Mám dojčiť na požiadanie?
Mam 3 tt syna,dojcim ho na poziadanie,no casto zvracia,budi ho mlieko v pusinke,boli ho brusko a tympadom chce byt stale na prsniku...je to zacarovany kruh...vraj si dieta vypije kolko potrebuje,no zaccinam o tom pochybovat,kedze neustale grcka...dr. tvrdi,ze je prepity,ze min.dve hodky by mal vydrzat...mam celkom dost mlieka,z jedneho prsnika mu tecie viac a nestiha ani poriadne prehltat,a to aj po odsati mlieka...
Najviac ma sokovalo,ze za 10 dni pribral 650 g a narastol 3 cm!!!
Mam ho nechat,nech mu trochu vytravi alebo dojcit,ako si pyta? Vdaka
Určite kojiť na požiadanie a skús sa prestať odsávať. Ono je to taký začarovaný kruh. Koľko mliečka výjde von, toľko sa vytvorí nového. Teraz sa Ti mliečko ešte len začína vytvárať, ono sa to časom upraví a bude sa prirodzene tvoriť len toľko, koľko bude Tvoje dieťatko potrebovať. Medzi kojeniami je veľa dve hodiny. Ak si jednoducho dieťatko pýta, tak mu daj. Ja som všetky tri deti kojila v podstate takmer vkuse. Nebudila som ich na kojenie, ale keď boli zobudení, tak si pýtali stále. Snažila som sa dať aspoň pol hodiny pauzu, no nie stále sa dalo. To priberanie je v poriadku. Aj moji tak priberali. Čo mesiac to cez kilo na váhe. Skús si možno Ty poupraviť stravu, aby dieťatko netlačilo bruško z Tvojej stravy. Pozor na zeleninu ktorá nafukuje a vyprážané jedlá. U každého funguje niečo iné. Ja som napríklad nemohla ani pri jednom dieťati jesť čerstvú zeleninu. 😀
aj mne mala prve tri mesiace vkuse grckala a aj tak som ju vkuse dojcila plus nosila vo zvislej polohe, preslo jej to po 3 mesiacoch, nepocuvaj ostatnch, sama vies kedy ma dost
Náš bol na cecíku podla potreby a to do 2 r2 mesiacov ,teda kedy chcel tedy dostal ,bolo to náročné hlavne keď v noci vstal aj 5-6 x a to len podudlal a otočil sa. Ale po roku bol prsník taká útecha na všetky bôle ,v chorobe ,zlý sen,hnev,strach...proste liek na vsetko. A konečne sa teraz trochu vyspím ,ale neľutujem .
Tiez si myslim ze je vhodne kontaktovat laktacnu. Poradi ako postupovat pri rychlom toku mliecka. Aj nam sa este stale vracia mliecko, pomaha nam nosenie v nosici v zvyslej polohe.
mozno mas vacsi vypudzovaci reflex a dieta sa napapka moc mliečka. najlepsie s problemom ti pomoze laktačna poradkyna. netreba sa hanbit ja som jej volala tiez. kamaratka mala tiez problem s malou ze ju často bolievalo brusko a nakonies to vyriesila mojou odsavačkou ze nekoji ale odsava a dava jej z flasky a uz kludne začala mala spinkat. ale zas ti nemozem radit typom jedna babka povedala. treba kompletne vyrozpravat problem laktacnej
Určite dojčiť na požiadanie,ako mi vysvetlila laktačná-dieťa sa nemôže mlieka prejesť...ja som dojčila moju malú každú hodinu či cez deň alebo v noci (a stále dojčím,len už nie tak často )
Súhlasím s prvým prispevkom - môže ísť o reflex. Aj môj syn mal takéto obdobie - buď bol na prse alebo plakal - začarovaný kruh. Určite by som ho prikladala ďalej, ale hlavne by som mu vyvysila matrac v postieľke aj v kočíku, aby mal hlavičku vyššie
Ahoj @adelii... Ste presne ako my, len ste par tyzdnov pozadu. Tu je moja tema: https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/nadprodukcia-dojcene-babatko-prilis-rychlo-pribera-2/
Bola to zaberacka, ale dostavame sa do normalu, takze moja rada je zatnut zubky a vydrzat. Dojcit na poziadanie a nechat babatko a tvoje telo, nech sa na seba nastavia. Mne najprv poradila laktacna dojcit viackrat za sebou z jednej strany. Z prazdnejsieho prsnika uz netecie tak prudom a ten druhy, ktory nepouzivas dostava signal, ze je mlieka privela. Ale potom mi povedala, ze radsej ani to nie lebo ta rovnovaha mlieka je velmi krehka a ak to clovek prezenie moze sa rychlo prehupnut na druhu stranu a mat prilis malo mlieka.
