Ahojte chcem sa spýtať je tu niektorá z vás ktorá mala podobný problém a vedela by mi poradiť? Mám 11tyzdnoveho syna.. a kojim ale aj dokrmujem um . Keď ho chcem nakojit keď je hladný tak odmieta lebo mi ide slabo mlieko a on je hladný tak plače s fľašky mu ide rýchlejšie takže plače že chce fľašku.. pijem vineu aj mlieko .. ale mlieko mi ide stále slabo a aj málo čo ak spraviť?
Prave teraz ak mas moznost, bude v damskom klube lekarka hovorit o dojceni 🙂 tak mozno pomoze
Pozriem 🙂 ďakujem za odpovede a nemôžem ho nedokrmovat lebo mi nepriberal ...
@monikatopolcany a to sú tabletky?
@mira2222 viem, že Benedikt je aj čaj, ale ja som užívala kapsule
@mira2222 na kazdeho zabera nieco ine, ja som teraz zacala pit caj Weleda na podporu dojcenia, velmi mi ho chvalili, tak som zvedava. Niektori radia aj odsavat a tym zvysovat tvorbu, neviem.
@mira2222 prestan davat um z flasky dokrmuj radsej cez cievku. To je problem z flasky mu ide hnet. Kup si senovku grecku a benedikt lekarsky zo zaciatku uzivaj 3x3 tabletky denne a este co urcite pomoze pred kojenim odsaj trosku mlieka uvolnis mliekovi a syncekovi sa bude lahsie tahat plus mu mozes zo zaciatku kym roztaha pomahat stacanim prsnika. A ja by som um vobec nedavala radsej castejsie koj. Tuto chybu som spravila pri prvon synovi dodnes lutujem
No a mne nepomohli ani preparáty na podporu dojčenia... Ani pri jednom ani pri druhom dietati.. Neskutočne peniaze ma to stalo a za pol hodku som odsala minimum mlieka. Ampotom som bola nervózna ja, že je máličko a deti sa často budiki a boli nervne
Ďakujem za rady skúsim 🙂
@lenteraz111 to, ze sa odsalo malinko mlieka, neznamena, ze je ho v prsniku realne takto malo a ze dieta si nevytiahne viac. Ja som si nikdy neodsala viac nez 20ml a mlieka som mala na rozdavanie. Niekomu jednoducho odsat s odsavackou nejde. Dieta ma inu techniku satia, takze dieta si odsat vie aj to, co odsavackou nejde.
@mira2222 dieta si zvyklo, ze z flase to ide lahko, takze prsnik, pri ktorom sa musi viac namahat, logicky odmieta. Ak chces, tak skus tie preparaty na podporu tvorby mlieka a zaroven prikladaj babo co najcastejsie, mozno sa chyti. Na tvorbu mlieka pomaha aj hroznova stava, biela kava, niekto odporuca aj tmave pivo. Vzdy najprv skusaj prikladat, az potom daj flasku. Pri dojceni sleduj, ci je dobre prisate - malo by mat spodnu peru ohnutu nadol, v puse by malo mat nielen bradavku, ale aj trochu dvorca a pocuvaj, ci prehlta. Lebo niekedy su deti zle prisate a cmulaju prsnik naprazdno, neprehltaju. A ked dojcis, snaz sa trochu postlacat prso, nech babu ide do ust viac mlieka, aby sa nemuselo az tolko namahat - mozno potom lahsie prejde z flase na prsnik.
Pripadne, ak mu chces davat stale svoje mlieko, aj ked sa nechyti na prso, skus si odsavat a davat mu to z flasky a striedat s umelym (ak mas pocit, ze tvoje nestaci). Ale potom na dojcenie z prsnika asi uz mozes nadobro zabudnut lebo vacsina deti sa uz nechce vratit od flasky naspat.
A este posledna rada - ked to nejde, tak to nejde. Ak to nepojde, netrap seba a dieta a daj mu umele. Svet sa nezruti ;)
Skor si dieta uz zvyklo na flasu. Ze mu ide lahsie. Tym ze davas flasu. A nepapa tolko prsnik. Mlieka sa tvori menej.
