Ahojte prisla som si po radu k vam. Mame doma 2,5mes dceru ktora pekne papala ale aj syna ktory ma 23mes. Problem je v tom posledne 2tyz su u nas noci narocne a deticky sa navzajom budia a mne sa tolko mliecka nerobi ale dceru stale len plne kojim. Som velmi unavena s tym to suvis,i vela pijem vody aj mlieka zdravo sa stravujem a smotanove jogurfy tvaroch jem ale stale malo a ked si odsajem vytiahnem dost len mala nechce cumlik s flaase a to mame ten aventacky co je ako moja brardavka aj ti je boj pokym tahat zacne. Pri synovy sme taketo az problemy nemaly mala pribera myslim fajn ma taraz asi tak do 6kg. Len co robit aby bolo mlieko ona pocucka a konec a prso prazne ako pohar. Alebo davat uz umele chcela by som ju velmi kojit yyna som a videla nebol tak moc chory.
Ako si prišla na to, že jej nestačí? Prospieva, priberá, je spokojná? Načo odsávaš?
@maminka1983 Skús sa pridať do skupiny Dojčenie a tam sa spýtať. Veľmi dobre tam radia mamičky.
Určite si cez mamila.sk nájdi laktačnú poradkynu a s nou rieš problém. Určite si kúp Benedikt lekársky a Senovku grécku kapsule, mne veľmi pomohli.
neboj sa vekla robí čo máš v hlave aj,,,Teda aby si si zafixovala že mliečko je a aj bude 😅 😅 😅
@maminka1983 A preco si odsavas,ked mala sa vie nadojcit? A ked uz,tak ja som si v case krizy stimulovala laktaciu tak,ze na jednom.prse odsavacka,na druhom babo,ale to mal tak cca 5-6m.uz.
V tom veku,v ktorom je tvoja mala,byva laktacna kriza tiez,prechodne menej mliecka kvoli rastovemu spurtu. Tam by som to riesila castejsim prikladanim,telo zisti,ze treba viac mliecka,len to par dni trva.
Ak nemas istotu,ci je mala spravne prisata,zavolaj si latacnu poradkynu.
Ak mala pribera a je inak spokojna(nemyslim koliky to je o inom),tak by som to neriesila.
Moje druhe dieta priberalo pomenej a moja pediatricka bola spokojna. Kazala len castejsie prikladat (co som vedela aj sama),ked tvoja ma v tom veku cca 6kg,to je super. Moja mala ledva cez 4kg.
A este..na noc nepomoze partner so synom,ze by si nemala na starosti obe deti? My sme spali oddelene,ja s malou,muz s malym a mala mavala v noci (nastastie nie kazdu noc) koliky a to teda plakavala hodinu i dve vtedy. Syna nebudila. Ani on ju,obcas v tom veku mal nocnu moru,tak raz do mesiaca,inak spali celu noc,takze ja sa stazovat nemozem,ale to,ze sme boli zvlast asi pomohlo,ze sa mi navzajom nebudili.
skus si kupit cajiky v lekarni na podporu tvorby mliecka, mne osobne pomohlo pit vineu, nechala som ju odstat v pohari koli bublinkam, a pila som ju, mliecka mas isto dost, cim viac mala taha, tym viac sa mliecko tvori...to si iba unavena... neodstavaj, casto prikladaj, ak mala nie je nepokojna, neplace, tak je vsetko OK, nemoze maly spinkat v inej izbe s ocinom, aby ste Vy dve spali spolu, a aby sa navzajom nebudili? hlavne nestresovat, vsetko bude OK 😉
Babi tak citam co mi radite odsavat som uz musela lebo som potrebovala nech sa napala nakolko su nkci ked jeaj kazdu hod na mne pricucnuta. A telo vie ze co robit to citim. Len ked neodsajem zase prsa bokia skusali viac technik na dojcenie a nic moc. Asi skusime laktacnu a ten rastovy spunt moze byt aj syn tak vela narostol ked bol ale starsi dakujem za rady.
@maminka1983 moje sice v noci nikdy tak nepapali ak raz bolo vela,ale zasz cez den maly kazdu hodinu az dve mla mala koliky,takze tu som si aj po 20minutach dala na prso na ukludnenie. Ale chapem,ze v noci je to unavne. U mojej by si s flasou ale neuspela. Vytrvalo ju odmietala az do roka. A syn sa naucil az ako 4m.
@maminka1983 my sme mali rastovy skok v 6 tyzdnoch, v noci kazdu hodinu, vecet aj kazdych 15-20 min, bolo to ma psychiatriu 🙂 trvalo to asi tyzden, senovku s benediktom beriem dodnes pre istotu :D a sa!pzrejme aj laktacna pomohla, najma psychicky to vydrzat...
Málo mliečka vraj neexistuje 😊
Ideálna by bola laktačná poradkyňa osobne u teba doma. Myslím, že tvoja dcérka nemá málo mliečka, len ty si unavená a ona je následne tiež nepokojná...