U nas sa vsetko casom (teraz ma syn 10 tyzdnov) stabilizovalo. Reflux to nebol, len "pretekanie" 🙂 Uz negrcka, ale stale musim poctivo davat odgrgnut. Ma menej bolesti bruska, kaka tak 2x denne a pocikane plienky sa zredukovali na tych 6-7 ako maju byt. Pribral riadne, naposledy sme ho vazili presne v 2 mesiacoch a mal 6,3kg ( a to schudol az na 3.000 v porodnici, cize za necele 2 mesiace pribral 3.300g, cize vlastnu porodnu vahu!). Ani jeden lekar mi to neokomentoval negativne, len ine mamicky a babicky radia (v dobrom) vselijake opatrenia.
Netrap sa a daj tomu cas! Nemas na dojcenie mierku, nevies kedy si len cucol a kedy fakt zasytil, nevies co ho trapi, ci sa nepotrebuje upokojit, vykakat (mna drobec ked mu treba kakat zavola a dojcenie mu pohne crievkami) a podobne. Mozno skus nenasilne ak place najprv ponosit, zaspievat, prebalit, dat tatinovi, proste zabavit ale ak ocividne trva na tom, ze sa chce dojcit tak mu daj prsnik. U nas este casto ked napriklad nevie odgrgnut chce naspat na prsnik lebo ho to tlaci, boli. To uz mam vypozorovanem takze miesto dalsieho mliecka ho dam grgnut a uz i zabudne ze na prsnik chcel. Tiez casto ked je ospaly mrnci, predtym som ho dala na prsnik ale bol taky plny ze to bolo skor kontraproduktivne, teraz mu zaspievam, ulozim ho na brusko a on zaspinka spokojny sam... Najdete si system... Drzim palce.
Ak by si mala otazky mozes napisat do tej mojej temy (kedze toto je len otazka a da sa odpovedat raz).
Adeli, ahoj, podľa všetkého máš nadprodukciu mliak... ako vyšitú 🙂 TOTO JE ZÁVAŽNÁ SITUÁCIA, obráť sa na laktačnú poradkyňu, v Skalici je. Takisto Ti môžem pomôcť aj ja telefonicky, kontakt nájdeš dole na mojich weboch. TOTO JE AJ PRE PORADKYŇU VEĽMI NÁROČNÁ SITUÁCIA, ZÁVAŽNÁ. UPOZORŇUJEM, ŽE AKÁKOĽVEK RADA OD LAIKA MÔŽE TVOJU SITUÁCIU EŠTE ZHORŠIŤ. Pozdravujem, Alena, laktačná poradkyňa BA

Dieta nie je hlupe, vie, kedy ma dost, viac pit nebude. Okrem toho, materske mlieko rychlo travi. Mozno ma reflux, este nema dovyvinutu tu blanu, co uzatvara zaludok a vracia sa mu to spat, u babatiek je to bezne. Kazde dieta ma svoje tempo priberania. Moj syn prvy mesiac pribral 1250g, potom uz priberal menej. Ak chces dojcit, urcite by som predovsetkym tie prve tri mesiace dojcila na poziadanie. Dojcenie nie je len o jedeni. Skus sa poradit s nejakou laktacnou poradkynou, staci jej zavolat. Mozno mas rychly tok mlieka, tazko povedat, no zavadzanie pravidelnych intervalov v dojceni je jeden zo sposobov, ako "stratit mlieko".