Málo pocikaných plienok

calimero3w
4. aug 2018

Dobrý deň.
Môj syn bude mať 13.8. 4mesiace, je plno dojčení. Trápi, ma ze mám asi menej mliečka tzv,, laktacna kriza". 😞 Zistila som to na základe mojich prs, uz nie su také plné ale najviac som si to všimla keď malý pil a zrazu sa začal hnevať. 😥
Kupila som si homeopatiká, senovku a benedikt. Snáď to pomôže. 🙏
Moja otázka je, ci je v poriadku, ze syn veľmi malo cika.? Za 24hodin vymenim max 3 -4 plienky.

Vopred Vám ďakujem za odpoveď 🍀

momoika
5. aug 2018

Sú horučavy, to neznamena,že ked plno kojíš nie je dehydrovany. Treba mu podavat v tychto horučavach prevarenu vodu alebo čaj ešte. To len mamily nechaju dehydratovat dieťa, poznam taku jednu. Skončili v nemocnici. Mam rovnako stareho syna, a urcite viac plienok precika.

renatka100
5. aug 2018

@calimero3w urcite davaj vodu do flasky prip lyzickou je velmi teplo. Ja si iba odsavam mliecko a sama vidim ze ho mam menej v tychto teplach hoci dost pijem. Velmi pomaha ked zjem melon a hlavne na vecer. Rano mam potom ovela viac mliecka.

renatka100
5. aug 2018

@calimero3w ak ma uz 4 mesiace mozes mu davat na lyzicke aj stavu z melonu. Urcite mu to bude chutit a dodas mu potrebne tekutiny. 3 plienky su ozaj malo. Dieta je pri dehydratacii apaticke a viacej spi. Urcite to jeho mozgu neprospieva.

miriam11
5. aug 2018

@calimero3w vieš čo mne spustilo mlieko v čase kriz? Pol pohára jablkovy džús a doliať zvyšok vodou Luckou, este aj vinea mi pomahala. Lyžičkou som vymiesala bublinky.

miriam11
5. aug 2018

@renatka100 a melon mi pride alergen. Dcera sa mi z neho vyhadzala mala vtedy 10 mesiacov a cela opuchla, bolo to z melonu. Susedin syn zas z melonu zvracia, nie kazdy ho znesie, nieje to len voda.

dzukeles
5. aug 2018

Melon urcite nie podla mna. Ja som mala letne babo, ked boli 2 mesiace horucavy vkuse a zvladli sme to v pohode iba kojenim. Aj moj syncek teraz cika ovela menej, lebo sa vela poti. Skus castejsie prilladat a tu vodicku podla teba, ako to citis davaj 🙂

PS: pocula som, ze pri dehydratacii je prepadnuta fontanela. Ale iba pocula - skus pohladat, co je na tom pravdy.

pininka
5. aug 2018

Moja mala ma skoro 16 mesiacov a od narodenia nielen ze dost malo pribera,ale aj dost malo cika. A teraz ked ju uz nechavam bez plienky som to videla. A pritom pije strasne vela, flasku uz nechce, takze z pohara, alebo so slamkou. No ma to asi po mne, ja tiez chodim dost malo

renatka100
5. aug 2018

@pininka toto by som ale riesila na urologii, moze mat zuzene mocovody, nie je mozne ak niekto vela vypije, ze malo cika.

pininka
5. aug 2018

@renatka100 mne robili vselijake vysetrenia a na nic sa neprislo, akurat dufam ze nezdedi po mne to ze mam opakovane zapaly mechura,zial aj teraz. Ona cika tak,ze raz poriadne a potom po takych mini prudoch viackrat asi po 15 minutach. Doktorka sa ma pytala kolko ma mokrych plienok a vravela ze je to ok, len starsi synovia mali vzdy ovela viac plne plienky.

renatka100
5. aug 2018

@pininka asi to zdedila,

eliska13
5. aug 2018

@calimero3w prsia sa po čase prestanú tak plniť a malý sa možno hneval z iného dôvodu vôbec to nemusí byť tým, že máš menej mlieka
Tiež by som mu dávala vodu, ale nie po lyžičkách to nemá význam veď reálne koľko mu dáš na lyžičke?
Buď častejšie koj, alebo ja som kojila, ale vodu, čaj dostával z fľaše a nebol s tým problém.Melon jedol ako polročný
Môžeš aj melón či jablko odstaviť poučiť postrúhat a doliat vodou a tak mu dať vypiť
Tých plienok sa mi zdá malo

eliska13
5. aug 2018

@pininka dostatočne piješ?aj ja som mala teraz zápal mechúra a ATB strašná bolesť a to nutkanie:(

siska53
5. aug 2018

@calimero3w skus ho casto prikladat a ty pi aj vela vody. 3-4plienky su ozaj malo. Ano,aj ja som zisitila okolo toho casu,ze uz nemam take prsia plne,rano uz neboli na kamen tvrde. Tvorba mlieka sa prisposobila.potrebam maleho.

A prip.davaj trosku dojcenskej vody aspon okrem casteho prikladania a ako som pisala, aj ty musis vela,vela pit! Mne pomahal granulovany caj na dojcenie, vinea,voda..veela.. doobeda dve salky caju,spolu 7dl caju a k tomu aj 2-3 3 dl vody ci toho granulovaneho caju. A to bolo len doobeda! Vecer opat pol litra caju a este daky ten 3dl vody a poobede ani neviem,okrem polievky tiez este dake 2pohare niecoho (3dl,taky som vtedy mala).

