Dobry den, mozem sa opytat ...
Mam velmi ploche bradavky a mala sa nevie prisat. To mi len tak gynekolog predpise tabletky, ked mu toto poviem?
Je to predsa moje rozhodnutie nie?
Dakujem za odpoved 🙂
@mudreocko iste je to tvoje rozhodnutie a tvoja vec čo je koho do toho, ale laktacia sa da zastavit aj postupne bez liekov. Pi šalviovy čaj a pradoxne zniž tekutiny, nie do dehydratacie samozrejme, su na to aj homeopatika to sa porad v lekarni. Odstriekavaj len do ulavy aby si nemala hrče a ono to ti do dvoch, troch týždnov zmizne uplne. Ale je to na tebe ako chceš. Mne sa len nechcelo s nikym dotahovat a riešiť blbe pohlady na gynde koli tabletkam, tak som si to zastavila sama.
@laurika1517 bola by som najstastnejsia mama na svete keby som mohla kojit.
No jednoducho tp nejde.
@sardinka336 dakujem za radu 🙂 kolko toho caju denne?
A pocula som ze aj matovy caj je dobry.
@mudreocko Ja som vypila tak pol litra zase netreba to prehanat, presne aj ten mätovy čaj pomaha. Len to nebude hned ze sa to zastavi ale tak pozvolna, ja som aj 3x denne ešte odsavala mlieko lebo sa mi tvorilo aby mi to tam ,,nekyslo,, 😀 😀 a neupchavalo, to proste citiš take ,,pnutie,, ze to ešte tam je, ze sa to tvori. Do konca 600 nedelia som mala pokoj.
@mudreocko a to ti povedal kto? vies kolkym mama v porodnici povedia ze maju ploche bradavky? vazne by som na tvojom meiste vyhladala laktacnu poradkynu
@mudreocko keby si skutocne chcela kojit tak by si vyhladala odbornu pomoc laktacnej poradkyne. ale jasne je to len a len tvoja vec. chapem ze v porodnici ta nepodporili co sa tyka kojenia, ale rozhodnutie prestat kojit a neskusit dalsie reisenia pride cloveka financne velmi draho nehovoriac o tom aka je to priserna otrava vstavat a miesat mlieko v noci...ale kazdeho vec...
@mudreocko mne povedali v nemocnici, ze bez klobucikov z mojimi bradavkami kojit nikdy nebudem. Takisto sa mala nevedela prisat. Tak som 2 tyzdne odsavala a davala jej moje mlieko aspon z flase. Ale stale som skusila aj prikladat ci sa nechyti. A cuduj sa svete po 2 tt sa mala prisala, najprv pila menej a este som dokrmila flasou. A za cca tyzden sa naucila vytiahnut viac. Usilie na zaciatky bolo fakt obrovske, ale stalo to za to!!! Teraz uz piaty mesiac kojim a som za to vdacna. A mimochodom mozes aspon na nejaky cas odsavat a krmit z flase. Vsak materske mlieko je nenahraditelne! A skoda ho len tak zastavovat ked je...
kvoli "plochym" bradavkam skončiť , resp ani nezačať dojčenie? trocha nácviku, venovať sa len dieťaťu a sebe a pojde to...
@mudreocko to si mala vzdy ploche bradavky? Ako si kojila/nekojila syna? Ja mam ploche bradavky odjakziva. A ahaho. najmladsia ma takmer 15 mesiacov a stale ju kojim. Nikdy UM nemala. Ano, na zaciatku je to trosku boj, treba si najst system, trosku poskusa, trochu pomoct. Ja som zozaciatku kojila cez lobuciky. mala bola slabucka, nevladala bradavku vytiahnut a ja ked som ju "vytlacila", tak pokym sa prisala, uz sa zase vtiahla. Takze klobuciky super pomohli. Po case si ale copana dokazala vytiahnut aj sama a drzat a tak po urcitej dobe uz ani klobuciky enboli treba. A od ca. 4 mesiacov uz som klobuciky vobec nepotrebovala.
Aj je to tak ako vrvis, ze by si rada kojila, tak za trosku namahy to stoji. ve pre pana Jana, tvoje dieta ma len 5 dni. To je este nic. Co vsetko si skusala?
JA som na zaciatku aj odsavala a davala jej dodatocne este aj cez flasu ale po par tyzdnoch uz ani to nebolo potrebne. Odvtedy flasu nevidela.
@laurika1517 ja som sa snazila pozhanat laktacnu poradkynu, no stale cakam kedy pride...uz 5ty den. Poprosim neodcudzovat, ked nieste ba mojom mieste a neviete sa vzit presne do mojej situacie.
@mudreocko Tak popis tvoju situaciu. Lebo ja napr. sa urcite viem vzit. Ja mam totiz ten isty problem a vyriesila som ho lepsie ako UM. Poviem ti, ani si enviem predstavit krmit UM. My vela cestujeme, dieta som uz kojila asi vsade. Ked si to spätne preberiem, ta namaha mi stala za to.
A este, ja som to dala aj bez laktacnej.
