Maminky, potrebovala by som surne poradit a iba vy s podobnymi skusenostami by ste mi vedeli pomoct.. Ide o dojcenie, resp. o odstavenie.. Dcerka bude mat 2r. a doteraz som ju dojcila a aj zaspavala na prsku.. nikdy som s tym nemala problem, dojcila som rada a casto.. ale uz par tyzdnov som zacala pocitovat nespokojnost a zacalo ma caste dojcenie "obtazovat" ..zapasila som sama so sebou.. ak som bola dobre naladena-ok, ale ak nie, tak som s dojcenim chcela prestat- stratila som trpezlivost.. aj sa tak stalo, skoncila som s docenim, ale len na jeden den, dcerka to zle znasala.. ale po par dnoch to prislo opat.. nedojcim.. trapime sa obe.. najradsej by som dojcila, ale preco potom mavam take negativne vnuknutia nedojcit a stratim trpezlivost?? ja si bohuzial neviem pomoct.. co mam robit prosim vas?
Asi si treba ujasniť, čo chceš. Ja viem, že chcem dojčiť, aj keď veľakrát strácam trpezlivosť a lezie mi to niekedy strašne na nervy. Ale na druhej strane to má pre mna aj výhody. Takže sa tým netrápim, dieťa sa snáď niekedy odstaví.
Mavam podobne negativne pocity, ale stale dceru (3 r.) aj napriek tehotenstvu dojcim. Cez tyzden ked je v skolke uz len vecer, cez vikend aj castejsie. Vyhody prevysuju nevyhody. Najma ta zvysena imunita vdaka mliecku je na nezaplatenie. U nas sa striedaju tiez take obdobia, kedy mi to prekaza a kedy nie, ale som rozhodnuta vydrzat do prirodzeneho odstavenia. Prajem vela sil, akokolvek sa rozhodnete.
@luluamio tak toto poznam. Dojcim skoro 5 rokov, z toho 1,5 roka tandem. Ked mala starsia dcerka 2 r. mala som podobne pocity ako opisujes, no vtedy som uz bola tehotna s druhym, takze som to prioisovala tehotenstvu. Teraz ma mladsi syn 2 roky, stale sa dojcime, a tie pocity su tu opat. No vsimla som si, ze maly ide po cicke, ked nema do coho "pichnut" 😀 takze sa ho snazim zabavit co najviac. Noci mame kadejake. Pockam este par tyzdnov a uvidim, ci sa trpezlivost vrati, alebo to radsej ukoncime.
@luluamio ak ťa to už obmadzuje kludne prestan ved si ju kojila krasne dlho už može byť bez toho.to odstavenie nie je ľahke treba na to trpezlivosť ale podari sa držím palce 🙂