Ahojte, viem, že táto otázka tu bola už x krát, tak snáď vám nebude robiť problém znova a znova odpovedať 😉 myslím si, teda už od narodenia malého, že nemám dosť mlieka... kojiť teda stále kojím, do 5teho mesiaca výlučne... teraz má malý 7 mesiacov, a neviem, či ho mám na raňajky, desiatu, olovrant kojiť, alebo či mu mám zarábať aj UM... Vôbec sa mi nezdá že prehĺta, že mi voľačo z tých prsníkov ide... ale neplače, je spokojný, tak ja už neviem... som zmätená... neviem čo urobiť... ďakujem za každú odpoveď aj za prečítanie a prajem krásny deň 😘
A este ho neprikrmujes? Ja uz by som rano pri zobudeni dala cicku, potom nieco na ranajky, pred obedom cicku, potom nejaku polievocku,alebo nieco na obed. A aj vecer pred spanim kasu,alebo nieco ine na veceru. Tvoje dieta uz potrebuje aj one veci nie len mlieko. Okrem toho postupne sa tvorba mlieka upravi tak,ze mas ozaj pocit,ze prsia su prazdne. Ale ked maly pije,tak asi niesu. Podla mna zbytocne budes davat um. Hlavne aby priberal..
Takto... raňajky-mlieko, desiata-mlieko, niekedy ovocie alebo activia s keksíkom sunarka, obed-príkrmy, už aj mäso, olovrant-mlieko, večera-kaša, druhá večera-mlieko... viem, teraz keď to takto píšem sa môže zdať že je to dosť jedla, ale mne sa zdá že ja preňho nemám dostatok, ozaj sa mi zdá že ani neprehĺta, a keď tak len ozaj minimum, takže mi z toho vyplýva, že jediné normálne jedlo je ten obed... ? 😕
ammellia áno, je čulý, živý, veselý, priberá nie moc, ale to máme problém od narodenia... bude mať 7 mesiacov a má len niečo cez 7kg... plienok za deň je tých 6 určite, ale nie že celkom prešťaných, proste pocikanýcj
@janulka1987 Ved nemáte ziadny problém. Tak co vlastne riesis?! Dieta je spokojné, najedene, pribera. Prepac, ale asi sa nudis ked vidíš nejaký problém kde nie je.😉
ammellia nie, nenudím sa... áno, keď tak čítam tie moje príspevky tak to vyzerá ozaj ideálne, ale keď si ho priložím tak ťahá, ťahá ako o život, potom sa mi zdá že sa už len hrá a za 3 minúty je najedený... môže mu to ozaj stačiť???
Omyl, nie ammellia ale evittam 😉
@janulka1987 Dieta je najedene do 2minut, potom sa uz len hra.😉
@janulka1987 Ja fakt neviem co riesis-mas spokojné dieta,nereve od hladu?! Podla toho co pises tak ano. Takze ja nevidím žiadny problém. Užívaj si MD😉.
Ďakujem za každú odpoveď, pekný deň
A mám mu dávať, okrem obeda, len prsník alebo vo väčšej miere už aj tie ovocné príkrmy a jogurty? Šak som z toho už mimo, všade sa píše iné...
Nemas byt prečo zmätená však pekne Ti prospieva nehľadaj problém tam kde nie je a um načo?
@janulka1987 vsak ho dojci na poziadanie a to,co papa,je uplne ok! Nasa v roku nemala ani 7kg.. Doteraz je skor z tych stihlych deti a prosto celkovo je slabsi jedak,nepomohlo ani odstavenie.. Ma obdobia,kedy papa dost a obdobia,kedy cista katastrofa..
Ked ti prospieva,neplas sa. Desiata je ovocie predsa (ja som keksy nedavala,len vynimocne piskotu,ale to skor vtedy,ak nevedel starsi obsediet a nemala som chrumky,mala take ani nechcela). Obed davas,veceri tiez a do toho dojcenie,to je uplne ok. Ak by bol hladny,neboj,ozve sa.
😉😄 tak ďakujem... nehľadám problém, len ten sprostý pocit 😂
@janulka1987 neboj sa,keby mu bolo malo tak by tak vrieskaco plakal a na prsniku sa rozculoval.
@janulka1987 všetko je v poriadku, užívaj si dojčenie a nepripúšťaj si ani takéto veci. Postupy zavádzania prikrmov sa dosť líšia, ja som napr mliečne výrobky v tomto období ešte nedávala. Ale tie tri "jedla" denne by mohol už mať, ideálne ako doplnok k dojčeniu.
Ďakujem 😘
Ja mam mesačne bábätko a papa mi 5 minút a potom bud zabúva alebo je nervózne na prsníku a plače. Všetci ma presviedčajú že to je v poriadku že mlieka mam dosť. Podľa mňa by dieťa po nájdení malo byt spokojne.
@monnitta nemusi byr,nasa mala koliky napr.,takze tam bol zvacsa take revy,ze az. U niekoho je to reflux..alzbo..
Mozno sa jeduje,lebo mu nejde tok mlieka tak rychlo,ako na zaciatku - co byva. Skus si jemne masirovat vzdy ten prsnik a aj ked taha,tak ho stlacaj tak v rytme.Ja som tak nejak automaticky robila pri oboch..
A pred kojenim mi vyteká mlieko. Snažím sa si ich masírovať aj stlacat
Dávam jej biogaiu môžem to kombinovať.?
Kolko ma za den pocikanych plienok? Ak aspon 6, je to v poriadku. Pribera, rastie, je aktivny a culy? Ak ano, je to v poriadku. UM vobec nemusis davat, len postupne pridavaj prikrmy.