Mám málo mlieka?

klh013
27. nov 2013

Chcem sa spýtať či mi vie niekto poradiť,mam 4 yzdnoveho synčeka a aj kojim ale papa kolkokrat aj hodinu a pol a ešte stale pyta. Moze to znamenat ze mam malo mlieka?
Teraz sme aj zacali prikrmovat BEBOU.

luba41
27. nov 2013

BEBU zruš a dojči ako doteraz..časté dojčenie je úplne normálne..ak dobre priberá, je všetko v poriadku..ak máš pochybnosti, zavolaj si laktačnú poradkynu-vysvetlí, ukludní..viac si môžeš naštudovať aj tu http://www.mamila.sk/

wewe22
27. nov 2013

ked papa dlho neznamena to vzdy ze je hladny mozno len dudka a ukludnuje sa ak ti po nakojeni spapa menej ako 50ml znamena ze hladny neni pije preto ze tece
odporucam zavolat si laktacnu poradkynu najdes na www.mamila.sk poradi ti co a ako nie je to ani zdaleka tak drahe ako ked ti zacne odmietat prsnik a budes muset kupovat bebu

piacere
27. nov 2013

Takéto dlhé dojčenie nerovná sa málo mlieka 🙂 Málo mlieka by si mala vtedy, ak by ti dieťa nepriberalo.
Pre tak malé detičky je normálne, že sa dojčia tak dlho (zaspáva, hraje sa, dudluje). Môj "sa kojil" v tomto veku tiež hodinu (bola som z toho na nervy 😉 ) a v 2,5 mesiacoch ako keby uťal a dieťa sa mi naje za 5-8 minút (neverila som, že sa toho dožijem).
Z vlastnej skúsenosti odporúčam nemať doma UM (ak ti bábätko priberá, znamená, že mliečka máš dosť... ak vyslovene neťahá naprázdno od prvej minúty prisatia...). Lebo kým som mala UM, tak som po ňom siahla, keď si napr. pýtal po pol hodine znovu, lebo som bola tiež presvedčená, že nemá dosť.... Pritom sa narodil s pôrodnou váhou 2800g, schudol na 2600g a teraz má 3 mesiace a váži 6kg 😅 Takže nedostatkom mlieka to isto nebolo....

Držím palce 🙂

katarina822
27. nov 2013

len hned neprikrmuj nevzdavaj sa dolezite pribera ma prazenicovu stolicu/ zelena pije len predne mliecko nedostava sa k zadnemu dlhsie kojit z jedneho prsnika/. kolko ma pocikanych plienok tusim 6je minimum. zacnes prikrmovat o par dni budes uz. len kupovat umele mliecko. tych kriz este bude dolezite dojcit aj kazdu hod. apol. upokojit sa odychovat. a su tu aj skupiny na podporu dojcenia . ja sama som to prezivala dokonca som kupila nutrilon a dokrmovala striekackou.hlavne nedat flasu lebo potom uy vobec nedostanes dieta na prsnik. pomohli my kkapsule more milk plus a hlavne upokijt sa verit si odychovat.kolko sa da. a ide este o to prilozis castejsie myslis ze nemas uz mliecko babo taha dava signal aby sa tvorilo viac mliecka. ak dokrmis umelym vytvori sa len tolko kolko vytaha pred tym nezvysis tym sa ti viac tvorit nebude prave naopak menej a menej .

ivanakir
27. nov 2013

este je malinkyyyyy na umele mliecko.....len koj dalej a volaj laktacnu poradkynu, ako radili ostatne mamicky....ono sa to vsetko uoravi. maly bude rast a urcite aj menejvysiet na cice....uvidis. veeeela stastia

janana2013
30. jan 2014

Dokaze laktacna poradkyna poradit a vyriesit aj normalny chod domacnosti a spokojnost starsich surodencov, ked nebudem robit nic ine len kojit, kojit, kojit, aby som mala viac mlieka? Muz chodi do prace, domov chodi vecer, pomaha ako moze a stari rodicia su daleko. Alebo si mame zaplatit este aj niekoho na rozvoz starsich surodencov na kruzky a pod. a tiez gazdinu, ktora nam navari? 🙂 🙂 Takze cele kojenie je super, ked je mlieka dost a nielen babo ale aj matka a cela rodina su spokojni. Ak to vsak ma byt stresujuca zalezitost, kludne treba siahnut po flaske s umelym mliekom. Poznam kopec cisto kojenych ale pritom chorlavych deti a naopak deti na UM a zdravych ako buk. Na zdravie maju vplyv aj ine faktory nielen to, ci sme boli alebo neboli dojceni 🙂