Ahojte mamičky,chcela by som sa opýtať-po cisárskom pôrode mali ste mlieko?pretože po pôrode sa mi vytvorilo a maličký keď už má šiesty deň tak mi je skoro stále hore,a zdá sa mi,ako keby som mala slabšie mlieko...môže to byť?ak áno,čo by ste mi poradili,čím ho mám kŕmiť aby mi dobre spinkával. ďakujem
vydrzat 🙂 Siesty den este mlieko nie je ani uplne spustene... Myslim, ze po nejakych 10 az 14 dnoch je mliecko zrele. Treba dojcit, vzdy ked malinky pyta. Vsetko sa upravi a nastavi do nejakych kolaji. Nevzdaj dojcenie, vsetko chce trochu casu. 😉
Mlieko po 6 dnoch vyzera inac ako mlieko po 3 dnoch - uz nie je take zltooranzove, ale zacina byt biele a priesvitne.
Nema to nic spolocne s tym ako dieta spi. Dolezite je, aby si mu nedavala nic okrem MM. Cokolvek ine zacnes davat jemu nepomoze a tebe automaticky znizi tvorbu.
6-dňové dieťatko nebude dobre spinkať 😉 Dojči ho na požiadanie, stále keď si pýta, tým sa ti poriadne rozbehne laktácia a všetko bude v poriadku.
A súhlasím, slabé/silné mlieko neexistuje.
ďakujem pekne mamičky,a ešte som sa chcela opýtať -bola som včera po úradoch a prišla som vynervovaná,vstresovaná - doslova som sa doma rozplakala aké máme "trúby" neochotné na tých úradoch...Môže sa tá nervozita preniesť na bábätko ?
@lussi17 Ja som rodila tiez cisarskym...a na tvorbu mlieka nema vplyv, ci si po cisarskom alebo po spontannom porode. Mlieko sa v pohode rozbehlo. To, ze dietatko ma 6 dni a mas pocit, ze to nie je ok...to je ormalne...kazde dieta po porode potrebuje nejaky cas, aby sa dostalo "do normalu", aby si vytvorilo svoj vlastny rezim...v spinkani, v papani, vo vsetkom. Chce to cas a trpezlivost...vela sily a odvahy.
ja som mala mlieko ale sme nevedeli kojit, treba sa detskej doktorky opitak ake mlieko ti ona odporuci neni dobre ked sama od seba skusas
@lussi17 Slabé alebo silné mlieko nie je. Mlieko buď je, alebo nie. Je normálne že je dieťa takmer stále hore - chce byť stebou, alebo si proste len zvyká na nový život. Moja malá papala zozačiatku takmer každú hodinu. Ale bola plne dojčená 5 mesiacov a krásne prospievala. Treba vydržať.