Ak dojcit chces nedaj flasu a kojit kojit kojit. Kazdu chvilku.
A napr vineu. Tam ide skor o tu hroznovu stavu. Je jedno co len treba pit. A davat pozor aby nasledne babo nebolelo brusko.
@mira2222 ahoj, skus oslovit laktacnu poradkynu, je to lacnejsie ako um. Plus vyssie spomenute rady. Mlieko sa tvori na zaklade poziadavky - cim castejsie/ viacej dojcis, tym viac mas mlieka. Ked dojcis menej (lebo cumlik, um, atd), tak aj toho mm mas menej a tocis sa v kruhu. Su zienkt, kt dohcia dvojcata al mladsie a starsie dieta a maju dost pre vsetkych - lebo to mliecko sa vytvori, len mu treba "dat vediet", ze potrebujete viacej a to je prave cez dojcenie na poziadanie (bez casovania). Drzim palce.
@diewcatqoo ďakujem veľmi pekne ... Prehĺta mlieko aj v pohode sa vie prisat. No najskôr som mu davala tak že som si ho odsala a dala do fľašky ale neskôr to už išlo ťažšie keďže nebolo toľko mlieka... A dojčiť by som chcela aj kvôli tomu že niekam s malým keď ideme po obchodoch alebo niekam proste a je hladný tak im vydrží zarobené len 2h a keby papa odomna tak môže sa najesť hocikedy a hocikde 🙈
@mira2222 presne nemala si začať vôbec dokrmovat. Je to zo začiatku boj, poznám to. Netreba to vzdávať. Ja som malu dojčila na začiatku každú hodinu a papala aj 40 minút. Jedla som benedikt aj senovku tiež, okrem toho som si dávala mascarpone, tvarohy atd. Dojčenie je podľa mna dosť v hlave a netreba to hned vzdávať
@mira2222 a ešte aj hroznová štava matyšák je fajn. A ešte by som skutočne dodala - ak to naozaj nijako nejde, skutočne sa nestresuj a daj umele. Svet sa nezrúti. A viem dr sú najhoršie stresáčky niekedy. Neviem inak prečo majú dnes skoro všetky tendenciu hneď odporúčať umelé a strašiť nemocnicou. Ale neboj, ešte sa do toho pusti, skús to, ponúkaj prso čo najviac a najčastejšie a uvidis. Keď to nepojde nič sa nedeje 😊 držím Ti palce
@mira2222 skús tu hroznovu šťavu, tam je vyššia koncentrácia toho “hrozna” ako vo Vinei a neobsahuje toľko cukru zbytočne. Majú ju aj v Kauflande, je trocha drahšia ale oplatí sa. Potom sú aj take homeopatika, ak si tomu naklonená, ale neviem alo presne sa volajú. Čaje na zvýšenie tvorby mliečka. Neboj maly bude isto Ok, hlavne nech ste obaja spokojní nakoniec 😊
Ja som drobca kojila cca 4mes. Nestačilo mu.priberal síce pekne ale každú hodinu bol prikladany ,ale bruško si vôbec neoddychlo a potom ho bolelo a este bolo to na nervy a hrozné vyčerpávajúce ani riadne von ani nič... konzultácie u dr.a skúsili sme um a potom aj 4 hodiny spinkal spokojný. A celú noc...malo mlieka som mala aj som odsavala aj všetko možné aj nemožné ale keď to nejde tak nejde.dcery som kojila každú 1,5r. Tak som chcela aj stupla ale bohužiaľ nepodarilo sa 😔 ale tak mal aspoň ten základ😊...bol aj odstavený keď mal 3 týždne kvôli zdravotným problémom a pekné potom pokračoval takže si myslím že radšej netrapit dieťa a ani seba...môj názor
@mira2222 skús Senovku a Benedikt. Mne pomohli, neustriehla som si a teraz mám až moc, musím si odsávať aby ma neboleli prsia.. 3x3 aj jedno, aj druhé