Ahojte kojace maminky viete mi prosím poradiť? Mám 2 mesačnú dcérku, čisto kojenu a lekárka + laktačná mi hovoria že mám budiť na papanie ak spí v noci dlhšie ako 6h inak môžem stratiť mlieko, mala niekedy prespí pekne 6-9 h keďže cez deň skoro vôbec nespí, ale všetky matky z môjho okolia mi radia nebudit a nechať spať. Tak mám dilemu či radšej budiť aby som nemala problém s mliekom alebo či nechať spať a príroda to vybaví 😅 Veľmi pekne vopred ďakujem za tipy a rady.
@michaela220791 nikdy som deti nebudila 🙂
Nikdy som nebudila spiace bábätko.
Mlieko nestratis, lebo bude veľa papať keď sa sama zobudí.
@michaela220791 ako prospieva? Pekne priberá? Ak ano, nebudila by som.
Nebudiť. Doženie si to cez deň. Aspon teda moje 6 ročne skúsenosti tak hovoria. 🤷♀️
Tak tiež som nebudila ,cez noc sa mi mlieko upravilo .naliali sa mi prsia až keď sa blížil čas kojenia telo si proste poradilo .
Ahoj,ja som moju tiez nubudila, cez den takmer nespala, dobehla to... pokia pekne prospieva, nema zltacku a ty nemas problem s prsnikmi, tak nemas dovod.... len poor zapaly... a urcite sa vyvaruj cumliku a cajom najma cez flasu. Teraz fakt vylucne dojci do cca 6m. Ono sa to postupne upravi..
@michaela220791 ja som nebudila, ale niekedy som si musela v noci odsat mlieko, lebo ma boleli prsia 🙈 kojila som vyse 1,5 roka, takze o mlieko som kvoli tomu neprisla 🤷🏼♀️ budila by som iba predcasniatko alebo dietatko so zltackou. Skoro 2 mesiace som kojila tak, ze rano, potom som bola cely den v robote a kojila az okolo 4. Ak ti pekne pribera, ja by som nebudila alebo teda ak mas dobru tvorbu mlieka a nejako sa netrapis s kojenim.
Nechaj spat priroda to vybavi. Staci kojit na poziadanie. Nikdy som nebudila. Hoci moji nezvykli spat dlhsie ako 6h uzivaj si to a spi tiez .Hocikedy sa to moze zmenit.(spanok) Telo sa zariadi Podla potrieb dietata.
S vynimkou novorodenca so zltackou (kvoli vyplavovanou bilirubinu z tela) resp. malinke deti s horuckou (kvoli dehydratacii) sa deti na dojcenie nebudia.
@michaela220791 ja som budila. Tiež mi LAKTACNA poradila, že raz za 24 hodín si môžem urobiť jednu 6 hod pauzu v dojčení a potom by sa malo bábätko dojčiť kazde 3 hodinky. Ináč tiež môžem stratiť mlieko. Mala mi slabšie priberala v prvých mesiacoch a bola dosť spava. Teda tu 6 hodinovú pauzu som si nechala na noc. Napr sa dcérka nadojcila o 22:00, potom som mala budík na 4:00. A o budení by som tiež nehovorila, ja som sa zobudila to hej 😀 ale jej som dala iba do pusinky prsník a napapala sa v spánku. Keď bola väčšia už 4-5 mesačná potom sa mi už sama budila v noci na dojčenie tak 2x max 3x na noc a aj priberanie sa upravilo.
Mam dve deti, obe plne dojčene, teda syn bol a dcéra je.
Ani raz som ich nebudila, v noci spali prakticky od 1.mesiaca nepretržite. O mlieko som neprišla,a to som ani neodsavala, lebo nič nešlo. Dohnali to ráno a cez deň.
@michaela220791 určite nie ak prospieva a nemá iný problem. To som veru ešte nepočula že budiť zdravé dieťa. Ja som budila len prvé 3 týždne kvôli žltačke.
Ďakujem baby odľahlo mi 🙂 dilema vyriešená
@michaela220791 prosim ta, nebud!! Ja som nebudila ani pri jednom ( len chvilu, asi mesiac, pri dcere, lebo slabsie priberala) a nikdy som o mlieko neprisla.
@michaela220791
ak prispieva, nebud a vychutnaj si spanok aj ten svoj 🙂 Pokial by ta boleli prsia, priloz si ju a ona sa napapa v spanku automaticky, teda ak spi s tebou na posteli.
nie, nebud ju a spi aj ty.. budes ju budit, nauci sa ti na to a mas roky problem :DD jedine ak by naozaj mala zdravotny problem a neprospievala. Ale to napr. u nas bolo cca prve 2-3tyzdne, ze naozaj som jej davala jest, lebo predtym velmi vysoka zltacka tak aby stale "pila". Potom nic, nechala som ju drichmat, v klude aj celu noc. Bezne sa najedla o 19tej a potom spala do rana, ja ale ked som isla spat, som ju nakrmila pred pol nocou... (zdalo sa mi to vela aby 12h nejedla, tak preto.. ak by to bolo 6 neriesim)
@michaela220791 nie nikdy som nebudila...casom aj mlieko sa mi v noci tvorilo menej ako cez den...ak som mala velmi naliate prsia, tak som odsala, ale budit dieta som nikdy nebudila