@mudreocko musíš sama skušať, netreba sa spoliehať že až niekto príde, ukáže , poradí... ukludniť sa , dieťa k sebe, na telo a skušať a ponukať..
https://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-ba... napr.
@yanni stale pred kojenim si masirujem prsnik, skusili sme vela poloh, no ona sa snazi ale ma male ustocka a ja male bradavky.
Elektricku odsacacku co tu maju mi neodporucaju, ze mi znici bradavky, rucnu nemaju a ja som si vytlacala mlieko asi hodinu po kvapkach, krce v ruke, vymenit ruky nemozem lebo mam postodenu druhu ruku a za hodinu som vytlacila asi 1 cl mlieka a to pritom ich mam silno naliate a bolestive, bojim sa aby som nedostala zapal.
@mudreocko zápal nedostaneš..skus aj podla tohto... http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
@mudreocko Ved mas tri deticky to nebolo ani jedno kojene? Ak je to velmi zle vyskusaj klobuciky mozno Vam pomozu. V skratkosti ak sa chce da sa to. Prvu dcerku som dojcila len mesiac, bolo to velmi bolestive a na nervy po prekonanom silnom zapale som sa zlakla a vzdala to. Teraz pri syncekovy som si povedala, ze to musim dat. Ono UM ide do penazi, umyvanie flias, podavanie cajika, vodicky no ziadna slava. Teraz tiez bojujeme kazdu hod.na prsniku, ale je to ovela jednoduchsie vytiahnut prso a nakojit...K teme prides do dr.a ten ti mliecko zastavi bud podanim injekcie al.formou tabletiek. No viem, ze su aj homeopatika skus sa poobzerat radsej po nich. Ja som uzivala na zastavanie parlodel 2tyzdne a na psychike mi veru nepomohli a bola som aj dost unavena. A najlepsie je prsniky silno obviazat, aby sa mliecko nerobilo a obmedzit tekutiny aspon takto mi to vravel lekar. Drzim prsty skus este zabojovat
@mudreocko tak to skusajte skin to skin. vyzlec sa a ju tiez. poloz si ju na seba a nechaj ju prisat samu.
@mudreocko som velmi vystresovana, chcem kojit no po kazdom zlom pokuse mi vyjdu slzy ze zase nic a sestra este na mna zjape ze meskam 15 minut a to som sa snazila nakojit malu na izbe... su tu strasne neprijemne sestry, nepodporuju absolutne, a som psychicky na tom zle lebo mala ma problemy so srdieckom a boh vie dokedy tu budeme....
@mudreocko rucnu nemaju? Kde, ved je ich plny internet a dokonca tu Avent (mozno aj ine znacky) maju aj v DM.
A neexistuje male ustocka a male brdavky.
Nasa sa narodila sice dlha ale chuducka, lahucka. Jasne, ze ma 5 dnove babo ma male usta. A velke ci male bradavky, tak ako aj velke ci male prsia, na tom pri kojeni nezalezi. Ja nemam takmer ziadne bradavky. Su plne vpadnute, musela som ich vzdy nasilu prstami "vymasirovat" von. Ale za namahu to stalo. Dieta po case vedelo aj same ako na to. Trosku pred kazdym kojenim som pomohla a uz to islo. JAsne, zaciatky bolo tazke.
A este k tej odsavacke. Odsavacka nie je dieta. Casto sa stava, ze nevysajes ni.
Na odstriekanie rukou musis mat tiez spravnu techniku. Tu sa musis tiez naucit, To nie je len tak hala bala.
@laurika1517 chcela by som, no ma zltacku a na izbu mi ju nechcu uz dat. ☹
@mudreocko donesú ju nakrmenú, krmia z flaše- Tvoje prsia nie sú až taký problem..ani žltačka nie je problem..ak nemá nejaké vysoké hodnoty, tak oni väčšinou strsesujú a prehánajú to..problem sú oni tam-personál.. ked ju máš u seba-hned na tvoje holé telo, skúšaj podla tých odkazov čo som pridala vyššie..
@mudreocko Viem presne o com pises-to iste som zazila aj ja v nemocke pri dcerke. Ked ti ju prinesu spinkajucu v perinke rozbal ju musis ju zobudit, aby sa ti spravne prisala. Ja som dcerku rychlo rozbalila, prihovaraj sa k nej a dr.mi ukazala taku jemnu masaz noziciek-velmi ju to vyrusovalo pri spanku budila sa. Obidve nozicky rukami jemne masiruj, bude sa mrvit-mala by sa zobudit a hned rychlo prilozit.
skus oslovil laktacnu poradkynu z mamily. dieta som mala na sunare zo zdravotnych dovodov nikdy by som to nevolila dobrovolne. odhliadnuc od toho kolko ta sunar vyjde cca 1000e pocitaj. materske mlieko je zadarmo. preco ho nevyuzit. navyse predsa aj ked clovek nechce kojit nemusi si dat zastavovat umelo laktaciu. ja som nekojila ale lieky na to by som si teda nikdy nedala. neviem naco je to dobre okrem hormonalneho rozbitia organizmu