Som maminou 8 a pol mesacneho chlapceka, ktory sa narodil s mierami 3750g 52 cm. Vsetko je v poriadku, az na to, ze v tomto veku mame 12,7 kg (vcerajsie vazenie v poradni). Zhruba kazdy mesiac a pol je to o kilo a pol viac... Uz me vymenili kocik a aj autosdacku uz mame pre velkaca...Rano kojim, potom ovocna desiata, zeleninovy obed, olovrant je kojenie, vecera kasa, ale nie velmi husta a pred spanim kojenie, tot okolo 20,30 az 21,00. Maly sa vsak budi aj o polnoci a cca okolo tretej a to s neuveritelnym placom, niekedy sa nam ho podari utisit, zoberieme ho na ruky, ale najskor ho utisi prsnik. Doktorka mi nepriamo vytkla, ze by som mala s nocnym kojenim prestat a nahradit ho vodou ci cajikom. Poznamenavam, ze nemam silu nechavat maleho tri dni plakat, len aby sa odnaucil. Aku mate skusenost, poradte.
@benuliatko nie je to nic hrozne 🙂 je tu inak miestnost velke deti 🙂 no a moj maly ma 3 mesiace a 7540 g a co? zabijem sa? bud rada, ze ti tak pekne pribera, horsie by bolo keby nepapal....my sme v rodine vsetci stihly, nas to v genoch mat nemoze, ale on nie je tucny, on je totiz aj velmi dlhy, uz nosi body 68...a kamoska co ma 4 mesacne ma uz tiez 8 kg....neboj ja som sa narodila 5-kilova prvy rok moja vaha hrozne rastla a ked som zacala behat nadbytocne kila odisli..aj tebe bude maly pobehovat a urcite tie kila padnu 😉 ja sice nekojim, ale tebe kojenie odporucam 😉
@strapco13 ale tu vobec nejde o vek - vahu....ale o dlzku a vahu, totiz nemozes porovnavat len podla veku, ved kazde babo ma inu dlzku - podla toho ma byt adekvatna hmotnost...nas ma 7540 g, ale sama lekarka uz na prvej poradni povedala pri kontrole chrbatika, ze maly bude velmi vysoky a ze nas prerastie raz dva
No a?Tak je z neho valibuk...neboj,on to vybeha,ked sa zacne viac pohybovat....ved je to este len babatko,nemozes mu nedat papat,ked si pyta.Co mu povies,ze drzi dietu?Ved je to smiesne.
Mam synovca,tiez bol ako tulen do jedneho roku,a teraz?Ma dva a pol a je z neho krasny,vysoky stihly chlapisko...
A my?Nasa ma desat a pol kila a ma jedenast mesiacov....doky povedal,ze je v norme.
starsi syn bol tiez vo vahe aj vyske, ci dlzke popredu. MOja doktorka sa smiala, ci kojim smotanou 🙂 Teraz ma syn 4,5 roka, 116cm a 22kg. Davaj papat kolko potrebuje 🙂
on to vybehá..netráp sa preto..veď to je normálne že chlapcom chutí papať..môj je tiež riadny jedák..a tiež sa teším keď začne loziť a behať..aby zhodil to "bruško"
nasa papala v tom veku rovnako, aj v noci este, poznam vela kojenych babatiek, ktore jednoducho nie su tabulkove, bud su velikanske, alebo naopak velmi utle...nakoniec sa to vacsinou v tom predskolskom veku vyrovna..ty musis vycitit, ci je vsetko OK, alebo je dovod pochybovat, ci nejde o nejaku hormonalnu poruchu...
Môj je tiež stále hladný. Má 2 mesiace a 2 týždne a už má 6100 g. Keď sa narodil mal 3670 g a 52 cm.
Moja dcéra si váhu 8 mesiacov udržala až do asi 1 roka ( 9kg) lebo tým, že začala behať (9mesačná) tak nepriberala a to môže byť aj váš prípad. Ale dávala by som pozor viac na príkrmy, ako dojčenie, pokiaľ ti vyhovuje. Ja som malú inak tiež presviedčala v noci - vodičku si prosíš, však? a ona chúďa rozospaté, akože tak dobre 😅 , ale to bolo asi až okolo roka 🙂
Ahoj, no mas ho tazkeho, ale podla toho, co pises, ako sa stravuje, to nie je nic vynimocne kaloricke a ani velmi vela.. A nocne kojenie tiez nemas velmi casto - my sme mali mesiace, kedy sa chcel krmit kazdu hodinu ( a to je tiez velke a tazke dieta - 12 kil, 11 mesiacov). Na tvojom mieste by som pockala, kym sa zacne viac hybat, lozit a bezkat. Nas prestal tak priberat potom, ako zacal lozit. To si drzi jeho vahu uz dva mesiace. Skor davaj pozor, aby si sama varila (aj ovocne desiaty) a nedavala zbytocne cukor (kupuj kase bez cukru, pripadne rob kase sama). Skus mu dat viac na obed, ci ti bude tiez tolko papat aj v noci.
môj prvý syn mal 10 mesiacov a 15kg doktorka nás hrešila či ho kŕmime šrotom a že sa nám nepostaví na nohy lebo je strašne tučný atď vyzeral ako malé prasiatko ale bol strašne zlatý.Potom začal chodiť behať a pekne schudol.Teraz má 15 rokov a je to štíhly mladý muž,hrá futbal a po nedváhe ani stopy.Takže držím palec a nedajte sa hlavne že je zdravý
mi mame tiez macka, tiez nam starsne priberal ale ako sa zacal viac pohybovat tak skoro nic nepribera a aj mna stale hresi doktorka, nic si z toho nerob
podla mna je to ok,nasa ma 4,5 mesiaca a 8 a pol kila 🙂 a poznam aj take,ked malo dieta 11 kil ako polrocne a dnes je z neho vysoky,stihly,zdravy,dospely chlap.urcite by som nenechavala plakat dieta od hladu ani aby sa naucilo utisit same.hlavne,ze je spokojny a mas moznost kojit!a ano,ako hovori @gumimaci , ja som zmenila pediatra,lebo na mna nakrical,ze svoje dieta nemozem kojit ako sa mi zachce a mam ho nechat hladom plakat,nech si trhne a on hladuje.
nemas obezne babatko. tiez mam doma 5-mesacnu takmer 9kilovu slecnu a som toho nazoru, ze deticky si nasporene faldiky "rozpustia" pri lezeni a chodeni. samozrejme jej nedavam co hrdlo raci, lebo ona by hadam tlacila, aj keby jej uz usami vytekalo, ale na napapanie k spokojnosti ma pravo kazde babatko. je sice mladsia ako tvoj syncek a sme na UM, ale v noci tiez pyta a to kazde dve hodiny.
nemyslim, ze za to moze kojenie...skor by som dala vysetrit endokrinologom..ci tam nie je nieco
ma uz trosku nadvahu...klikni na tabulku vek-vaha chlapci http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/10/kolko-...
a urcite nenechavaj maleho plakat 😉