Mám dojčiť, keď mám zápal dvanástnika?

ladybirdie
17. jan 2014

Dobry den,
mam 10 mes. dcerku, ktoru este dojcim(nie klasicky, ale odsavam mlieko). Teraz mi zistili zapal dvanastnika. Mam brat
tbl. Dereflin a lekar mi odporucal malu radsej odstvavit. Citala som aj pribalovy
letak a tam pise, ze liek obsahuje kortikosteroidy, kt. sa vylucuju do MM. Liecba
bude trvat mesiac. Mozem podla Vas "dojcit" napriek liecbe, alebo radsej malu
odstavit. Inak dcerka uz papa skoro vsetko a 3x denne papa mliecko.
Dakujem za odpoved.

zeytin
17. jan 2014

Ja by som uz kludne odstavila a uplne bez vycitiek... pocitaj s tym, ze asi ti nebude chciet papat UM 😉 Nase vobec nechceli, ale davala som im jogurty a piju mi acidko 🙂

ladybirdie
autor
17. jan 2014

@zeytin moja vypije aj UM, nemame s tym problem. Sem-tam som jej davala, ked som nemala dost mlieka. a papa aj jogurty, jednoducho ona zatial vsetko spapa, co jej davam. dufam, ze to tak aj ostane 🙂

zeytin
17. jan 2014

@ladybirdie Tak by som to vôbec neriešila, kľudne ju odstav 🙂

sedrik
17. jan 2014

mne zistili zapal zaludka, vredy, aj v zaludku aj dvanastniku, tiez som bola hotova, hned som sa isla liecit a pritom som zistila ze som bola este aj tehotna, po konzultacii s primarom, ktory mi oznamil, ze ten zapal mam uz niekolkorocny a zistili mi to az teraz sa da liecit aj stavou so zemiaku. inak jedine atb. takze liecba sa posunula do porodu, kojila som 2,5 roka a vredy mam dalej. Znie to sice hrozivo, ale da sa to zvladnut aj bez liekov. Je to vsak tvoje zdravie a male si kojila dost, takze je to na uvazeni. Predovsetkym musis byt zdrava ty, aby si sa dokazala postarat o dietatko. Takze ak potrebujes surne a nevyhnutne lieky, vzdaj sa kojenia

luba41
17. jan 2014

@ladybirdie skús sa opýtať v poradni na Mamila stránke... a podla toho sa zariadiť.. inak ja užívam tiež teraz lieky s obsahom podobných liečiv a dojčenia som sa nevzdala..

ladybirdie
autor
17. jan 2014

@luba41 uz som tam pisala, ale zatial sa mi neozvali.