Má strava vplyv na materské mlieko?

matya12
11. mar 2020

Má alebo nemá strava vplyv na mlieko? Viem, že je veľmi dôležitá vyvážená strava a dodržiavanie pitného režimu... Skôr by ma zaujímalo, ako je to s potravinami ako su cesnak, cibula, kapusta, strukoviny, citrusy .... Voľakedy to bolo úplne tabu, no v pôrodnici nám hovorili že su to len predsudky a mnoho laktacnych poradkyn radi postupne zapájať vsetky potraviny a ničomu sa nevyhýbat. Aké máte skúsenosti? Mali deti problém s bruškom?

marion09
11. mar 2020

Ano ma to vplyv(kojila som 1,5r)

heidy222
11. mar 2020

Zila som v 3 krajinach. V kazdej krajine sa neodporuca jest nieco ine, uz z toho vypliva ze to bude asi vsetko povera. Nikdy som nenasla ziadnu studiu ktora by vplyv zakazanych potravin potvrdila. Jedla som vzdy vsetko, teraz kojim druhe dieta,nikdy nebol problem.

cheburashka
11. mar 2020

@matya12 moje deti mali pol roka koliky aj ked som bola na vode a soletkach. Nakolko sa mlieko tvori z krvi a nie zo zaludka, tak som to brala tak, ze samozrejme alkohol, kofein a pod.nie. Nafukovacie potraviny som moc neriesila. Neverim tomu ze to moze mat vplyv, ani neviem, akym sposobom by mohlo. Ale davala som pozor na alergeny. Nevyhybala som sa im, ale sledovala som, ci bude nejaka reakcia.

sono2
11. mar 2020

Nie. Staršia mala koliky 7 týždňov z dňa na deň prešlo, už ako niekto písal, som bola viac hladná ako najedena lebo som už nevedela ze čo
Druhá dcéra nemala nikdy koliky jedla som všetko. Či štiplave atd

smejko25
11. mar 2020

Podla mna niektore potraviny vplyvaju ine nie 🙂 ale musis to ty sama odpozorovat 🙂 ja som si vsimla na malej ze paprika jej v mojej strave nerobila dobre 🙂 ani ked som si dala na ranajky parky s horcicou 🙂
Zachvilku bude mat 5 mesiacov a uz som od 3 mesiaca jedla aj pomarance, mandarinky, kiwi 🙂 teraz pomaly skusam paradajky aby si zvykla 🙂

evittam
11. mar 2020

@matya12 Jedla som všetko ako aj pocas tehotenstva. Len zo začiatku dojčenia som si davala pozor na kyslu kapustu a strukoviny. Ale dala som si.

eliska13
11. mar 2020

@matya12 jedla som všetko, ale až po 2 m veci typu strukoviny, kyslú kapustu.Vyhadzal sa iba raz, keď som zjedla na Vianoce ananás.koliku mal asi 2 t po narodení vždy podvecer

fridi96
11. mar 2020

Kojím a od začiatku jem všetko 🙂 nemala malá problémy 🙂

lenka19959719
11. mar 2020

@matya12 Kojím 7 mesiacov a vôbec sa neobmedzujem s jedlom. A synovi vôbec nič nevadí. Každé dieťatko je iné.