A pri malej som 8dl bola schopna vypit aj v noci,kedze bolo leto a ona mavala koliky,bola som.hore mnohokrat aj v noci.

pininka
5. aug 2018

@eliska13 praveze si davam velky pozor na to kolko vypijem, davno som zapal nemala prave preto ze si davam bacha, nesmiem prechldnut od noh, ale teraz v tej horucave fakt neviem.

calimero3w
autor
5. aug 2018
veronika0122
5. aug 2018

No tolko plienok je ozaj malo, toto bol signal aj pre mna ze maly malo pije.

calimero3w
autor
5. aug 2018

@veronika0122 a ako ste to vyriešili? Ja som dokonca našla na plienke ružovú škvrnu, čítala som,,, kryštáliky soli alebo to, ze dieťa malo pije

renatka100
6. aug 2018

@calimero3w to su presne znamky dehydratacie treba ihned pridat vodu!

calimero3w
autor
6. aug 2018

@renatka100 uz som zacala pridávať vodu aj keď laktacna, ze netreba a atd,,,,,

evkaspa
6. aug 2018

Aj môj malý málo ciká počas dňa, iba v noci má riadne plnú plienku. U lekárov sme to riešili aj u nefrologičky a výsledok bol taký, že ak prospieva, nemáte to riešiť. Keďže už má 1 rôčik, snažíme sa mu dávať vodičku.

nikusiak9
6. aug 2018

Plienok ma mat 6-8. Skus ho oddvazit pred a po ci vobec je. My sme tak skoncili dehrydrovany na infuzkach v nemocnici

marvin1234
6. aug 2018

@calimero3w ahoj, moj ma 3 mesiace, tiez mame problemy (hnevanie pri dojceni), ale plienok mame minimalne 8. Fakt skus tu vodu, a hlavne vyssie tu baba pisala o prepadnutej fontanele. To je naozaj znamka dehydratacie, ale skusaj to ked lezi. Tiez kruhy pod ocami a apatia. Ako casto mu tu ploenku kontrolujes? Lebo moj cikne mozno kazdu hodinku a pol, cize pocet plienok moze byt nizsi ak ti do jednej cika viac krat...

veronika0122
6. aug 2018

@calimero3w presne toto mal na plienke aj moj maly a bala som sa co to je. Nakoniec sme skoncili v nemocnici a na umelom mlieku. Zvlastne vsak je ze ja som mala mlieka veľmi veľa a on akosi čudne pil-nepil. Prišli sme do nemocnice v ,,hodine svanastej,, co však nemusi byt váš prípad. Držím palce

calimero3w
autor
6. aug 2018

@veronika0122 a spinkal? Hral sa počas dňa?

calimero3w
autor
6. aug 2018

@marvin1234 my používame papers sensitive, takže tam hneď vidim koľko ma nacikane. Striedam dosť casto plienky,. Laktacna povedala, ze aj potenie musime zaradit do vylucovania. ja neviem, ale snáď sa to zlepší. Davam vodičku, kojim non - stop 😂, ovlazujem ho cez den. Fontanela nie je prepadnuta, našťastie.

derdia
6. aug 2018

@calimero3w prosim ta, teraz sa upokoj....a poradim ti jedno...necitaj ziadne fora aa blbosti typu malo pocikanych plienok....dieta pokial je spokojne,ma plne brusko a inak prospieva...to znamena,ze sa ma dobre.Netreba riesit nic len si ho uzivat....ja som tiez riesila vselijake bludy a vobec som si nedokazala uzivat prve mesiace svojho dietatka....presne pre tieto bludy co sa teraz popisu.Ver sama sebe..mliecka sa ti bude tvorit tolko kolko dietatko bude potrebovat...a hlavne klud a pohoda!!!Naozaj to je asi najviac na tvorbu mlieka a stastne dojcenie...ti mali spunti hned citia,ze mama nieco riesi a zacnu strajkovat a take veci....takze si uzivaj dietatko,lub ho,pestuj,maznaj sa a popri tom mu davaj papkat...a hlavne nemysli na to.Mysel je velmi silna...dojcenie je dar od Boha...a neboj sa,aj keby prisla kriza ,mozes pouzit aj um...my sme tiez asi dva mesiace museli vecer davat flasu a tyzden aj pocas dna...teraz prikujem a len dojcim...za co som velmi vdacna.a um dalsiu plechovku som ani neotvorila....

lucia147852
6. aug 2018

S názorom nadomnou nesúhlasím. Netreba stresovať ale zdraví sedliacky rozum. Áno toľko pocikanych plienok je málo. Treba ozaj sledovať či pije mliečko a dodať aj vodičku. Laktačne vedia pomôcť ale nie sú mudrci sveta. Rádia niekedy aj blbosti. Viem čo hovorím tiež som mala dieťa dehydrovane. 2x. Prvýkrát hneď po narodení keďže blbá som odmietala aby ju prikrmovali keď som nemala mlieko ( po lyžiciach ho nechcela. Zjedla 2 a koniec) a druhýkrát keď bola chorá a nechcela piť nič. Vždy bola v "pohode" ale plienky hovorili za všetko. Človek by nepovedal ale dôležité sú i deti pocikane plienky.

renatka100
6. aug 2018

@derdia ked su krvave krystaly v plienke ma byt mamicka akoze v pohode? Ved to je jasna dehydratacia

derdia
6. aug 2018

@renatka100 necitala som vsetko...len jej uvodny prispevok....na ten som aj odpovedala.Ale ak su take priznaky tak to je uz o inom...to je uz pre dr.

calimero3w
autor
6. aug 2018

@derdia ďakujem si zlata 🏵🌻🌼, mas pravdu,, ale tých plienok je naozaj velmi málo, a mliecka pomenej. Ale robim vsetko preto aby bolo viac ☺