Ahojte. Riešim dilemu, ci mam bábätku ponúknuť vždy aj druhý prsník. Napije sa z jedného a hľadá, resp ostane dudlovat na prsníku. Keď ponúknem aj druhý prsník, tak sa väčšinou v grcka ale škaredo oblúkom vo štyroch porcia h, ale vyzerá, ze vyjde deci mlieka. Podľa Dr ešte stačí jeden prsník, lebo ju prekrmujem. Podľa ma íly sa nedá prekŕmiť a treba kojiť z oboch prsníkov, ale keby ste videli aké to je strašidelné keď vracia. Mam cele tričko mokré, ze sa musím prezliect. Priberá zatiaľ výborne, ale mam pocit, ze plienky nemá také mokré ťažké posledné dva dni. Ako to robíte vy?
Kojila som raz z jedneho, raz z druheho. Kazde kojenie len 1 prsnik, ak este vyslovene pytala tak aj druhy - to uz bola asi starsia. Pravdepodobne tvoja mala uz chce len dudlat, napapana je dost kedze potom to uz ide von.
Ja by som daval na striedacku raz jedno raz druhe.popripade ro druhe odsaj rucne alebo odsavackou a mlieko odloz do mrazaku, zide sa. Je dobre mat radsej viac mlieka ako ziadne. Alebo najskor jedno len chvilku a potom druhe. Mozno by som skusila zmenit polohu pri dojceni, moje obe deti to mali uuuplne inak. Jedno paplo tak ze ja som lezala ono na mne na brusku, druhe len ked som sedela a drzala. A odgrgava ti? Tiez jedno muselo medzi prsiami odgrgnut druhe nikdy negrgalo. Kazde dieta ine, rob ako to citis ty ale este nieco napisem u takych malinkych, to co plati dnes, nemusi zajtra 😀
Ked mas plno mlieka a dietatu to staci, staci jedne prsnik na jedno dojcenie a druhy na druhe. Radsej nech poriadne vyprazdni jeden a potom poriadne vyprazdni druhy 🙂
Ak mas vela mlieka...jedno kojenie z jedneho,dalsie z druheho... az by pytalo po docuckani viac alebo si mala ten pocit,ponukni druhy. Proste striedame.
Kojim celkovo od asi cca mesiaca- dvoch cisto len z jedneho laveho prsnika. - priberal super. V druhom mlieko bolo ale pomenej a to sa malemu nepacilo.
Aj prveho syna som tak kojila. Je to postacujuce. A pokial grcka, tak by som to neriesila vobec. - samozrejme pokial mas mliecko v oboch treba striedat prsniky pri kojeni, raz jeden, raz druhy.
@bessdonna z oboch na jedno krmenie som "krmila" len v porodnici na rozbehnutie mlieka. Mamilu necitaj radsej.