Lieky na chudokrvnosť a dojčenie

visnacka
7. mar 2019

Zdravim baby som chudokrvná a beriem dva krát denne lieky na chudokrvnosť , len stolica môjho bábätka má hnedo-zelenú farbu môže to byť s tych mojich liekov ?

kika831
7. mar 2019

@visnacka jednoznacne ano

bobula46
7. mar 2019

Áno, môj syn mal dokonca alergickú reakciu. Suché fľaky po tele a krvou podliate bodky na tváričke. Musela som vysadiť a užívať železo len formou stravy.
Neviem aké veľké bábätko je, väčšinou tieto lieky zapekajú, pokiaľ by bol aj u vás taký problém tak harmančekový čaj, ten sa môže od narodenia a dávať pomedzi dojčenie.

visnacka
autor
7. mar 2019

@kika831 a nevadí to ničomu ? 🤔 teda hlavne bábätku .

visnacka
autor
7. mar 2019

@bobula46 no ja mám 7 dňové bábätko 😐 radšej to vysadím teda lebo mám pocit že bruško ho s toho asi bolieva 🙄 v podstate aj mňa.

nellka21
8. mar 2019

Pokiaľ ti dala doktorka železo tak je z toho zelená stolica, my to akurát berieme a za dva týždne si na to babo zvyklo, má dokonca aj pravidelnú stolicu a bruško ho netrápi, čo predtým bolo časté 😉

mogaa
8. mar 2019

@visnacka žihlavový čaj, Melasa, strukoviny, pečen, hovädzie mäso, hovädia polievka....dávaj s pozor na to, aby sa strava obsahujúca železo nemiešala s potravinami s obsahom vápnika. Ak ješ niečo so železom 2hodiny pred a 2po nejesť mliečne výrobky lebo sa ti železo nevstrebe ale vylúči....Ak urobíš napr. šošovicoú alebo fazulovú polievku rob so zeleninou nie s mliekom. Naopak vstrebávanie železa odporuje vit.C, čiže stačí jedlo pokvapkať pár kvapkami citr=ona alebo piť vodou s citrónovou šťavom.....Nám sa najviac osvečila Melasa. Je to trstinový cukor. Kúpiš v zdravej výžive alebo v lekárni. Nemá to bohvieakú chuť, ale naozaj pomáha. Stačí ak si to 2x denne dáš lyžičku Melasy do teplej vody(dobre premiešať aby sa rozpustila a vypiť....Alebo si tým slaď ovsennú kašu ak jedávaš....Mame sa hemoglobín Melasou zvýšil za mesiac zo 108 na 120(norma).

kika831
8. mar 2019

@visnacka uskodit to nemoze ani babatku, ale pokial mas pocit, ze ho z toho zapeka, tak vysadit. Inak ja som tiez chudokrvna a mozem odporucit acidofolan tabletky zeleza. Ziadne zaludocne problemy z toho nie su a to som uz uzivala vsetky mozne tablety zeleza.

bobula46
8. mar 2019

@visnacka skús dávať pol tabletku napríklad. Ja som nabehla železo cviklovou šťavou (v takej sklenenej fľaši sa predáva) a fľašu som mala na dva dni. Pila som mesiac vkuse plus teda strava bohatá na železo. A melasa mi tiež pomohla, pridávala som to bežne do stravy.
A takéto bábätko môže mať ešte bežne takú stolicu do zelena ale je pravda že syn to mal po mojich tabletkách.

sellycka13
14. mar 2019

@bobula46 ja som už zmätená,v lekárni mi povedali, že dieťa nemôže harmancekovy čaj kvôli možnej alergii 🤨ja by som ho veľmi rada dávala

bobula46
15. mar 2019

@sellycka13 áno je to alergén ale môže sa podávať bábätku. Samozrejme že nenechám lúhovať čaj 10minut, len trošku sa zafarbí a tak dávam malému. Prvé dni som si všímala či nemá nejakú alergickú reakciu a keď nemal pokračovali sme. Ale treba nájsť bylinky a nie sáčkový čaj. Ja keď mal syn zaparený zadok tak som dala harmanček do vane a kúpala ho v tom 🙂

biela_sova
15. mar 2019

@visnacka Ahoj, aj mne bolo predpisane zelezo, ale kvoli bolesti bruska maleho (aj mojho napokon 🙂 ) som zelezo prestala brat vo forme tabliet a nakoniec sa mi upravil krvny obraz pekne sam. Jedla som listovy salat, rucolu, sosovicu a hrstkovu polievku, ryby a sem tam hovadzie masko. Ale podotykam, ze malinkeho z toho nenafukovalo, preto sme to jest mohli. Nasa peduliatricka povedala take pravudlo, ze ked nenafukuje nejaky pokrm maminu, nebude ani dojcene babatko... u nas to tak platilo. Skus zelene typy zeleniny a strukoviny, ak mozes 🙂

sellycka13
15. mar 2019

@bobula46 myslíte zbierane od bylinkarky?

bobula46
15. mar 2019

@sellycka13 no ja som mala možnosť že jedna teta z dediny kde býva mamina zbiera, ale kľudne sa dá kúpiť aj taká krabička (žltá) a v nej sú kvietky harmančeka. Zo začiatku som dávala pár (3-5kvietkov) len kým "zafarbilo" vodu mierne do zlta, keď som nevidela žiadnu alergickú reakciu tak sme postupne nechávali dlhšie (asi 3minuty lúhovať). Syn nemá problém s vyprázdňovaním odvtedy 🙂

sellycka13
15. mar 2019

@bobula46 aj harmanček zároveň Vášho syna ukludnuje? Ďakujem za info skúsim.

bobula46
15. mar 2019

@sellycka13 áno, dokonca prestali aj koliky

sellycka13
16. mar 2019

@bobula46 a prosím Vás kedy treba spozorniet keď ako dlho nemá dieťa stolicu?

maca283
17. mar 2019

@visnacka Ak si chudokrvna odporucam narosan cucoriedkovy s justu je super mne pomohol a odporucam vsetkym kojacim mamam

visnacka
autor
18. mar 2019

@maca283 mam ešte otazku , farba stolice u teba a dojčaťa bola normálna ? Nedula ťa ani mimino ? Lebo ja čo som mala lieky všetky dujú aj mňa aj maly sa porad stale šponoval...a teda normálne si dojčila áno ? Ďakujem 🙏

maca283
18. mar 2019

@visnacka nie nemusis sa bat bolesti ani nezapeka Ale stolica prve dni sfarbena ale to je normalne to by si mala aj keby jes napriklad cucoriedky

visnacka
autor
18. mar 2019

@maca283 malo aj tvoje mimino sfarbenu stolicu ?

maca283
18. mar 2019

@visnacka nie iba ked uzivala ale ked ja kojila nie