Žienky poraďte prosím. Maličká začala odmietať prsník,
Musím prikrmovať.
Ja si mam mliečko odsavať alebo netreba?
Štrajk v dojčení je bohužiaľ bežná vec, prejde. Určite netreba dojčenie vzdávať a ako píšu ženy, dokrmuj svojím odsatým. Vyhladaj LP alebo si nastuduj informácie o štrajku na internete.
Moja takto zacala odmietat ked mala 3mesiace.odvtedy odsavam a davam jej odsate z flase.
Ďakujem Vám všetkým za rady😊
Nevzdám dojčenie. Budem sa ďalej snažiť a veriť že to prejde 🙏
skús dojčiť v polospánku, vtedy sa niekedy dajú deti oklamať
Nedokrmuj odsatým..niektore deti keď chytia flašu,tak to je začiatok konca. Niektore sú také,že v pohode aj prsník aj fľaša. Ale z fľaše to ide ľahšie,takže byť tebou fľašu ani nahodou neponúkam. Nehovoriac o tom, že z fľaše sa saje inak ako z prsníka. Moja tiež začala odmietať prsník, keď mala 6t lebo sa upravila laktácia a musela sa viac “namakať”. Boli sme aj u laktačnej a kojila som len v spanku/polospanku. Potom to prešlo. Teraz ma 8,5m a kojime stale. Nepíšeš koľko ma maličká týždňov/mesiacov. Skús pozrieť na nete dokrmovanie cez novorodenecku cievku. Kúpiš ju v lekárni. Robila by som to radšej tak ako cez fľašu,lebo tam je aj realne riziko, že bude kojeniu koniec. A odporúčam určite najsť si dobru laktačnú poradkyňu. Skontroluje prisatie,dá rady a v neposlednom rade ťa hlavne podporí🍀 drzím palce
@ls56 ďakujem krásne. Mala ma 4 mesiace.
Skúšam vydržať a ide to😁
Pekne sa v noci prisala aj ráno 🙏
Nerada by som bola keby bolo dojčeniu koniec. Je to taka úžasná chvíľka pre nás obe 😊
Napadla ma ta cievka pre istotu kúpim.
Ďakujem krásne 😊
Pokial doteraz babo pekne pilo, ne to strajk a mal by prejst za par dni. Moj syn to prezil bwz dokrmovania, bolo to ale par otrasnych dni😄a potom, akoby utal, presiel, a odvtedy sa dojci bez problemov
@majlo1234 po väčšine štrajkovala keď som mala dostať menzes,pár dní pred ním no napokon bolo všetko ok ale teraz čo stvara chúďatko. Tiež mám pred menzesom tak uvidím či to potom prejde ..😏
Ono tých príčin i možnosti ako si pomôcť je mnoho a u jedného bábätka sa to tiež mení.
Prikláňam sa k dokrmovaniu s odsatym mliekom cez cievku či lyžičku, nie fľaša a umelé mlieko, vyhľadanie info na nete a laktacnej poradkyne, stláčanie prsníka, kojenie v noci či hneď po prebudení. Mne občas pomohlo kojiť v stoji na rukách, mierne sa hýbať (neviem prečo, u viacerých bábätiek to zafunguje).
Mohla poklesnúť tvorba mlieka a tok je menší (treba teda stláčať prsník), možno malej idú zúbky (vtedy chce buď babo iba mlieko alebo ho nechce vôbec 🤷♀️)
@tiika ďakujem pekne. Ženy vy ste tu fakt úžasné.😊❤❤❤❤
Vaša ochota poradiť a pomôcť jednej zúfalej matke ma povzbudzuje.🙏
Ďakujem že stále sa nájdu aj milé a dobré dušičky aké ste vy.
Ďakujem 😘
@marticka85po ako dlho takto fungujete prosím?
@nonilaka dcerka ma teraz 8mesiacov.cize od jej 3.mesiacov.
@marticka85po tak to rešpekt,lebo je to určite čista otročina
@ls56 no veru.je to casovo narocne. Aj psychicky.a teraz ked mala uz neposedi a lozi kade tade,kolkokrat beham za nou aj s odsavackou na prsniku. Este vydrzim do toho roka a potom uz skoncim.
Dokrmuj odsatym