdy ho tam niekto ponukne a on je jak kobylka potom. co miluje, je mlieko, kravske. Pije ho rano a vecer.. Skusala som mu ho aj nedat ale aj tak nechcel jest nic okrem tych svojich monotonnych hovadin. Myslite zeby zabralo nechat ho uplne vyhladoviet, ponukat len to co chcem aby jedol? Ze raz polavi? On je tak tvrdohlavy ze neviem... nic nove nechce ani ochutnat, vypluva aj ked najde trebars v oblubenej ryzi kusok vnatky... z ovocia jedine jablko alebo banan, zelenina kedysi mrkva teraz uz ani to,mam pocit ze sa to zhorsuje.

kalifa28
20. apr 2011

čo tak skusit probiotiká? podporia chut do jedla, no len neviem, že či do akehokolvek 🙂

corinno
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ela2710
20. apr 2011

Ahojky, ja by som moje dieta nedala ,,vyhladovat" nikdy, naozaj skus radsej probiotika, alebo sa s nim hraj na leti leti lietadielko...no urob mu papanie zabavou, a okostuj pred nim jeho jedla a povedz, ze su vyborne...ale vyhladovat? to by som naozaj neskusala... 😒 podla mna by ti to nejedol ani tak, ty zjes vsetko? ja neznasama polovicu druhov zeleniny, varenu napr. nezjem vobec ja len cerstvu - ak mu par nechuti, tak co uz....ine ja ak mu nechuti nic, potom by som tie probiotika...ale ak naozaj nema rad len par druhov, tak by som ho nenutila.
Ja nepoznam naozaj nikoho - ani deti, ktorym chuti vsetko...kazdy mame radi nieco ine....
A ak ma problem s hmotnostou - s priberanim a tak, tak by som to prekonzultovala s pediatrickou

ria_zuzolova
20. apr 2011

No hlavne nedovoľ, aby sa ponúkol na tom ihrisku. Ale podľa toho, čo píšeš, ak sa chce živiť suchou ryžou a pod., tak sa až tak stresovať nemusíš. 😉 Taliani žijú na cestovinách a sú zdraví. 😉
Skúsila by som najprv takú klasiku, že jedlo je v ponuke 15 min., keď nezačne jesť, zobrať a dať až nasledujúce jedlo podľa rozvrhu. Medzitým maximálne ovocie a zelenina. A voda samozrejme.
Až keď to nezaberie, skús vyhladovať. Ale moja staršia sa okolo 3 rokov stravovala veľmi podobne a vyhladovanie nikdy nezabralo. Skôr pozitívne motivovanie, ináč zvané aj úplatky 😅 - že len kto pekne popapá hlavné jedlo, dostane na záver sladkosť. 🙂
Veľa šťastia.

cicimotinka
20. apr 2011

...myslím, že pomôže spraviť poriadky s babkami a na ihrisku... u nás to zabralo, urobila som riadny cirkus... na oslave mi malého pchali koláčikmi a samé ťuťuli-špinavučká pusinka, muťuli-ako papenká... tak som tam vletela, reku došľaka, akože dať mu obložený chlebík by ste nemohli... kukali po mne tým okom, čo na psa, ale neustúpila som... kým spal, všetci sme sa normálne najedli, teraz máme tortu, keď sa vyspal, má dostať normálne jesť... odvtedy vedia, že sa v mojom dosahu majú spýtať... a zrušila som pribináčiky, paťka a ostatné... môže si vybrať jogurt alebo presnídavku... odvtedy, čo to okolie pochopilo, jedávame trošku lepšie... vyhladovanie nám nepomohlo... " kašicka večel " a hotovo, počkal si a ja som nemala to srdce nedať mu ju... inak v tej suchej ryži a cestovinách nevidím problém, my máme cestoviny, alebo aj suché piškóty... na to sa zvykne chytiť... 😀 hlavne trvaj na tom, že Ty si mama, a Ty rozhodneš, čo bude jesť Tvoje dieťa a nebudú ho pchať všetci okolo kravinami... 😠

janinah
20. apr 2011

mám s takým jedákom skúsenosť,v skratke-žiadne vyhladovanie nepomôže,daj mu jesť to,čo chce on,časom a vekom sa t o zlepší,nie ideálne,ale bude to lepšie 😉 ak by jedol málo /na objem/ pátraj po anémii

