Laktačná kríza v troch mesiacoch

mili7
22. feb 2023

Ahojte.
Potrebujem poradit ohladom dojcenia Ak ste potrebovali podporit produkciu mlieka, ako casto ste dojcili v noci?
Syn ma totiz 3 mesiace a asi prekonavame rastovy spurt. Podla pediatricky malo pribera ( je vraj na spodnej casti tabulky). Cez den dojcim na poziadanie, takze casto z oboch prsnikov a aj prestriedavam. Prvu cast noci vsak vydrzi spat aj 5 hodin. No kedze v noci sa vďaka najvyššej hladine hormónu prolaktínu pocas dojcenia tvorí najviac materskeho mlieka, tak sa pytam, ako casto v noci dojcit, aby sa zvysila jeho tvorba. Dnes som dokonca dostala prvu nenstruaciu, takze sa obavam, ze toho mlieka mam fakt malo. Posledne dva dni sa maly aj hneva a otaca, ked mu hned nieco netecie. Takze aj ked chce, tak je niekedy problem, aby zostal prisaty.
Ako dlho vam trvalo, nez ste sa "rozdojcili", ze ste uz mali potrebne mnozstvo, ktore dietatko potrebovalo a nemuseli ste uz dojcit tak casto? Alebo to uz bez prikrmovania nedame?

majlo1234
22. feb 2023

My sme mali takyto strajk tiez v cca troch mesiacoch, nastupil pozvolna(zacal revat pri jednom ceciku, prelozila som na druhy a pil, dalsie dojcenie sa uz vzpieral aj z druheho…) trvalo to par dni, pocas ktorych som ho vedela kojit len v polospanku a potom sa to upravilo. Moj bol ale cecek, dlhsie ako dve hodiny nikdy nespal, a priberal stale normalne

kacka945
22. feb 2023

@mili7 Ahoj. My sme si prešli poriadnym štrajkom keď mal malý 4 mesiace. Poradím len vydržať, upraví sa to. V období štrajku som ho dokázala nadojcit iba v polospanku. Ale u nás to trvalo intenzívne asi tak 2 týždeň, velmi intenzívne boli také 3 dni. Ja som ho počas toho obdobia však dojcila v noci cca každé 2 hodiny aby sa mlieko rozbehlo,pocas dňa som aj odsavala. U nás pohodove dojčenie začalo však až cca v 6.-7.mesiaci keď mi začal krásne jest prikrmy. Odvtedy ani s dojčením nebol žiadny problém, možno preto ze ani v hlave som už dojčenie neriešila. Maly bude mať o pár dní rok.

orini
24. feb 2023

@mili7 nahod si bylinky senovku a benedikta, uzivaj ako je doporucene, mozes skusit k tomu aj lactil ten mi velmi pomohol ... trosku zainvestujes do tychto preparatov ale naozaj ti mozu pomoct a prekonate to a budes z toho profitovat dlhu dlhu dobu takze sa to oplati
Asi kazda si tym presla, hlavne prikladaj mozno este castejsie, popripadne dojci ho aj v polospanku
Mne maly jedol v noci aj kazde dve hodky, takze asi zvysit dojcenie v noci bude klucove. Ja si doteraz myslim, ze tym nocnim castym dojcenim a bylinkami som si cele kojenie zachranila

mili7
autor
24. feb 2023

@orini Benedikta a senovku som nasadila uz davno a aj som ich dobrala. Tento tyzden si ho v noci nechavam vacsinu casu pri sebe, takze ho aj dojcim castejsie. Cez den mi casto na prsniku zaspava a prekladam ho z jedneho na druhy. Len najhorsie na tom je, ze sa takto naucil spat. Cucne si kolko chce a spi dalej. Este aj susedia vedla prerabaju a od rana do vecera vrtaju a buchaju. Nemozem sa od neho ani ma minutu pohnut. Som zvedava, ako ho od toho vsetkeho potom oducim. Hlavne, aby to stalo za to a mal dostatok mlieka, a priberal tak ako ma.

majlo1234
24. feb 2023

@mili7 neboj sa, tie babatka su proste naspokojnejsie pri matke, viem, ze je to obcas otravne. Ale pride cas, ked prejde tato kriza a toto obdobie, a zas ho budes vediet aj odlozit v spanku 🙂 viem, ze sa casto tlaci na “neucenie” decka na rukach/na prsniku…ale je to rozhodne tazsia cesta, lebo kazde mlada chce byt hlavne pri maminke.

lubkovaandrejka
25. feb 2023

@mili7 ja som mala rovnaky problem, mne osobne velmi pomohli take sacky do vody- mama help po cca 24 hodinach som mala tolko mlieka,ze az. Potom nastala kriza a spurt v 6.mesiacoch,zase som si davala dva tri dni mama help a opat to bolo super. Za mna odporucam. Odradzala ma vyssia cena cca 25eur, nepamatam si kolko sackov tam bolo presne,ale fakt velmi pomohli,ze som nemusela ani dokrmovat UM. 🙂