Ahojte mam problem s malym mnozstov mlieka, zo zaciatku sm ho pri malej mala az 180+ml., musela som odsavat lebo nemam bradavky aj davat cez klobucik, v nemocnici aj doma sm ju musela aj dokrmovat. Mala ma 4tyzdne a ja sm po cisarskom a vsetko sm skusala aby sm mala viac mliecka ale 3dni uz nepomaha nic. Neviete mi niektora poradit ktora mala taky isty alebo podobny problem? Dakujem
Vyzivove doplnky Senovka grecka a Benedikt lekarsky, daju sa kupit v lekarni, mne zaberali. Plus som pisa caj na podporu laktacie, zaberal mi od Weledy alebo taky od firmy Leros, Bio caj na dojcenie..tusim bol z jarabiny...tiez som to zohnala v lekarni. Drzim palce, odsavanie je boj, ale co by clovek pre to babo neurobil. Ja som len odsavala a mala mi pila mliecko potom z flase, lebo dojcenie neholo mozne a vydrzala som 10 mesiacov. Od 5 mesiacov som musela aj dokrmovat, ale doktorka mi hovorila ze aj ked mala dostane len jednu davku mojho mlieka denne, namiesto umeleho, tak to ma zmysel odsavat!!!
poharik sampusu 🙂
Ja casto riesim tiez tento problem, u mna je problem pitny rezim, raz mala vecer nemohla zo mna vytiahnut takmer nic, bol strasny krik plac, potom som isla a vypila asi liter a pol caju na dojcenie aj vody az mi zle bolo a o 2 hodiny jej mliecko tieklo... pomahalo tiez kontakt koza na kozu - lepsie sa prisavala, teraz pomaha caj zo senovky greckej (ja mam drveny na prasok) a benediktu lekarskeho, aj kapsule dostat kupit. No a nenatahovat intervaly medzi dojceniami, to znizuje tvorbu a ked sa mala napije, zvysok odstriekat aby sa tvorilo viac mlieka. Stranka mamila.sk mozno pomoze, tam su clanky ako zvysit tvorbu a take 🙂
Moze to byt aj s toho ze pomali nic nejem len na ranajky chleba alebo jogurt. Na obed zaprazenu plievku alebo hocijake a malo kedy druhy obed. A na veceru skoro vobec iba obcas ak samozrejme je co.
@wewatko a preco poriadne neješ ?
Skus gravimilk pre dojciace matky leros cajik senovku grecku trosku pivka 🙂 pi prevarene kravske mliecko zaprazene polievocky vela tekutin.vela odsavaj a nevzdavaj to 🙂
Lebo nie su peniaze a nemam za co jest. A priatelovi stary rodicia malo co varia a varia to co mne nechuti abo neziem.
Nevzdavam sa nikdy lwnze ak nieco si nemozes kupit aby sa tak dalo je to tazke a zase kravske mlieko sm pila este kym som ju dojcila a nic a pivo uz prestlo aj ucinkovat. Skusin ptm si kupit tie caje a uvidim ako to bude ale dakujem kazdej za radu a za podporu ze to aj ide a da sa to este.
@wewatko kravské mlieko ani zaprázene polievky nemajú žiadny vplyv na tvorbu mlieka. To su take babské povedacky. Treba pit vodu a zdravo sa stravovať. Skús aspoň tie čaje, nech máš aspoň tekutiny a nie je to zase taká veľká položka.
@wewatko ja viem ze sa hovori ze ci to ci ono zjes alebo vypijes nema to vplyv na tvorbu mlieka, asi je to len v hlave ale ja ked mam malo mliecka hned nabehnem na tvarohove slize a mlieko. toto funguje u mna 🙂 drzim paste, hlavne klud (stres je tiez nepriatel tvorby mliecka u mna)
nesleduj kolko odsaješ, či sú naliate prsia..dojči dieťa na požiadanie-kedkolvek si zapýta, nedávaj cumel ani flašu, spi s bábom v posteli a v noci dojči.najlpešie po ležiačky ..tvorba sa ti pravdepodobne už ustálila, prsia možu byť takmer stále mäkké, ale mlieko v nich je..striedaj prsníky pri dojčení viackrát, ak dieťa chce..ak zaspáva, tak ich aj stláčaj..,jedz kolko chceš, ale nehladuj..pi dostatok tekutín..a netresuj sa, nepozoruj sa..
@wewatko skus ovsene vlocky! Mne pomaha len to. Ale aspon za hrst do jogurtu,mlieka, ako chces. Mne sa po nich strasne prsia nalievaju. Je to lacne a za skusku nic nedas
Zatial skusam caj pre dojciace zeny a uz ani to nepomoze. Tak poskusam vsetko mozne co sa da. Lebo som prisla na to ze ak dojcim tak mala je ptm kudna a unavy sa raz dva.
Chod na mamina. sk. Laktacne poradkyne ti poradia najlepšie.