abbey1
20. apr 2011

Vyhladovať určite nie. Pokiaľ sa neprecpáva iba sladkosťami, tak by som to radikálne neriešila. Hlavne funguje príklad rodičov. Papajte to, čo chcete, aby jedol i on. On sa časom chytí. Treba mu dobré a zdravé jedlo ponúkať a ponúkať, ale nesmie sa tlačiť. Dieťa ľahko vycíti a zatne sa. Ozaj je ešte malý a mnohým chutiam musí prísť na chuť. Aj my dospelí máme svoje obľúbené jedlá a niektorým sa naopak vyhýbame. Tak asi ozaj len s rozumom a príklad príklad príklad. Ten vždy funguje najlepšie.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
20. apr 2011

tiež sa prikláňam k "úplatkom", nezješ, nedostaneš sladkosť...ja všetko spapám, dám si keksík...ty si nepopapal, nebudeš mať keksík... 🙂

sante81
20. apr 2011

nam pomohli probiotika, ale len počas toho obdobia čo bol chorý, vtedy jedol všetko a taky apetít som nemala ani ja. Nechať hladného neodporučam, skôr len trpezlivosť a k ryži by som ponukla nejaku dusenu zeleninu alebo masko na štave, po lyžičkách, zamiešať do taniera, mne do dnes nechce drobec jedávať rohlík, papa len chleba, a nechce toho veľa čo jedávame my, ale nenutim, dám mu to ,čo ma rád a na čo je zvyknuty, ked sa napapa tak mu dám nejaku piškotku alebo niečo čo má rad. pochválim, a rozumie. držím palce, hlavne veľa trpezlivosti a s babkami urobiť poriadky, možno aj my budeme raz také isté, lebo babky vačšinou vždy dovolia to, čo mi maminky zakazujeme

harper
20. apr 2011

vyhladovat nepomoze akurat mu rozvratis cely zaludok. Nasa je tak podobna, jeden den sme sa zatali, nakoniec nic nezjedla a na druhy den vsetko co zjedla (samozrejme z jedal ktore je) vsetko islo zase von. probiotika su myslim tiez zbytocne, to by nejedol nic. a to co ma rad mu urcite chuti. mne povedala lekarka (uz sme boli aj na vysetreni stitnej zlazy), ze je podla tabuliek na svoj vek v poriadku, vychudnuta tiez nie je, ze to casom prejde. takze davame jej to co chce a plus davame tusim nejaku pomarancovu stavu z vitaminov, martankovia multivitaminovy sirup v ktorom pribalovom letaku je napisane ze sa ma pouzivat sezonne alebo aj celorocne pri detoch, ktore vynechavaju nejaky druh stravy. A z ovocia je nasa len banany a cez leto jahody ale musia byt male a sladke, idealne su lesne 😀

dera
20. apr 2011

My sme boli s dcérkou na gastroenterológii kvôli nechuti do jedla, pretože už boli chvíle, že ja som plakala ako dážď, že nejeme a musíme robiť šašoviny aby niečo zhltla. Na gastre skonštatovala doktorka, že nechudne je čulá až príliš -skáče od rána do večera 😅 a povedala: " nechováte dieťa na slaninu " 😲 pokiaľ nepolihuje a nie je malátna. Je to OK. Vraj niektorí drobci viac nepotrebujú a žijú akoby zo vzduchu 😖 Na skúšku jej dala Peritol. Vkladala som aj otázku že či je dobrý. A vraj ak nebudeme vidieť zmenu, jednoducho to nemáme riešiť. 😒
Asi je po mne - ja tomu tiež nedám na frak.

digysa
20. apr 2011

Nechat ho vyhladovat!!! ALE iba zo sladkosti. Jednoducho nedostane ani oliznut z lizatka pokym nieco "zdrave" neda do seba.

Uvidis, ake zazraky sa budu diat.....moze byt tvrdohlavy kolko len chce. Vsetko vsak bude zalezat iba od TEBA, ci povolis, alebo ta obmekci a das mu sladkost. (vyskusana metoda, ktora nam zabrala) 🙂

Good luck!

atrami
20. apr 2011

U nás pomohlo odstrániť všetky sladkosti, dávať len čistú vodu. Jedálniček bol veľmi obmedzený- kura+ ryža, vajíčka, mliečne výrobky, vývar, párky 😅 . Veľmi sa to zlepšilo v školke, kolektív urobil svoje. Na tanierik som mu dala ovocie a keď mal chuť si zobral. Moj je už druhák, keby mohol zje aj mňa.

