Ahojte mamičky, v lete bude mala moja dcérka 2 roky. Je stále kojená. V piatok chcem ísť k mojej gynekologičke aby mi predpísala lieky na odstavenie mlieka. To že je kojená je skôr obrazne povedané, pretože mám veľmi málo mlieka a pre dcéru som skôr cumlíkom ako mliečkom. Moje prsia sú v katastrofálnom stave doslova som ,,vyťahaná". Veľmi som schudla, chcela by som pribrať a viem žeby sa mi to podarilo hlavne vtedy ak by som už skončila s dojčením. A k tomu otázka: Medzi tým by som dcéru odúčala od prsníkov. Ale ak budem brala aj tie lieky a budem ju mala stále prisatú vždy mi pojde lieko?
A stalo sa nejakej že ak nemala mlieko tak dieťa už začalo samé od seba odmietať prsník? Dakujem vám za odpovede 🙂 😉
tiez si myslim, ze lieky su ti zbytocne, ked mlieka uz mas malo. Lieky sa davaju, aby sa prsniky nenaliali a nevznikol zapal. Pokial viem, na zastavenie laktacie sa predpisuje Parlodel, precitaj si pribalovu informaciu z http://www.sukl.sk/buxus/generate_page.php?page... a myslim, ze ta prejde chut uzivat ho :D odstavis aj bez neho 🙂
načo to chceš riešiť liekmi? v takomto veku pomaličky redukuj dojčenia len na predspánkové alebo pospánkové, pomaličky si zvykne možno na jedno dojčenie a potom neskôr upustí aj od toho..chceš jej to naraz uťať? aj to cuckanie je pre dieťa dôležité aj v tomto veku....jedz výdatnú bielkovinú stravu, hlavne popoludní a večer, aby si tak nechudla..a niektoré baby priberajú, niektoré chudnú, niektoré nič /a to dojčia dlhodobo/....