Má vplyv aktívny šport pri dojčení na kvalitu mlieka?

natasole
3. aug 2011

Ahojte, športujete niektorá v období dojčenia aktívne - mám na mysli napríklad aerobik, beh, fitko, stacio bicykel na vytrvalosť a pod... Aké máte skúsenosti, čo sa týka vplyvu väčšej námahy pri športe na dojčenie (množstvo a kvalita mlieka)?

tea333
3. aug 2011

@natasole sport vobec nie prekazkou.ja dojcim, a robim dost namahave cvicenia, nielen aerobne, ale aj s vlastnou vahou ci zavazim..o chuti mliecka po cviceni su podla mna len myty, ale mozes skusit, ci je nejaky rozdiel.u nas ziadny.akurat si davaj pozor na prechladnutia, silne svalove horucky a dostatocny prijem tekutin 😉

ajkuska
3. aug 2011

v najnovšom Mama a ja je odpoveď na túto otázku, pri veľkej fyzickej záťaži sa vylučuje do mlieka kyselina mliečna, ktorá môže zmeniť chuť mlieka a dieťa môže mlieko bojkotovať. Je dobré necvičiť do úplneho vyčerpania, tak aby medzi cvičením a dojčením uplynula dlhšia doba. Pri normálnom cvičení sa množstvo kyseliny mliečnej výrazne nezvýši - toľko Mama a ja 🙂

ldrdolova
5. aug 2011

ja som o nejaký čas po pôrode začala s cvičením lebo som nebola spokojná pri pohľade do zrkadle síce stále nie som ale je to lepšie, takže bicyklujem na stacionárnom bicykli, posilňujem brušné svaly, nohy a ruky. Drobčeka neustále kojím, má o pár dní osem mesiacov, prospieva úžasne máme 10300 g a 74cm. Uvažujem o behu na bežiacom páse, len som hľadala či sa smie a údajne sa smie, takže hurá do behu.