Je jasné, že nie každá mamička plánuje svoje dieťatko dojčiť, zisťujem však, že tie čo by mali o dojčenie záujem neraz netušia na koho sa obrátiť. Počuli ste už o laktačných poradkyniach - odborne vyškolených ženách, ktoré sú plne kompetentné vám pri problémoch s dojčením pomôcť? Stretli ste sa niekedy s nejakou či už v rámci prípravy na pôrod a dojčenie alebo pri nejakých problémoch po pôrode?
ja som si laktacnu zavolala domov kedźe sa mi laktacia nerozbehla v porodnici napriek prikladaniu a babskym radam. v porodnici pomoc a podpora 0 bodov a tak som dojcenie zachranovala s lakt.poradkynou. urcite odporucam vyhladat na mamila.sk - pridu domov, telefonicky/mailom poradia 😉 teraz je maly iba dojceny
ja som bola s jednou laktacnou poradkynou v kontakte cez mail a kazdy problem co sa tykal dojcenia som riesila s nou a mozem povedat,ze aj ked nejake obrovske problemy s dojcenim som nemala,pomohla mi velmi,Urcite je dobre mat na niekoho takeho kontakt keby si nahodou potrebovala poradit.
Ja mam na svoju laktulu kontakt, ale zatial som ho nepouzila... No v pripade potreby mam istotu, ze sa mozem na niekoho obratit... 😉 😉 😉
Osobne som sa s lakt.por. nestretla,ale velmi vela,vo vela veciach mi pomohla lakt.por.tu z MK Annag. (Mám 19 mes.dcerku a stále ju kojim. Keby nebolo Annag,tak to kojenie vzdám už pri prvom zápale prsníka,ked mala dcerka 2 týždne ☹ ) Takže dakujem lakt.poradkyni Annag 🙂
Ahoj.
Tak ja môžem povedať, že vďaka laktačnej poradkyni dodnes malú dojčím, som jej nesmierne vďačná, niekoľkokrát mi veľmi pomohla a aj vďaka nej som to nevzdala, keď bolo zle (mala som mastitídu a asi dve poriadne laktačné krízy).
Pomáhala mi v pôrodnici a potom niekoľkokrát keď som už bola doma, radila mi po telefóne.
Takže ak by som mala to šťastie, určite by som sa obrátila na ňu s pomocou aj pri druhom drobčekovi 😉 .
Ahoj, ja som pomoc laktacnej poradkyne vyuzila hned po prichode z porodnice, kedze tam som sa ziadnej rady ani pomoci nedockala 😠 . Laktacnu poradkynu som poznala z predporodnych cviceni, prisla a naozaj mi velmi pomohla, bez jej rad a pomoci by som urcite nekojila az dodnes 🙂
nechápem tú otázku. V prvom rade sa treba rozhodnúť- alebo chcem svoje dieťa dojčiť, alebo mu budem dávať menej hodnotné UM.a keď raz chcem dojčiť, samozrejme laktačné poradenstvo patrí k tomu. Tie ženy sú tu na to, že nám chcú pomôcť, tak prečo sa na ne neobrátiť?? Si myslím, že v tomto treba hanbu zahnať do kúta, je to to najprirodzenejšie čo môže byť
laktacnu poradkynu som kontaktovala v 3. tehu, kedze pri starsich detoch som mala nadprodukciu a bolo to velmi vycerpavajuce. pomohla mi konkretnymi radami a poradila akymi sposobmi to riesit, takze vsetko prebehlo po porode podla jej odporucani a som velmi rada, ze som sa na nu obratila 🙂 kazda tehotna zena by mala mat info , kde pri trampotach s kojenim hladat odbornu pomoc a venovat viac casu studiu o kojeni nez vyberaniu vhodnej flase a inych prepotrebnych veci, ktore pri kojeni vobec nebude potrebovat 😉
ja tiež mám svoju laktačnú poradkyňu, spoznala som ju na kurzoch o dojčení, na ktoré som chodila ešte ako tehotná. Kontaktovala som ju nedávno, keď som mala v prsníku hrče, mailom mi poradila ako na ne a zabralo a snažím sa jej rady využívať vždy keď je treba a mám nejaké trampoty...Je vždy ochotná pomôcť a poradiť buď mailom, alebo prísť aj osobne a pomôcť...🙂
Ahoj Sophy, k nam prisla LP na 4. den po porode domov a poradila nam ako prilozit babatko, ake polohy su dobre v akej situacii, ako dlho, casto kojit a pod., vsetko som sa jej povypytovala a bola som velmi spokojna - ziskala som viac sebavedomia a kojim uz 5.5 mesiaca, bez akychkolvek problemov 🙂 Velmi odporucam www.mamila.sk. Drzim palce!
ja som mala tiež skusenost pretože najmladší syn bol dlho po porode v nemocnici a s nou som zvladla nabehnut klasicke kojenie aj po dlhsom case po porode a kojila som 18m
nas predporodny kurz spoluviedla aj laktacna poradkyna, ked som mala problem po druhom porode tak som sa aj na nu obratila, osobne povazujem za dolezite aby kazda buduca matka mala moznost sa stretnut s laktacnymi poradkynami pred porodom, to ze sa nejaka nachadza v porodnici a pride na nejaky 4-ty den je dost neskoro
Ja som sa s LP stretla uz pred porodom, ukazala mi co a ako a som velmi rada, lebo v porodnici mi venovali sestry cas a pomoc len, ked som sa velmi dozadovala, takze som bola odkaxana sama na seba. Po porode som bola u LP skontrolovat a opravit prisatie a okrem toho mi dala kopec rad a doteraz s nou konzultujem, ked treba. Je velmi mila a ochotna, bz nej by to bolo pre mna ovela narocnejsie. Keby som bola odkazana len na rady pediatricky, tak si este podporim nadprodukciu, pripadne kojim s klobucikmi alebo aj vobec... A to podporuje dojcenie, akurat ma este stare metody a informacie.
v prípade problému,by som sa najprv obrátila na pediatricku,a potom podla poradenia jej i na laktačnu poradkinu 🙂
mi máme 19mes.a kojíme,nikdy sme nemali žiaden problém..
osobne som sa nestretla,ale ked som bola v porodnici,a mali mamicky problém s prisatím,dojcením.. tak bolo možne obrátit sa na nu..