Zdravim vas mamicky prosim o radu...mam 11mes. babo uz dlhsiu dobu mam dohryzane okolo bradaviek na oboch prsiach skusala som maleho na par dni odstavit ale on mi nechce ziadne UM pit ani s prichutami len to moje....co mam robit? Strasne ma to boli ked ceca aj placem...uz som skusala vseliake kremiky,klobuciky tie mi vobec nechce ani chytit lebo citi umelinu...poradte dakujem
Mne na toto pomohol az Bactroban-je to antibioticka masticka ako Framykoin. A par dni neprikladat dietatko na ten prsnik ktory sa liecil. Viem si predstavit tu bolest :( Ja som plakala pri kazdom dojceni-az sa cudujem ako som to vtedy vydrzala, mne sa to stalo ked bola dcerka malicka, trapili sme sa dva mesiace, potom po zahojeni to uz bolo v pohode. Nakoniec sme sa dojcili 17 mesiacov. Pri 11 mes. by som mozno uvazovala aj o odstaveni ak sa mas trapit :/
kedže má už 11 mesiacov a boli ta to,,tak by som ho odstavila(on asi nepochopí,ked mu povieš,aby nehrýzol) a myslím,že je pripravený na roznorodu stravu......natieraj si prsne bradavky(mne kázali klasicke stolove maslo) a pomohlo 🙂 skoré uzdravenie
zmen polohu pri dojceni, kontroluj spravne prisatie. medzi dojcenim osetruj bradavky bepanthenom. mozne je aj to, ze mas kvasinkovu infekciu - ty alebo aj dieta v puse
a predtym si nemala takyto problem? moze to byt aj infekcia, ktoru treba preliecit. kontaktuj laktacnu, nech sa na to pozrie, mozno sa s tym bude dat nieco urobit: http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
Ja som to mala pri jednej dcére. Kupovala som si v lekárni taký vankúšik, ktorý som si dávala na prsia po kojení. Bolo to niečo chladivé - príjemne mi to robilo, a dokonca aj hojilo moje dohrýzené prsia. Kupovala som to v lekárni, určené to je na prsia - po kojení, len neviem ako sa to volá, pretože ja som to používala v roku 2008 - 2009.
Skontroluj správnosť prisatia a pri každom pohryznutí daj najavo svoju nevôľu. Nie je pravda že deti nechápu.
Treba preveriť aj tú infekciu. Každá laktčná ti odporučí mastičku.
Kúp si náplaste Multi Mum Compressess, chladia a dosť rýchlo pomôžu.
skus si odstriekat mlieko a podat cez flasku, aspon jeden prsnik, by si mala setrit, kym sa nezahoji, a potom zase ten druhy. ja som mala rovnaky problem dotrhala ma dcerka, a vies co mi najviac pomohlo na hojenie... MED, natierala som si bradavky medom a zaroven som kojila malu z jedneho prsnika, kym sa mi druhy nedal do poriadku. potom som vystriedala.
Musis kojit, cez mrtvoly, nikto ti tu neprepaci, ak sa tak lahko vzdas, ved 11-mesacne dieta je este malicke a nemoze jest nijaku inu stravu, treba vydrzat bolest aj krv, zatnut zuby a ukazat, ze si ta najlepsia matka, na tebe nezalezi, nech maly aj hryzie, hlavne ze je kojeny...
Dufam, ze vsetky pochopili ironiu...
Ak by som bola v tvojej situacii,11-mesacne dieta by uz bolo za danych podmienok odstavene, ak ma pestru stravu, nepotrebuje ani UM
My sa dojcime 12 mesiacov a tiez sme si s bradavkdmi uzili svoje, hlavne ked bolo babatko mensie. Poskusala som kadeco, ale odkedy mam namiesanu mast od laktacnej poradkyne ( oni to maju - univerzalna mast na bradavky) nic ine nepouzivam. Par dni a je zahojene a to sa dojci teda ozaj casto. Predvcerom mi nechtom skrabol do bradavky do krvi a dnes tam uz nic nemam. Tolko moja skusenost 🙂
jedine klobúčiky kým sa to vylieči, inak sa ti to zapáli a bude zle