Ahojte, potrebujem radu, moj maly prve tri tyzdne super pekne papal , uz pribral skoro kilo od porodu a teraz asi dva dni skoro vobec nechce papat, on sa sice zahlasi, ze chce, ale pri tom vypije minimalne, len par glgov a spi, a vidim aj teraz, ze produkcia klesla, nemam take plne prsia a ani mi uz tolko nevyteka mliecko. Je to normalne? mam si radsej popri tom odsavat, aby produkcia ostala zachovana?
Alebo pockat, kym bude lepsie apetit a potom viac prikladat, podla chuti?
Dakujem za radu
produkcia mliecka sa cca do 2 mesiacov ustali na take mnozstvo, ake babatko potrebuje. takze sa uz urcite nebudes natolko nalievat, ako na zaciatku. nepises viac o dojceni. to, ci mas dostatok mliecka, aelbo treba jeho tvorbu podporit odsavanim, resp. bylinkami zistime podla poctu mokrych tazkych plienok, ako casto sa dojcite, ako sa dojcite v noci? pouzivate flasku, cumlik? daj viac info o vas. nateraz by som vsak pri opisovanom spravani (zaspinka po par glgoch) vyskusala stlacanie prsnika. ked zacne tahat, robi velke pohyby ustami, stlacis prsnik medzi prsty a palec cim dalej od dvorca a drzis stlaceny, kym vidis pohyby pitia. tym sa trosku preberie a bude dalej sat.
presnejsie tu: http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
hlavne si treba doverovat a nestresovat s nedostatkom mliecka. kazda mamicka ma pre dietatko dostatok mliecka, ak ma o to zaujem. zvysovanie tvorby najefektivnejsie dosiahnes prikladanim, prikladanim, prikladanim a tak dookola 🙂
beton .ahoj dakujem Ti, uz riesom so strapco , mame totiz reflux a dostala som vela rad, dakujem
@boka79 hlavne stale dodrzuj pitny rezim a mozes zacat odsavat trosku nech sa stale produkuje.............mn to mala robila stale spinkala a potom sa prebrala trosku potiahla azaspala ale ja mam doma este "zivu odsavacku" ono sa to zlepsi ked tak skus aj castejsie prikladat ale ta odsavacka pomoze 😉