Ahojte. Mám 3 ročného syna ktorého som musela zo dňa na deň prestať dojčiť zo zdravotného hľadiska..(nebudem vysvetľovať prečo-je to nadlho,je to moja vec a pýtam sa na iné..) . Avšak mlieko sa mi ďalej tvorí a ja mám plne prsníky,hrčky.. Lekárka mi predpísala lieky Medocriptine avšak po prečítaní si tuna diskusii mám veľký strach . Jednak tých vedľajších účinkov a jednak či to nebude mat nejaký dopad do najbližšej doby čo sa týka otehotnenia . Neviem možno mi budete povedať bližšie informácie,konkrétne zienky ktoré ste užívali . Ďakujem pekne 😊🙏
prosim ma niekto skusenisti s tymito liekmi?
@nina88 no za mna osobne, tieto lieky neviem .. popíšem trochu ako to prebiehalo u mna keď som začala brat .
Ja som si tu kde čo prečítala a ostala som vystrašená ale aj napriek tomu som lieky začala brat (lekarka mi ich predpísala ). Zobrala som teda prvú polovicu (lebo mi kázala len po polovičke brat ) a potom večer druhu polovicu . Ale ja som sa aj na jej odporúčanie dosť stiahla cez prsia elastickym obrazom . V noci okolo 12 som sa zabúdila na to že budem asi vracať . Ale keď som sa postavila z postele,prišlo mi na odpadnutie. Tazko sa mi dýchalo, veľmi tazko .Manžel mi chcel volať záchranku .Otvoril okno ,mna oblial studený pot po celom tele a pomaly sa mi ulavovalo . Ale bolo to hrozne ako má bolelo na hrudníku atd .. tak a teda neviem mohlo to byt z tých liekov a mohlo to byt aj tým stiahnutím .. netuším a nekonzultovala som to s lekárkou . Prestala som ich brat a prestalo sa mi aj tvoriť mlieko .Tiež som nepila veľa (teda úplne minimálne) Takze neviem či už zaúčinkovali tými dvoma polovičkami čo som vzala ??? Neviem .. ale každopádne každý ich znáša inak co som sa tuna Dočítala .
No a moje zhrnutie . Za mna už nikdy po tomto šoku . Ja som malého predtým nikdy nedostavovala ani mu neznižovala denný príjem mlieka . Proste prestala som z dňa na deň,a to bol teda ozajstný závislák aj každú hodku a pol na cecku. Takze problém bol že odrazu tak prudko . Do budúcnosti budem oduucat pomaly,znižovať ten vydaj mliečka(menej kojiť) a pomaly a pomaly oducat takto,bez liekov . Ak to teda takto pôjde .V tomto prípade sa mi to takto horko tazko podarilo.Uvidím aká budem múdra potom. Ty sa drž a dúfam že som ta nevystrašila.. hlavne konzultuj s doktorom . Veľa sil prajem
@zuzanka66 no to je zvlastne veru... ja som ptecitala tolko skusenosti a tolko negat ucinkov, no kedze ma ten prolaktin naozaj stve,nakolko som si zistila,ze vdaka nemu,nemam vobec chut na sex, ze sa mi spomalila cinnost stitnej zlazy a priberiem aj s pozretia na cokoladu a mam velmi silny PMS,som si povedala,ze skusim. beriem od nedele rano celu a vecer celu,cakam nieco,fakt sa sledujem a nic 😅 uz by sa asi prejavilo volaco. len nos mam opuchnuty, a praveze mam po ovulacii a necitim ziadny PMS, dokonca aj chut na sex mam a celkovo mam viac energie. vela som citala,tak som si z toho adi vzala ponaucenie a kedze velmi znizuje tlak tento liek a preto asi tie omdlievacky a grcacky,ja ich jem zasadne s jedlom a kávou. a je mi fakt dobre. tak snad to tak aj ostane az dokonca. mam vybrat jedno balenie.
Neporadila Ti ako na to?mlieko treba máličko odsať, lieky užívaj načo čítaš diskusiu?potrebuješ ich, tak ich potrebuješ.S otehotnenim to nemá nič spolocne