Dobrý deň,
je tu, prosím, niekto s rovnakým problémom? Malička sa prvý mesiac bez problémov prisávala na prsník, pekne sa napapala, no keďže som mala veľa mliečka, musela som aj odsávať a to mliecko som jej neskôr dávala vypiť, no problém je v tom, že si asi veľmi zvykla na flašku a keď ma teraz piť, tak vypije len trochu z prsníka a tak je nervózna veľmi, už nechce viac ťahať a ja musím odsávať…mlieka mám dosť, odsajem plnú fľaštičku…a tak to vypije :( prosím Vás, ako to napraviť, aby pila pekne z prsníka ako predtým?
Ďakujem krasne za každú radu
@jks27 je aj od avent fľaša s takým sacím systémom, napodobňuje ťahanie z prsa, ale na tvojom mieste by som prestala odsávať, mlieko sa upraví a nedávala fľašu vôbec. Moja nechcela z mrazáku, všetko ťažko vyťahané mlieko šlo do koša. A v 3 mesiacoch ju už nekojím vôbec, nechce, nebude ťahať.
Ak chceš pokračovať v kojeni, zahodiť fľašu, tvorba sa upraví po 3 mesiacoch a pria už nebudú naliate. Bude to už iba koľko pije, toľko sa tvorí. Zrušiť cumel ak ma, dať skontrolovať uzdicky, spať spolu. Toto je jednoducho štrajk a je na tebe, ako chceš ďalej pokračovať.
@jks27 nedať fľašku...jedenkrat bude malinká jedovita, ale keď bude hladná, prijme aj prsník potom. Ja som vždy mlieko odsate vylievala....takto pomaly stratos mlieko aj keď máš veľa zatial
@jks27 Odporúčam dokrmovat potom keď, tak cez cievku. Náš si zvykol na fľašu kvôli dlhšiemu pobytu v nemocnici a mal potom problém sať - nechcelo sa mu. Dátové je pre deti energeticky náročná činnosť a keď malej ukážeš, že to ide aj ľahšie, tak to využíva. My dokrmujeme z dôvodu, že ja nemám dostatok mlieka, avšak nie cez fľašu, ale cez cievku (kúpiš v lekárni) a dáme jednej koniec do mlieka a druhý koniec k prsníku. A takto saje prsník a zároveň pije.
Ale v tvojom prípade, keďže máš dosť mlieka, tak nevidím dôvod odsavat a dokrmovat cez flasu, skôr znižovať dávky odsávanie, aby sa ti netvorili toľko mlieka a postupne to znížiť iba na potrebu dieťaťa.
@tinka_1807 výborný nápad ta cievka, to rozhodne pomôže .. najlepšie to bude podľa mňa s laktacnou konzultovať
Ďakujem krasne, dievčatá, už som kontaktovala aj laktačnú, tak dúfam, že sa náš problém vyrieši 🙂 ďakujem za každú radu ☺️