Dobry den lekár mi predpísal liek surgam na bolesť tvarovéj oblasti dojcim 18 mesačnú dcerku na obed a vecer pred spaním je vhodný pri dojčení zabudla som to povedat lekarovy ze kojim poradte
@dubek pribalovi letak vzdy obsahuje cast o tehotenstve a dojceni.....
@lavieenrose len nie vzdy da spravne info.
@jatva radšej sa budem riadiť príbalovým letákom, ako Mamilou 😉
@jatva ano farma firma urcite vie hovno naproti nevzdelanym mamilackam
@lavieenrose Príbalovy leták je ti v tomto pripade na dve veci. Ktorá pharmafirma robi testy liekov na tehotných a dojčiacich zenach?! Teda ktora dojčiaca alebo tehotna zena by sa nechala testovat na nejaké lieky...
@malasandrika A riadit sa mamilou bude naozaj len nesvojpravna osoba.😉
@evittam asi si neprecitala vela pribalovych letakov ..
@lavieenrose v tomto suhlasim s @evittam 🙂 zober si taky ascorutin. Berie ho skoro kazda tehotna co krvacala a v pribalovom letaku je jasny zakaz uzivania v tehotenstve.
A mamilacky toho vedia o kojeni kopukrat viac nez lekari, ktori sa tejto teme nevenuju.
@lavieenrose Našťastie nie. Mam to šťastie,ze velmi malo pouzivame lieky a ak tak mam info od lekára a aj pribalovy letak prečítany. Takže sa mylis.
povedala som si ze nebudrm za niekoho citat pribalovy letak ale nedalo mi mila
@evittam mas tam pekne rozpisane tehotenstvo aj po trimestroch aj preco nedojcit pocas uzivania surgamu
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/surgam...
Mila
@lavieenrose . Vôbec si sa nemusela namahat.
@evittam asi naozaj si precitala malo pribalovych letakov ..pretoze niektore lieky maju v pohode napisane ci sa smu bezpecne alebo po porade s lekarom..
@lavieenrose Uz som ti odpisala. A btw.papier toho znesieeeeeee...😁😉
Za kým pôjdeš ked budeš mať následky po brani urciteho lieku, či tvoje dieťa?! Asi za tym čo čítal ten pribalovy letak...🤔
@lavieenrose ano, odvolavaju sa na kys tiaprofenovu. Ale ked si pozries iny zdroj (napr tu http://www.netdoctor.co.uk/medicines/aches-and-...) tak dojcenie problem nie je...
@jatva asi si z kojosekty kde nic nieje problem vsak ?
@evittam hadam si zoberiem iba taky liek ktory zarucuje bezpecnost...takze moje dieta ani ja nebudeme mat nasledky...
@jatva neviem ci si na anglicke stranky vysadena ale tam popisuju to iste ako na tej slovenskej :D akoze anglicke je 100 krat lepsie ? pise sa tam ze ide do materskeho mlieka v malom mnozstve ale ty by si riskovala a dala aj male mnoztvo talej latky co moze odpalit male oblicky a mocovy mechur ? si teda matka roka...
@lavieenrose No veď a o tom pisem,ze k tomu aby si to mohla zhodnit nestaci len pribalovy letak nebodaj odporúčanie mamila.sk. A uz vôbec nie ak si tehotna alebo dojcis. A to naozaj nie som nejaka uzkostliva osoba.😉
Ahoj. Ja by som bola opatrna. Mne ho predpisala doktorka pred par mesiacmi. Prva otazka bola, ze ci nedojcím lebo to by mi ho nedala. A potom mi pvedala, ze sa mam poriadne najest vzdy ked ho uzijem lebo je neskutocne tazky na travenie. Takze myslim, ze tvoja opatrnost je na mieste.
@evittam ale ved lekar sa tiez riadi pribalovym letakom ...oni to maju v systeme ci mozu ci nie nemaju to vsetko v hlave ...
@lavieenrose S tebou je fakt diskusia zbytočná.
Lekár je lekár - vie a rozumie viac tomu letáku než laik. A nemá k dispozícii len leták, ktorý máš k dispozícii ty.
Laik si prečíta zákon o dani z príjmov - vyložiť si ho môže len po svojom a teoreticky mu správne nemusí porozumieť. Účtovník-daňovník ho vyložiť vie.😉
@evittam rec je o surgame kde nie je vhodne dojcenie ...ani v anglickom ani v slovenskom jazyku (urcite lekar nema pribalovy letak kde je uvedene ze dojcenie je bezpecne)...o inych liekoch kde je uvedene ze uzivanie urci lekar nie je rec v tejto diskusii.
@lavieenrose ja neviem ci kazda citame inak, ale toto nehovori o tom, ze sa nesmie pocas dojcenia a pise sa, ze to v beznych davkach ujmu dietatu nesposobi...
The medicine passes into breast milk in small amounts. At normal doses it is unlikely to harm the baby, however it is important to discuss this with your doctor before taking this medicine if you are breastfeeding.
@jatva a precitala si si aj z inych zdrojov co sposobuje kyselina tiaprofenova?
https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...