Ahojte mám synčeka 1 a pol ročného a trz som zistila že som tehotná chcela by som ho odnaucit od prsniku prosím vedel by niekto ako alebo nejake náhradné mliečko
Moj sa v tom veku odstavil sam.
Zase moj prvy sa odstavil sam ked som bola cca v polovici tehotenstva.
Kazdopadne mozes mu dat klasicke mliecko. Uz to nemusi byt umele 😉
@zuzka080746856 a prečo ho chceš odstavit?
Ja som pocas celeho 2.tehu dojcila starsieho (mal vtedy tiez 1,5r) 🙂 trochu sa zníži tvorba mlieka, ale potom asi v 16tt(už nepamätám presne) zasa stupne.
A začiatky dojčenia 2. novorodenca boli easy, keďže som neprestala so starším 😁
@zapalkazapalkova nie každy tuži dojčiť dieťa do jeho 2-3 rokov. A nie každy tuži dojčiť tendemovo a mať na prsiach nalepené dve deti. Autorka vie prečo to chce robiť. Nie každemu to je príjemné. Ja som momentálne tiež tehotná a zhodou okolností mam tiež doma 1,5 ročné dievčatko. Tiež ju stále kojím a už mi to teda vôbec nie je príjemné takže tiež sa chystám odstaviť.
Moze to nastat uplne prirodzene, netreba to silit. Pocas tehotenstva sa s pribudajucimi tyzdnami aj meni chut mlieka, takze to moze byt casto sposobene aj tym. Prosen oducania zalezi aj na tom, ako daleko ste uz s prikrmami a rad ich je.
@ls56 ja som sa pytala, ze preco. Lebo ked to je odpoved, lebo dr povedala, ze sa to nesmie, tak je to blbost.
A nikoho nenutim dojcit, ved je to kazdeho vec. Ja som len napisala svoju skusenost 🙂. A tiez som mala krizi, ze mi to uz vadilo a "sivela som" z toho, ale vzdy som sa pozrela na tie benefity a rozhodla som sa pokračovať 😊
@zapalkazapalkova
no u mna zloba a nevrlost prevazilibuplne benefity. Maly mal dva roky a vtedy som ani nevedela, ze uz som tehotna. Bolo mi to vyslivene hrozne neprijemne - to je este mierny vyraz. A naviac, to uz trvalo aj 40 -50 minut, co bol prisaty. Z koze som sla vyskocit!
Takze spokojna matka spokojne dieta bolo v tomto pripade viac ako na mieste 🙂
Ahoj autoka,
ja som odstavila uplne do dvoch tyzdnov. To uz maly ale pil len vecer a na obed pred spanim. Ked som nebola doma, v pohode zaspal s otcom bez mlieka 🙂.
Skocila som prve kojenie na obed. Zmierena s tym, ze maly bude plakat a nezaspi. Vysvetlila som, ze mlieka je uz malo a len vecer. Poplakal si ale na 3ti den uz len malo a zaspal do pol hodky. Na 4ty den uz neplakal a zaspal pekne. Zacala som pustat uspavanku ako nahradu mlieka. Obijmali sme sa a zaspal tak. O tyzden som zacala to iste vecer. To bolo horsie ovela.
Nemala so
trpezlivost, vrelo to vo mne ale nebolo cesty spet. Ked uz som bola tesne pred vybuchom, prisiel nakeho ukludnit muz. Na ten treti den to zacalo byt uz fajn a 4vtuez bez placu. Rozoravalu sme sa, spievala som mu.
No v noci som este do zobudenia 2-3 x kojila. To bol probkem, lebo keby zacal plakat, muz sa nevyspi. Tak uz som soekulivala, ze pojde muz spat do zadnej izby, nech ma klud.
A na ten 7 vecer sa maly do rane uz bezobudil nabmlieko, uplne sam od seba 😃
Stastna som bola ako blcha a od vtedy super. Niededy sa zobudi, napuje sa vody a spi dalej.
Vyskusaj, laskyplnecak mozes a muz bech ti pomoze maleho utisit, ked bude plakat.
Drzim palce.
@zapalkazapalkova pre dieťa ktoré má 1,5r a viac to nemá benefity žiadne okrem upokojovania sa. Dieťa ma pevnú stravu,môže jesť všetko zdravé,všetky mliečne produkty. Takže neviem aké benefity si mala na mysli.🤷♀️
A nemyslím si,že jej bolo povedané,že keď je tehotná,tak treba skončiť. Moj gynekológ ma okolo 50-55 rokov a pri mojom terajšom tehotenstve mi absolútne nezakázal kojenie. Povedal,kojiť ďalej podľa potreby môžem a či chcem je na mne. Tak už asi aj tie staré klasiky vedia,ako sa veci majú. 😊
@ls56 https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/d...
A taky maly vycuc napr:
Materské mlieko nielenže nestráca po prvom roku na kvalite, ale naopak sa jeho kvalita ešte zvyšuje.
V čase ochorenia navyše dojčenie nielenže pomáha dieťaťu rozličnými mechanizmami ochorenie prekonať a vyzdravieť za kratší čas, ale tiež ho upokojuje a odstraňuje bolesť lepšie ako lieky proti bolesti.
@maryetta skúšam obyčajne ale nechce ho a už som zúfalá
@svetlonos ďakujem budem skúšať ja by som neprestala ale už ma to aj boli a keď budem stále kohút keď pôjdem rodiť syn nevydrží pri mužovy lebo stále je navyknutí večer na prsník
@zapalkazapalkova no nečudujem sa že si poslala mamilu. Tá by odporúčala kojiť dieťa najlepšie do maturity.✌️
@zuzka080746856
To chapem, ale vyskusaj ak ma muz trpezlivost. Moj chyti migrenove stavy keby maly v noci plakaval. Tak som ho nechcela tyrat.
Ale bol od 6 mesiacov zvyknuty ostat s mm v sobotu doobeda 5 hodin sam a casom uz nechcel od toho 1,5 ani flasu. Odstuwkala som. Pockal radsej kym pridem a jedol normalne pevnu stravu vtedy. Drzim palce 🙂
@zuzka080746856 jeden a pol rocnemu uz mozes dat normalne mlieko (ak teda nema nejaku intoleranciu), ale v zasade uz mlieko ako hlavnu potravinu nepotrebuje, takze moze byt bez.