Potrebujem rady ako znova rozbehnut tvorbu mlieka kym sa mi uplne nestratilo :/ v piatok som bola behat po uradoch a lekaroch moje 6 tyzdnove babatko strazila mamina. Malo som prikladala, menej pila, bola v strese a v sobotu rano som sa zobudila s minimom mlieka ( predtym som mavala bolestivo naliate prsia po zobudeni). Zacala som viac pit a snazim sa viac prikladat ale zatial sa to nezlepsilo. Mate niektora skusenost? Stratilo sa Vam mliecko uplne alebo ste do zachranili este nejako? Dokrmovali ste pocas tych dni UM ked bolo babo moc hladne ?
Dakujem 😊
@elisabethka urcite nedokrmuj, viac prikladaj. cim vacsi dopyt, tym sa viac mliecka bude tvorit. mne ked klesne tvorba mlieka, tak vecer medzi krmeniami alebo aj cez den este odsavam, a zatial to vzdy pomohlo
@adka3321 tak hádam nenechá dieťa hladné. Toto je super rada.
Pri prvom dietati som mala mlieko rok LTT.Neviem ci zaberie tebe ale moja cesta ako ho udrzat aj v krizach bolo 6 litrov tekutin denne (caje na kojenie,caro,mlieko,zaprazene polievky),spat ked spi babatko,treba fakt oddychovat a byt v pohode ak chces mat mlieko a prikladat a prikladat.Urcite by som sa poradila so svojim gynekolohom ci vie odporucit sikovnu laktacnu,oni vedia ktore su dobre,je velka sanca ze pomoze a ked nie,urobis umele mlieko a bude,pohoda.Mliecnych kriz je pocas kojenia habadej,nic sa nedeje 😊
@elisabethka rob všetko, aby sa mlieko rozbehlo (veľa pi, homeopatika, čaje....) ale určite nenechávaj dieťa hladné. Môže to byť nebezpečné. Je ešte veľmi malinké. Neboj sa, z UM sa mu nič nestane . A keď sa mlieko zas rozbehne, budeš ho kojiť.
Taha mlieko? Ci nie? To..ze prsia nie su naliate..je normalne. Tvorba mlieka sa ustaluje.
@elisabethka a ako si prisla nato, ze stracas mlieko? Lebo to, ze nemas bolestive prsia neznamena, ze stracas. Odporucam senovku grecku a benedikt lekarsky za mna urcite pomoze na zvysenu tvorbu.
Po 1 dni nemozes stratit mlieko, vazne nie. Tvorba kolise, to ano, ale vacsinou staci 1-2 dni, ked bude babo viac na prsniku a mlieko bude. Po sestonedeli sa tvorba ustaluje, ked sa prsia bolestivo nenalievaju, ale mlieka je tam dost, to mi ako prve povedala pri 1. dietati detska sestricka, ze sa nemam zlaknut. Mozno si trafila take obdobie. Ak by bolo dieta casto na prsniku a aj tak hladne, dokrm kludne. Mozes skusit aj moringu, ta mne osobne najlepsie zabrala.
Dve veci, 6 tyzdnov je zhruba obdobie, kedy sa tvorba mlieka ustaluje. Prsia byvaju naliate po porode, aby babatko malo dost, ale ku koncu sestonedelia uz nemusia byt. A dokonca neskor uz nemusis mat v nich mlieko vobec, lebo sa tvori "na poziadanie" ale k tomu prichadza neskor v zavislosti od zien a dojcenia. Ja som napriklad pri druhom nemala prsia naliate ani po porode.
A podla mna nejake pripravky su zatial zbytocne, hlavne sa nestresuj a urob open bar, prikladaj dietatko kolko to ide.
Dakujem vsetky za rady, skusenosti a povzbudenie🙂
kúp si v lekárni homeopatikom na podporu tvorby mlieka...
mne to pomohlo, odporučil pediater....
pred každým kojením si cca 20 min. dáš 3-5 toboliek, ktoré zapiješ vodou...