ahojte dievčata ,poprosim vas o radu ,moj maly ma 8 tyždnov ,mal silnu žltačku skončili sme v nemocnici bolo to pred troma tyždnami a tym že bol spavy tak mi nevytiahol dostatok mliečka a začalo sa mi tvorit menej a on bol hladny tak som ho musela dokrmit nutrilonom kym sa mi rozbehlo opat mliečko ,kupila som si senovku a mliečko mi po par dnoch prislo ,lenže moj maly sa už zrejme naučil na flašku ,pretože aj ked ho často prikladam tak si vytiahne hrozne malo tak 20ml.ja potom odsajem z oboch prsnikov aj 100ml,takže mliečka je dost ,potom ho nim dokrmim lebo pri kojeni je nervozny kope nožičkami aj ručkami ,zakaždym mu vždy najprv ponuknem prsik až potom dokrmim ,teraz už odsavam treti tyžde ,je to na nervy radšej by som kojila ,v noci sa pekne napapa asi tym že je taky v polospanku tak si potaha pekne ,myslite že je tu nejaka šanca že sa chyti?krmili sme sa aj cez cievku ale to ho velmi natahovalo a bol to boj,viete mi ešte nejako poradit?
skus si nahriat prsia pred kojenim,najlepsie infracervenou lampou,ked nemas aspon hor.sprchou...potom mliecko aj same potece 🙂
Ahoj,urcite si zavolaj domov laktacnu poradkynu,powmxnam vela zien co to pri probleme vzdali,lebo to bolo na nervy,kojit,odsavat a este aj dokrmovat.ona ti poradi,mozno staci zmenit polohu pri kojeni.bola by škoda nekojit,ked mas mlieko.drzim palce a hlavne v klude,to je polovica uspechu😀
aj ja odporucam laktacnu poradkynu...asi to bude boj, no on si zvykne znovu na cici, asi nedavaj flasu vobec, ked bude hladny, napapa sa z prsnika....drzim prsty
Ahoj, ja mám rovnaký problém, malý tiež pije len v polospánku, inak spustí taký plač, že ho nemôžem utíšiť, tak odsávam a dokrmujem a takto fungujeme asi od narodenia. Malý má 4 mesiace. Naviac v poslednom čase mám asi aj menej mlieka (viac papá), tak mu raz denne dávam jednu dávku Nutrilonu. Je to makačka, ale robím všetko preto aby mal MM. Občas sa chytí aj keď si trošku odsajem, alebo pomasírujem prsia pred kojením a mliečko ide, no hneď ako prestane tiecť tak silno, tak sa odťahuje, kope nožičkami... Tak dokrmujem odsatým mliekom. Držím palce 🙂
prečítaj si a skús a riadiť podľa protokolu http://www.mamila.sk/pre-poradkyne/materialy-pr..., prípadne hned kontaktovať laktačnú poradkynu, napr. http://www.mamila.sk/