Babky,tety na ihrisku vyťahať za uši.

veronikapp
20. apr 2011

akokeby si písala o mojej staršej...rada? Nič nezrobíš, nazakášeš, neprinútiš...ani hladovka nepomôže. Čím viac to budeš siliť, tým to bude horšie. Možno kolektív pomôže, keď uvidí jesť druhé deti- u nás aj učiteľky zo začiatku nervačili z nej...ale už z toho ,,vyrástla,, a konečne sa vie normálne, zdravo najesť, bez vymýšľania a prehrabávania v tanieri...

tessinka
20. dec 2012

Vyhladovať asi nie. Ale mne sa potvrdila teória, že deti si samé ubližovať nebudú. Tak by som mu ponúkala normálne jedlo, zakaždým, keď aj vy budete jesť - ráno, na desiatu, na obed, na olovrant a na večeru, a pomedzi to nič, len vodu. Ak si zoberie, zoberie si, fajn, ak nie, tak nie, žiadna scéna ani nasilu vynukovanie nebude, však bude mať možnosť zasa pri ďalšom jedle. Nerobila by som z toho vedu, ak si nedá, ale ani by som mu o chvíľu neponúkala žiadnu náhradu a všetkým by som to zakázala, najmä starým mamám a tak, čo by do neho chceli tlačiť sladkosti - majú smolu. A ani by som ho neprechválila, keby si dal niečo zdravé - skôr by som sa ho spýtala, či mu to chutilo a či to mám variť.Neviem, ja som sa nikdy s malou pri jedle nehrala, žiadne lietadielka do pusiny a tak,ani sme si knižky nečítali ani nič, ani žiadne za mamičku, za tatinka nebolo, proste každý je sám za seba a vlastnými rukami, žiadne kŕmenie od 1 roka, a koľko mu chutí a potrebuje a keď doje, tak odchod od stola, žiadne ďalšie trápenie. Nám to vyšlo, ale asi každé dieťa je iné. Ale ak je zdravé, tak tento náš spôsob sa mi páči a dúfam, že ho ešte budem môcť aplikovať 🙂 🙂 🙂 .

nasta197
20. dec 2012

ahoj ja mam tiež problem dostať do mojho maleho nieco varené ani jogurt malo čo mi zje s čoho sa mi oyaj naje je vývar či kurací alebo hovaydí a kakauko ... som stoho nestastna ked rano vypije kakao nechce jest ani doobedu ani naobed potom ide spat hladný na obed alebo vzpije kakao a potom až vecer kusok vareného ked neje pol dna už je mi ho luto tak mu spravim aj to kakao nestatne ....

monika15
20. dec 2012

ja som to skusala a u nas to nezabralo.... cely den nic nejedol len vecer flasu :((((
hruzne tvrdohlave :(((((
aj u lekara sme boli... a ani nic nedal povedal ze dieta je zdrave ale ze je to rokom....
teraz uz papa nechcem to zakricat ale velmi velmi vyberavy..... :(((((((((((((((
uz aby mal 4 🙂 hehehheheheh

este ze u nas na ihrisku sa nepapa 🙂)))

simca06022011
20. dec 2012

no riesila som toto pred nedavnom... jednoznacne zrusit sladkosti... babky daju, tak ty ho nedas... na ihriskach deto.. ziadne jedlo=ziadna sladkost... mne mala krasne papala az teraz do jesene... lebo babka keksicek, lizatocko... v jaslicke nutelka a somariny stale... kolaciky... teraz som s nou doma 2. mesiac,nedala som ju nikam, iba k starkej s vyhrazkou "smrti" (haha) ak jej da sladkosti.. a dieta mi zazrakom zacalo jest... dokonca mi nechcela uz ani jogurty, co od mala milovala...t eraz zase vsetko v pohode... len SAMA! Nemoze ju nik krmit🙂 Doplnili sme aj vitaminy nejake a zelezo, lebo aj z nedostatku toho asi nechcela papat.. no ale z coho mala mat vitaminy a mineraly, ked nejedla riadne... tak tak🙂)) drzim prsty... 🙂

gabika99
20. dec 2012

Jáááj kočky, ja som tak rada, moja malá papá krásne odkedy sme začali s príkrmami. Vôbec žiadny problém nemáme a dúfam, že ani nebudeme mať. Len ma tiež štve, že ona papá veľmi zdravo a všetci naokolo jej stále chcú pchať sladkosti, čokoládky a iné somariny, ja som zásadne proti a preto som zlá. Už niekedy nevládzem stále vysvetľovať, že proste ona také nepapá.....tak zoberiem sladkosť a potom večer zjem ja....len už mi to teraz ide trošku horšie, lebo je väčšia a ťažšie sa jej vysvetľuje, že to nemôže papať.