Mám málo mlieka?

29. mar 2024

Ahojte . Som sice druhorodička ale aj ja by som potrebovala poradiť. Dcerka ma 5 tyzdnov, a zacala mi odmietat prsnik cez den, niekedy sa napije v pohode a niekedy vobec nechce place. V noci vobec s tym problem nie je to aj spi aj vidim ze sa mi prsia naleju za tie 2-3-4 hodiny .. ale cez den nerozumiem preco sa hneva, mam malo mlieka? Vcera som jej dala moje zmrazene tak vypila 100ml ale potom plakala dalej a tiez sa mevedela ulozit na spanok, davam jej aj rurku leno sama nevie kakať.. co mam robit, moze to byt strajk? Dokrmovat ju cez den? Prdiet prdi pekne, davam aj Balonix med, no ked uz mi velmi place a nechce ani prsnik ani nic tak uz neviem co skusit

cookie29
29. mar 2024

no vyber si, moznosti neurekom. Reflux? Pali ju to? Boli brusko? Mlieko Ti prilis silno strieka a ona sa dusi? v noci a v polospanku to byva jednoduchsie... ja som mala dieta ABKM, a cele dni odmietalo prsnik, esteze v noci sa napilo...
a rurka... nuz podla mna len uskodis. Dojcene deti mozu nekakat aj dlhsie, u nas bolo bezne 10dni niekedy skoro 2 tyzdne. MM je vysoko stravitelne. Pokial dieta prdi, urcite by som rurku nepouzivala...

deniska2706
29. mar 2024

Ved skús stlačiť bradavky po 2 hodkách
Ja mám 4 týždňového a mlieko mi tečie dobre že nie po kolenách, takze mi je jasne že ho mám dosť
Možno ju bolí bruško

dadka1997
29. mar 2024

Ked sa dieťa nevie samo vykakat bude problem tam, rúrka je len ba občasnu pomoc, aby sa vykakala.. nie na kazdodenne pouzivanie !!!!!!
Skor plače lebo ju boli brusko , treba masírovať a cvičiť nožičkami

kristina210
29. mar 2024

Môj malý to robieval,zrána a niekedy až k obedu odmietal prsník,inokedy odmietal viackrát za deň...a pritom je na ňom zavislák 😀...bolievalo ho bruško...potom sme mali aj také,že sa hneval a plakal na prsníku,keď začalo mlieko tiecť pomalšie,a najväčšmi odmietal keď zvracal - reflux...ten sme mali silný do 4.mesiaca,nám už hrozila operácia, keď začal zvracať žlč,odmietal prsník veľmi často...

autor
29. mar 2024

@kristina210 mne to zacne robit okolo obeda pripadne po druhom dennom spánku cca o 1-2 ked je vtedy hore.. ale zaujimave ze ked v ten cas jej dam cez flasu moje zmrazene tak to vypije aj 100ml niekedy a potom aj zaspi. A potiahne dlhsie cize mne az po tych 3 h sa naleju prsia