Mäkké prsníky

petra20200
18. júl 2024

Mam 2 tyzdnove babatko Mam mekke prsníky mam t mlieka dosť keď som prišli z porpdnice boli tvrdé teraz sú mekkek

anjelicek26
18. júl 2024

Ved to je normálne.. ja mam mäkké prsia a odsajem 180ml každý prsnik..2/3 mlieka sa tvoria počas dojčenia a nie pred ním.. dieta saje,mlieko sa tvorí. Netreba nad tým moc špekulovať.

petra20200
autor
18. júl 2024

@anjelicek26
Tak prečo mi nespi od rána ju kojim a stále mi nespi

anjelicek26
18. júl 2024

@petra20200 no to ti nepoviem, novorodenec ma svoje vlastné pravidlá, každý jeden.. ale po pol hodine by som skúsila dat cumel miesto prsníka...ale tak to som ja.. môj malý ma 4 mesiace a stále ma dni,kde spi 3x15 minút a na noc zaspi 22:30🫣

petra20200
autor
18. júl 2024

@anjelicek26
Tak nemôže byť hladná? keď mám mekke prsníky
Alebo ju boli brusko ?

anjelicek26
18. júl 2024

@petra20200 alebo sa len ukludnuje, ma rastovy spurt a všetko možné.. ma pocikane plienky? Tym sa treba riadiť.

petra20200
autor
18. júl 2024

@anjelicek26
Ako môže mať rastový špurt keď ma 2 týždeň

petra20200
autor
18. júl 2024

@petra20200
Maj aj pocikane aj pokakane

blaazi
18. júl 2024

@petra20200 ako usoavas babatko? Postupne uz nebude zaspavat same po papani ako v porodnici. Treba pomoct uspavanim v nosici, hojdat, zavinut a pod.len v tomto teple je to trochu problem, aj my sa trapime.

svokrinjazykmonika
18. júl 2024

@petra20200 prsníky po čase prestanú tvrdnúť a ostanú mäkké. Ale mlieko sa tvorí ďalej. Vtedy asi každá z nás pochybovala či sa neprestalo tvoriť mlieko.

vikpen
19. júl 2024

Počúvaj či poliká mliečko keď kojíš.. či len neťahá na prázdno

michaelajednorozec
19. júl 2024

Je mi velmi luto ze si v takomto strese. To ci je dietatko hladne, boli ho brusko, alebo uplne cokolvek ine nikdy nezistime. Treba si uvedomit ze doteraz bolo mesiace na mieste kde bola dokonala stala teplota, fajna vodicka co tlmila zvuky, bolo nonstop idealne napapane a ziadne hovienka prilepene o zadok v plienke. Zrazu je na tomto svete a skrie ho sev na obleceni na brusku a ono neovlada ruky aby sa poskrabalo. Tak place. Jedine spojitko s jeho doterajsim komfortom je dojcenie. Tvoja vona, tokot srdca, mliecko v ustach, prijemne satie to vsetko je pre novorodena absolutne klucove. Ak sa ti da zalez do postele, partner nech ti nosi vodu a jedlo a ty naha s nahym babom na sebe ho maj prilozene. Nechaj ho spat na tvojej hrudi, cuckat kedy potrebuje a ver v prirodu. Cim viac signalov o preziti mladata tvoje telo dostava, tym viac hormonov bude tvojim pomocnikom v starostlivosti. Makke prsia nemusia byt dovodom na paniku. Ak si si neni ista, urcite kontaktuj laktacnu poradkynu ktora ti pomoze a naucita citat signaly babatka, pripadne ti pomoze so satkou alebo nosicom. Na stranke mamila.sk najdes ich zoznam podla regionov. Si skvela mama, vsetko sa budes postupne ucit spolu s babom ktore mas ☺️ aj chyby ktore spravis ta posunu dalej v tom byt dost dobra mama pre svoje babatko. Neboj sa poziadat o pomoc blizkych alebo odbornikov. Drzim palce