Má zmysel odsávanie pre 15 mesačné dvojičky?

mata1984
8. máj 2016

Ahojte, poradte, povzbudte....odsávam od začiatku, teraz majú dvojky 15 mesiacov, ale už nestíham odsávať častejšie, len 1 * denne a to odsajem tak cca 100 ml, to im rozdelím...neviem, či to má vôbec ešte zmysel, ked je mliečka tak málo a už papajú všetko....taaak poradte, či to male množstvo mliečka im môže ešte pomôct pri imunite a celkovo či to má ešte zmysel????? dakujem maťa

jeennyv
8. máj 2016

@mata1984 za mna sa netrap, mliecko je dolezite pre babatka a za mna deti do roka...ked je dieta zavislak na ciciku a je mliecka je to ine, ale potom sa vacsina uz napapa, viacej ci menej....ak pekne papaju nevdim problem, to poldeci ich uz v ich veku nespasi, ja som bola kojena do 3 rokov a skolke som bola chora aj tak, to je uz o inom....

mimcurik
8. máj 2016

@jeennyv ja suhlasim 🙂
@mata1984 tiez si mylim že si urobila čo si mohla pre ne a ak pekne papaju nema vyznam sa trapit ak uz mas mliecka malo...je odbivuhodne ze si to robila doteraz . Mozno ma ine zeny ukamenuju za to ,ale je to moj nazor .

jeennyv
8. máj 2016

@mimcurik tiez suhlas s tvojim komentom, kamoskina mala sa sama na kojenie doslova vybodla, az bola kams prekvapena, zacala papat, boli ine chute atd..kazde dieta je ine, aj ja som za konie, ale potom ked uz nie je mliecko vo vyssom veku atd.. nema to podla mna zmysel sa natahovat s tym...

erickatt
8. máj 2016

@mata1984 klobuk dole, ze tak dlho zvladas. Teraz sa uz prestan trapit. Dala si im maximum

pribinak
8. máj 2016

Ja ta obdivujem!!!! Klobúk dolu!!! Moja sesternica odsavala 13 mes pre syna a bolo to nieco šialene

Uz by som to asi nechala tak, uz to nie su maličké babatka, kde sa oplatí bojovať o kazdu kvapku

alby2014
8. máj 2016

Moj maly ma skoro 9 mesiacov a pred mesiacom som s tym sekla a okrem ineho sa konecne najedla ( maly mal sialene alergie na jedlo)...a ked sa na to spatne pozriem... Ja obdivujem samu seba, ze som tolko odsavala, fakt a teba obdivujem este viac. Fakt sa na to s kludnym svedomim vybodni. Inak, co sa tyka imunity, maly bol chory kazdy mesiac a vyhodeny skoro stale,odkedy je na sunare, tak ekzem brutalne ustupil a chory este nebol. Keby sa mi to pri druhom dietati opat stalo, ze dieta chyti laktacnu krizu a ja sa mozem aj na hlavu postavit( milujem kecy o castom prikladani...neviem ako si to laktacne predstavuju, asi, ze si prilozis kludne dieta, co si kludne taha na prazdno, tak nevideli mojho Mata a jeho hysak len videl prso), tak rovno dam UM.

mata1984
autor
8. máj 2016

baby, dakujem za odpovede...no ono to až taká práca nie je raz za den večer pri telke odstať pol hodinku, s tým vela roboty nie je, len ma zaujímalo, či aj také malé množstvo zohráva nejaká úlohu....

seahorse27
8. máj 2016

Ved maju vyse roka, normalne jedia vsetko. Uplne zbytocne sa trapis. Uz daaaavno by som to zabalila...Ja som s tym sekla po pol roku u obidvoch deti a ziadne následky nemaju...

danielita18
8. máj 2016

je to tvoja vec ale ja by som to určite norobila, mne stačilo 2 mesiace dúfam že druhé sa chytí hned na prsník a nebudem musiet znova zažit to trapenie s odsavaním

zuzka0605
8. máj 2016

nema to vyznam podla mna

ammellia
8. máj 2016

@mata1984 uzasne, ze si tak dlho vydrzala! Podla mna je materske mlieko zazrak a pokial to odsavanie este zvladas, pokracovala by som.

jankadr
8. máj 2016

odsavat pre dvojcata, klobuk dolu🙂ja som odsavala pre syna do dvoch rokov🙂a chory bol 1 x, takze zmysel to asi malo.na tvojo mieste by som uz na to kaslala, ja som tiez ku koncu uberala a uberala a naucila na um.ale som rada, ze som to zvladla.a ked sa druhe nebude chciet kojit, dostane um, to sa pri dvoch neda zvladat.pri jednom ano

bluka2
8. máj 2016

@mata1984 Ja neviem, ale aj ked nie s odsavaninim a nie s dvojickami, tiez by ma zaujimalo, ci male mnostvo mlieka v tomto veku dokaze pozitivne ovplyvnit imunitu. Lebo kedysi to fungovalo, za den bola fit, ak jej nieco bolo, ale teraz sa s vacsim prechladnutim trapime uz od stvrtka a este sa to ani nelepsi ☹ A mlieka samozrejme nie je ako kedysi...

bluka2
8. máj 2016

U mna by som povedala, ze to mlieko uz nie je to co to byvalo, lebo aj za tych par dni, co nic neje, len sa koji, ocividne pochudla, predtym nikdy nie tak

jeennyv
8. máj 2016

nikto nedokaze presne odhadnut, ake ma mm ucinky, dieta moze byt zdrave aj bez aj s mliekom, hovori sa, ze ked je jacmen v oku alebo take dobre je streknut kus mlieka atd...ale to su babske recepty, ako vsetko moze pomoct a nemusi....

mata1984
autor
8. máj 2016

no toho mliečka nikdy nebolo tolko, aby to pokrylo celý "dopyt" 🙂 takže sme aj na UM....moje dvojky ešte choré neboli (tfuj, tfuj, tfuj) aby som to nezariekla 😉 a bojím sa, že ked náhodou s tým prestanem a ochorejú, tak si to budem vyčítať, že som to ešte nepotiahla, lebo to naozaj nie je také namáhavé, lebo mám vynimočne dobré a cez noc spavé deti 🙂

mata1984
autor
8. máj 2016

@bluka2 no ved práve to ma zaujíma, či aj malé množstvo funguje tak, že ak sú tam aj nejaké dobré a prospešné veci, či stačí málo a funguje to tak 🙂

mata1984
autor
8. máj 2016

@bluka2 a v tvojom prípade, ked kojíš to podla mna má význam aj menšie množstvo, lebo to prisanie aktivuje nejaké žlazy v bradavke, a mliečko pomáha pri chorobe...kdežto u mna to je tak kontakt maximálne s odsávačkou 🙂 aj ked som skúšala prikladať, tak teraz to už je o držku, ked majú zuby 😖

bluka2
8. máj 2016

@mata1984 Neviem, asi aj malo lepsie ako nic; ale ze sa vela zmeni keby prestanes - skor nie ako ano...moj odhad. Ale ako pisem, sama neviem 🙂

bluka2
8. máj 2016

@mata1984 Ved ja ani neplanujem teraz hned prestat, len tak uvazujem, ci ta namaha a vydrzanie toho, co s tymi bradavkami robi niekedy, aspon nejake ovocie prinasa 😉

mata1984
autor
8. máj 2016

@bluka2 podla mna pri kojení určite...no zhrniem to asi tak, že však čo nespravíme pre naše deti 🙂