Mám dojčiť, keď beriem antidepresíva?

18. mar 2022

Ahojte, mam mesacne babatko a trpim nespavostou a uzkostou. Rozmyslam, co by bolo pre neho lepsie, ci dojcit na antidepresivach, ktore su povolene pri dojceni, pripadne na melatonine, guajacurane, aschwagande, ci inych doplnkoch..alebo ho dat radsej na umele. Viem, ze na mamile tieto lieky schvaluju, ale neviem, ci sa na to spolahnut, kedze relevantne studie nie su...

maris5
18. mar 2022

Toto preber so svojim osetrujucim lekarom a pediatrom.

petkasaurus
18. mar 2022

S lekarom, on ta mozno posle za klinickym farmakologom

luccija
18. mar 2022

Porozprávaj s psychiatrom a nie tu
Veľa žien dojčí na AD, veľa ženam práveže stopnú laktaciu kvôli uzkostiam, veľa žien má nespavosť a úzkosti po pôrode niečo nove, stres, treba si zvyknúť na novú situáciu, alebo trpia nespavosťou z únavy a prerušovaného spánku
Ešte môže byť aj tretia možnosť, že sa dáš do poriadku nebudeš zakladať 2 témy denne a všetko bude v poriadku🙂v dobrom to myslim
Kľud...už sa liečis u lekára?či tak či tak bábo potrebuje kľudnu mamu.Ja som práveže bola v takých endorfinoch, že som tiež nevedela spat a cez deň nikdy nevedela som vypnúť hlavu stále myslela na to, čo musím spraviť, čo bude nasledovať
Choď k psychiatrovi a daj si poradiť ani pri AD netreba odstaviť bábo.

barbor8888
19. mar 2022

Mne pri prvej dcere zacali problemy s nespavostou ked mala 3-4 mesiace.Bolo to hrozne, nechcela som sa vzdat kojenia na ukor liekov. Zial cim som dlhsie cakala, tym sa moj zdravotny stav zhorsoval. Nakoniec som musela brat 3! rozne lieky, aby som bola schopna zaspat a spat.Ked ma konecne videla psychiatricka povedala, ze som kojit mohla aj s AD co su aj na spanie, len by sa to muselo zachytit skor.Dcera bola od vtedy na UM, teraz ma 3 roky a nikdy nebola chora.Takze urcite navstivit psychiatra, oni maju so zenami co dojcia a beru lieky skusenosti a najlepsie ti vedia poradit. Teraz sa mi narodilo druhe babo, kojim ho a beriem najnizsiu davku Trittica na spanie a zatial je vsetko ok. Pytala som sa na to uzivanie gynekologov, psychiatricky, citala vedecke studie. Obe cesty su moznost, podla mna je najdolezitejsie aby si bola ako mama zdrava a silna.

jajahomolova
4. feb 2023

Ktoré AD sú pri dojceni povolené prosím?